Knispel
80+ Bronze
hocam monitör eski vga onda oluyor. Hdmi olarakda televizyonda denedim ekran hzlerini ayarladım ve aynı sorunu onda daha çok yaptı
Hocam ben sorununuzun anakartta olacağını tahmin ediyorum. Yine başka bir forumda bir arkadaş sizin hatalarınızın aynısıyla karşılaşmış fakat sistem aynı değil farklı. Anakart'ı değiştirdiğinde sorunun çözüldüğünü belirtmiş. Fakat aşağıdaki arkadaşda garantiye gönderdim sağlam diye geri gönderdiler demiş neden öyle dediler anlamadım garip bir durum.aynı sorun bendede devam edıyor. garantıye yollamıstım testlerden gecmıs dıye donanımda ram yada baska bırsey degıstırmedıler.geldı test ettım tekrar aynı hataları verıyor. memtest ve performans testı yaptım bır sorun cıkmadı. bıos guncel ,ekran kartı surucusu guncel iken sorunsuz calısıyor.pcyi ac kapa yapınca kendılıgınden amd ekran kartı surucusu sılınıyor gene eskı surume gelıyor ve tekrar hata verıyor. bende windows update kapalı,amd radeon software kuruluyken 8 saat valorant attıgım halde bır sorun yok ancak pcyı ac kapa yaparken bır sekılde aynı hatalar devam edıyor.En son kendılıgınden amd adrenalın edıtıon kurulmustu ekran kartı hatası ve sıyah ekran hatası verdı. amdyı ddu ile temizleyip radeon software yukledım sistem yağ gibi akıyor. Şimdilik sistemde dediğim gibi radeon software ıle sorunsuz bır sekılde takılıyorum.ancak pcyi kapatıp açınca tekrar hata alıyorum. Son care sıfırdan temız bır wındows kurmak gerektıgını dusunuyorum. (monıtorum 144hz hdmı ıle baglıydı arada ondan da kaynaklı oluyordu, ayarlardan ekranı 120 hz e cektım sorun yasanmadı).son bır deyısle pcyı kapatmadan once amd radeon software,120 hz ile hıcbır sorun olmadan oynayabılıyorum aNCak ne hıkmetse kapatıp acınca o hataları gene alıyorum.Temız wındowsu kuramadım daha. son care onu da deneyecegım artık bıkkınlık geldı nıye 2. defa garantıye yollamıyosun diyorsanız da musteri hizmetleriyle gorustum hatta bizzat sistemle ilk yolladıgımda ılgılenen kısıyle de konustum,kendısı sıstemde donanımsal bır hata gormedıgını tum testlerden gectıgını ve bu yuzden parca degısımı yapmadıgını soyledı.gene yollarsam gene degısmeme ıhtımalı var