Neler Yeni

V4.5 Sistem Donuyor

Knispel

80+ Bronze
hocam monitör eski vga onda oluyor. Hdmi olarakda televizyonda denedim ekran hzlerini ayarladım ve aynı sorunu onda daha çok yaptı
aynı sorun bendede devam edıyor. garantıye yollamıstım testlerden gecmıs dıye donanımda ram yada baska bırsey degıstırmedıler.geldı test ettım tekrar aynı hataları verıyor. memtest ve performans testı yaptım bır sorun cıkmadı. bıos guncel ,ekran kartı surucusu guncel iken sorunsuz calısıyor.pcyi ac kapa yapınca kendılıgınden amd ekran kartı surucusu sılınıyor gene eskı surume gelıyor ve tekrar hata verıyor. bende windows update kapalı,amd radeon software kuruluyken 8 saat valorant attıgım halde bır sorun yok ancak pcyı ac kapa yaparken bır sekılde aynı hatalar devam edıyor.En son kendılıgınden amd adrenalın edıtıon kurulmustu ekran kartı hatası ve sıyah ekran hatası verdı. amdyı ddu ile temizleyip radeon software yukledım sistem yağ gibi akıyor. Şimdilik sistemde dediğim gibi radeon software ıle sorunsuz bır sekılde takılıyorum.ancak pcyi kapatıp açınca tekrar hata alıyorum. Son care sıfırdan temız bır wındows kurmak gerektıgını dusunuyorum. (monıtorum 144hz hdmı ıle baglıydı arada ondan da kaynaklı oluyordu, ayarlardan ekranı 120 hz e cektım sorun yasanmadı).son bır deyısle pcyı kapatmadan once amd radeon software,120 hz ile hıcbır sorun olmadan oynayabılıyorum aNCak ne hıkmetse kapatıp acınca o hataları gene alıyorum.Temız wındowsu kuramadım daha. son care onu da deneyecegım artık bıkkınlık geldı :) nıye 2. defa garantıye yollamıyosun diyorsanız da musteri hizmetleriyle gorustum hatta bizzat sistemle ilk yolladıgımda ılgılenen kısıyle de konustum,kendısı sıstemde donanımsal bır hata gormedıgını tum testlerden gectıgını ve bu yuzden parca degısımı yapmadıgını soyledı.gene yollarsam gene degısmeme ıhtımalı var:(
Hocam ben sorununuzun anakartta olacağını tahmin ediyorum. Yine başka bir forumda bir arkadaş sizin hatalarınızın aynısıyla karşılaşmış fakat sistem aynı değil farklı. Anakart'ı değiştirdiğinde sorunun çözüldüğünü belirtmiş. Fakat aşağıdaki arkadaşda garantiye gönderdim sağlam diye geri gönderdiler demiş neden öyle dediler anlamadım garip bir durum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Abdurrahim
Hocam ben sorununuzun anakartta olacağını tahmin ediyorum. Yine başka bir forumda bir arkadaş sizin hatalarınızın aynısıyla karşılaşmış fakat sistem aynı değil farklı. Anakart'ı değiştirdiğinde sorunun çözüldüğünü belirtmiş. Fakat aşağıdaki arkadaşda garantiye gönderdim sağlam diye geri gönderdiler demiş neden öyle dediler anlamadım garip bir durum.
yanı hocam bende anlamadım kı. arkadas benden daha ıyı anlıyor dıye onu oturttum o yapmıstı bana 120hzi,bıosu,xmpyi..ssıtemı acınca kontrol edıyorum :) degısıklık varmı yok mu dıye.yokken sorun yok,değişiklik varken sorunlar bas gosterıyor. arkadas dedı ben geldıgımde temız bır wındow kuralım ona göre garantıye yollarız

Ekler

• WhatsApp Image 2022-03-31 at 05.01.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-31 at 05.01.29 (1).jpeg
    112.2 KB · Hit: 40
  • WhatsApp Image 2022-03-31 at 05.01.29 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-31 at 05.01.29 (2).jpeg
    122.1 KB · Hit: 42
  • WhatsApp Image 2022-03-31 at 05.01.29.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-31 at 05.01.29.jpeg
    101.6 KB · Hit: 40
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alperen ÖZGÜL
yanı hocam bende anlamadım kı. arkadas benden daha ıyı anlıyor dıye onu oturttum o yapmıstı bana 120hzi,bıosu,xmpyi..ssıtemı acınca kontrol edıyorum :) degısıklık varmı yok mu dıye.yokken sorun yok,değişiklik varken sorunlar bas gosterıyor. arkadas dedı ben geldıgımde temız bır wındow kuralım ona göre garantıye yollarız
Hocam o hatayı bende alıyorum. Ekran kartı sürücüsü hatasını. Windows update kendi güncelleme yapıp birde biz ekstradan adrenalin softwareyi kurduğumuz için birini kabul etmiyor.windows update ile olanı kabul ediyor. Onun için internette bir kaç çözüm buldum denicem sizde denebilirsiniz. Lakin ben biosu güncelleyip format attım sorunum hala ne yazıkki devam ediyor .s
Mesaj otomatik birleştirildi:

İtopya ile yenidem iletişime geçtim, bakalım ne diyecekler ekstra birde ram performansım düşüktü onuda artırıcam eve gidince testleri tekrardan yapmaktan başka bir çözümüm yok sanırım. En kötü geri yollucaz

Zechion

80+ Silver
v4.5 ryzen 5600g sürekli cs go oynarken yada bilgisayar masaüstündeyken takılma ve donmalar yapıyor. Bütün driverların güncelini yükledim. Biosuda güncelledim lakin sorun hala devam ediyor
Bende donmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Abdurrahim
Hocam o hatayı bende alıyorum. Ekran kartı sürücüsü hatasını. Windows update kendi güncelleme yapıp birde biz ekstradan adrenalin softwareyi kurduğumuz için birini kabul etmiyor.windows update ile olanı kabul ediyor. Onun için internette bir kaç çözüm buldum denicem sizde denebilirsiniz. Lakin ben biosu güncelleyip format attım sorunum hala ne yazıkki devam ediyor .s

İtopya ile yenidem iletişime geçtim, bakalım ne diyecekler ekstra birde ram performansım düşüktü onuda artırıcam eve gidince testleri tekrardan yapmaktan başka bir çözümüm yok sanırım. En kötü geri yollucaz
Dun de yazdim pcyi temizlerken sorun yok,anca pcyi kapattinniz,isiniz cikti diyelim acinca tekrar hata veriyor,dunden onceki gun evdeydim sorun yoktu,dun ise gittim ,bugun isten ciktim ayni hatalari gene veriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Hasan Can Doğru
Aynı hatayı ekranımdan dolayı yapıyordu. Arkadaşımın asus ekranına bağladıgımda ondan dolayı oldugunu anlamıştım. Canım cıkmıstı her parçayı tek tek dene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Abdurrahim
Aynı hatayı ekranımdan dolayı yapıyordu. Arkadaşımın asus ekranına bağladıgımda ondan dolayı oldugunu anlamıştım. Canım cıkmıstı her parçayı tek tek dene.
monıtor samsung odessy g3 144hz ..hdmı ıle baglamısım ekran ayarını 120 hz yaptım 119 yaptım ıkısındede hata verıyor.

myasin18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Yasin Aydın
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayarlar
Memtest86yı kullanarak yaptım temiz çıktı galiba.
temiz çıksa dahi arızalı olabiliyor , misal aynı pcden bendede mevcut memtest sorunsuz gösterdi fakat ram arızalıydı ramlerin birini çıkarıp bilgisayarı test edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Abdurrahim
az önce aldıgım hatalar.salı gunu herseyı temızledım tek tek guncelledım sorun yoktu ama işte aç kapa mevzusunda hep neden boyle oluyor anlamadım

temiz çıksa dahi arızalı olabiliyor , misal aynı pcden bendede mevcut memtest sorunsuz gösterdi fakat ram arızalıydı ramlerin birini çıkarıp bilgisayarı test edin.
bunu da deneyelim,teşekkurler

Ekler

• WhatsApp Image 2022-03-31 at 17.03.12 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-31 at 17.03.12 (2).jpeg
    143.6 KB · Hit: 27
  • WhatsApp Image 2022-03-31 at 17.03.12 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-31 at 17.03.12 (1).jpeg
    100.5 KB · Hit: 27
  • WhatsApp Image 2022-03-31 at 17.03.12.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-31 at 17.03.12.jpeg
    96.6 KB · Hit: 21

myasin18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Yasin Aydın
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayarlar
bende 2 kez götürdüm 1.cide düzeldi dediler donanımda problem yok dediler 2.kez gittiğimde ramlarde proplem olduğunu çözdük ve ram değişti şuan 3 haftadır sorunsuz kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Abdurrahim
hatalarda memory falan da dıyor

bende 2 kez götürdüm 1.cide düzeldi dediler donanımda problem yok dediler 2.kez gittiğimde ramlarde proplem olduğunu çözdük ve ram değişti şuan 3 haftadır sorunsuz kullanıyorum.
allahim inşallah benimde düzelir ben bu hataların cıktısını alıp tek tek tek bunları da sıstemle yollıcam.

myasin18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Yasin Aydın
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayarlar
az önce aldıgım hatalar.salı gunu herseyı temızledım tek tek guncelledım sorun yoktu ama işte aç kapa mevzusunda hep neden boyle oluyor anlamadım

bunu da deneyelim,teşekkurler
seninki direk driver problemi valorantta driver olmadığında bu hatayı veriyor her seferinde. bu arada yaptığım işlemleri sıralayım.
1. temiz windows kuruldu.
2. Bütün windows güncellemeleri alındı
3.Ddu ile driverların hepsi silindi.
4.Bios Güncellendi
5.Driverlar kuruldu Google üzerine R5 5600G Driver yazıp direk amd sitesinden.
Bunların Ardından hiçbir çözüme ulaşılmadı Ardından.
MemTest 86 ile test yapıldı hiçbir sorun çıkmadı
sonra Sağdaki Slottaki rami söktüm ve ramsiz bir şekilde bilgisayarı çalıştırdım. hiçbir kapanma vb bir sorun yaşanmadı driver problemi bile vermedi.
ardından ram değişti. driverler tekrar kuruldu ve şuan sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Ayrıyetten Monitör 144Hz ve hep o şekilde kullanılıp test yapıldı.
Monitör Hz ile hiçbir alakası yok ben şuanda 144hz olarak kullanıyorum ne problem yaşadım nede herhangi bir şey.
Driverları denediniz bunun gibi herşeyi deneyip hala siyah ekran donma vb birşeyler bilgisayarda mevcutsa , yüksek ihtimalle ramden kaynaklı.
Memtest E güvenmeyin ramleri sökün ve bilgisayarı o şekilde test edin. eğer rami söküp çalıştırdığınız'da bir sorun yoksa garantiye gönderirken belirtin memtest de ramlerde sorun çıkmadı fakat rami söküp bilgisayarı başlattığımda bir sorun yaşanmadı diye . otomatik olarak ram değiştiriyorlar. bu sisteme takılan ram'de bir sorun varmış 2 arkadaş aldk 2mizde yaşadık.

Top Bottom