VA panel IPS Panel'den daha kötü renk netliği veriyorsa, Nvidiadan vibrant'ı arttırsak aynı hale gelir mi? Bilmediğim için soruyorum çünkü ben de almayı düşünüyorum.
VA panel IPS Panel'den daha kötü renk netliği veriyorsa, Nvidiadan vibrant'ı arttırsak aynı hale gelir mi? Bilmediğim için soruyorum çünkü ben de almayı düşünüyorum.
Bu biraz panelin kalitesine ve kullanıcının amacına bağlı mesela Ben şuan aktif olarak birden fazla monitör kullanıyorum. Örnekle gidelim Acer 240hz ve Alienware 360hz IPS, MSI 2K 165hz Va panel monitörüm var. Renk konusunda Acer tartışmasız önde ondan sonra Va olmasına rağmen MSI geliyor kaldı ki Alienware de iyi bir monitör. Görüntü anlamında stock halde bence VA olmasına rağmen MSI daha iyi, Acer'de ise HDR açınca öne geçiyor. Ghosting'e gelirsem Va panelden ötürü haliyle 1 tık ghosting var ama rahatsız edecek bir ghosting yok, çok rahatsız etmez. Bu arada monitölerden elimde adetli var 20 den fazla msı var bunların 2-3 tanesinde ciddi ghosting vardı burada teknolojinin şans olduğu da anlaşılıyor. Acer ve Alienware'de IPS glow ve ghosting yok. Genele gelirsem şöyle bir sonuç çıkıyor hem oyun oynayacağım hem film vs izleyeceğim günlük kullanacağım dersem sanırım son tercihim Alienware olurdu onu sadece oyun amaçlı kullanırım. Va panel olmasına rağmen msı'ı ıps bir monitörün önüne koyarım acer ile msı arasında da kesin bir tercih veremiyorum çünkü msı 2k. Yani kaliteli bir panelin önemi burda ortaya çıkıyor. IPS tabii ki de VA'dan iyidir ama panel kalitesi de önemli her IPS ya da her va aynı kalitede değil. Model bazında bakmak lazım.