Neler Yeni

VA panel IPS panelden iyi değil mi?

Arkadaşlar internette yazıları okuyorum insanlar VA panel film izlemek ve oyun oynamak için iyi diyor hep. Bu doğruysa eğer şunu almayı planlıyorum;

25M2N3200W/00​

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Ahmet Aytekin
Dostlar bu nasıl bir bilgi kirliliğidir. Ips panelin olayı en doğru renkleri vermektir. Gerçeğe en yakın renk yani. Va panel ise daha çok performans odaklıdır. Olayın film vs izlemek ve renkleri canlı görmekse ıps alacaksın. Oyun + ara sıra film gibi karışık diyorsan va panel önerilir. Ayrıca tn panel vardır. Renkleri, ışığı vs önemsemez doğrudan en hızlı görüntüyü oluşturmaya odaklanır. Tam anlamıyla oyun performansı için diyebilirim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar internette yazıları okuyorum insanlar VA panel film izlemek ve oyun oynamak için iyi diyor hep. Bu doğruysa eğer şunu almayı planlıyorum;

25M2N3200W/00​

Kim diyor yav? Ben ikisini de kullandım VA nın pek bir avantajını görmedim. IPS ye göre dehşet ghosting var. Renkler de çok hafif daha soluk. Ama TN den bariz iyi.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostlar bu nasıl bir bilgi kirliliğidir. Ips panelin olayı en doğru renkleri vermektir. Gerçeğe en yakın renk yani. Va panel ise daha çok performans odaklıdır. Olayın film vs izlemek ve renkleri canlı görmekse ıps alacaksın. Oyun + ara sıra film gibi karışık diyorsan va panel önerilir. Ayrıca tn panel vardır. Renkleri, ışığı vs önemsemez doğrudan en hızlı görüntüyü oluşturmaya odaklanır. Tam anlamıyla oyun performansı için diyebilirim.
Film için iyi değil sanki.

Riqel

80+
IPS panel daha vibrant renkler,
IPS ve VA aynı oyunu, fotoyu açarsanız VA panel renkleri soluk pastel gibi kalır.

IPS alın geçin.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Bütçe olduğu süreçte IPS

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,906
İsim
Selim
Karışık bir durum ama kağıt üstünde ips çok iyidir lakin burada monitör kalitesi de çok önemli yani her ips monitör aynı kaliteyi vermez 👍 ama şu bir gerçek yıllardır va kullanan biri o kalite farkını hissetmez ben yıllardır va kullandim ips monitör geçince çağ atladım mükemmel bir şey ama yıllardır IPS kullanan biri kalitesiz ips monitör ile kaliteli IPS monitör farkını ayırt edebilir. Sonuç ips candır 😄

Top Bottom