VA panel vs IPS panel

SWLoure

80+
Reaksiyon skoru
21
ben normalde dizi video falan da izliyorum ama oyun oynamak önceliğim. VA panel mi yoksa IPS panel mi bana daha uygun? Ve bu panellerde önerebileceğiniz güzel monitörler var mı bütçem 2.000 tl bu arada ekran kartım 2060 super olacak yakında.

VA kullanıyorum tavsiye etmem. IPS alın.

ben normalde dizi video falan da izliyorum ama oyun oynamak önceliğim. VA panel mi yoksa IPS panel mi bana daha uygun? Ve bu panellerde önerebileceğiniz güzel monitörler var mı bütçem 2.000 TL bu arada ekran kartım 2060 super olacak yakında.
Kesinlikle ips ips renklerini görünce va ya bakamazsın bile

Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.

2000tlye 27" 1ms 144hz ips + (eğerki bulunabilirse kavislide) bulunabilirmi

Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.
anladım kral çok sağ ol peki asus un şöyle bi monitöreü var bu nasıldır https://www.vatanbilgisayar.com/asu...z-hdmi-dp-freesync-curved-gaming-monitor.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2000tlye 27" 1ms 144hz ips + (eğerki bulunabilirse kavislide) bulunabilirmi
1080 p alacağım için 24" almayı düşündüm piksellenme olmasın diye 27" de sıkıntı olur mu ki?

üşenmedim okudum gayet güzel yazmışsın eline sağlık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,063
Üyeler
191,206
Son üye
d4rk.tech
Geri