Neler Yeni

Valorant Oynarken Wattman Yi̇yorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Talha Eren Uysal
Son bir kaç gündür özellikle Valorant oynarken sürekli Wattman hatası alıyorum ve bilgisayar bildiğiniz ölüyor. Hiçbir fonksiyon çalışmıyor direkt olarak kasadan yeniden başlatma tuşuna basıyorum ve bu seferde bilgisayar açılınca bildirim kısmına 'Bilinmeyen bir sistem arızasından ötürü default Radeon Wattman ayarları geri yüklendi.' diyor. Bunun dışında bazen bilgisayar daha açılırkende ekran siyah oluyor ve yine kasadan yeniden başlatma tuşuna basmam gerekiyor. Aynı bildirim yine geliyor. Driverlar güncel Bios güncel. Kafayı yicem az kaldı. Aşağı oyun oynarken çıkan hatayıda bırakıyorum. Bugün art arda 5 kere filan oldu maçta. Oyuna geri girincede bir tur klavye mouse gidiyor alt tab yapmam gerekiyor onunda düzelmesi için.

Ekler

• WhatsApp Image 2022-06-03 at 20.33.23.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-03 at 20.33.23.jpeg
    254.6 KB · Hit: 152

Brancos

80+
Undervolt deneyin. Wattmanin çok fazla sebebi var. GPU, PSU hatta RAM kaynaklı bile olabiliyor fakat en genelgeçer çözüm Undervolt.

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
Vanguard hile savunması değil mi? Onu niye kapatıyoruz ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet bir daha uzunca bir süre AMD ekran kartı almamayı düşünüyorum. Aynı parayı verip daha az güçlü bir Nvidia ekran kartı alırım en azından sürekli driver çökmez.
Vanguardı tamamen kapatmıyorsun sürekli açık tutma özelliğini kapatıyorsun sadece oyuna girerken açıyor çıkınca kapatıyorsun.

Berkarda

80+ Silver
Neden Nvida önerdiğimiz belli oluyor bu yüzden ve çözümü bilmiyorum sadece wattman hatasını biliyorum ama çözümü bilmiyorum

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
Bende de şöyle bir sorun var bilgisayarda başka oyunlarda olmasına rağmen sadece valorant oynarken alt+tab yapınca pc kilitleniyor reset tuşuna basmazsam da saatler geçse düzelmiyor ekran kartım nvidia acaba aynı sorun mu bendeki de

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
Bende de şöyle bir sorun var bilgisayarda başka oyunlarda olmasına rağmen sadece valorant oynarken alt+tab yapınca pc kilitleniyor reset tuşuna basmazsam da saatler geçse düzelmiyor ekran kartım nvidia acaba aynı sorun mu bendeki de
watman hatasını diyorsan nvidia da öyle bir şey yok sizinki sadece valoranta özelse valorantla alakalı bir şeydir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Talha Eren Uysal
Ekran kartınız nedir acaba aynı sorun bendede vardı çözdüm
Sapphire Pulse RX5600XT OC. Dediğiniz driver olayını yaptım ama sorun halen daha devam ediyor.

Ramleri kontrol edin valorant Ramlerde sorun varsa hemen sistemi kapatıyor. Bende 6600xt ilk aldığımda ramlerden dolayı sürekli oyundan atıyordu sistem kapanıyordu wattman hatası yiyordum rami değişince düzeldi daha da vermedi hiç
Ramleri nasıl kontrol edebilirim?

Vanguardı tamamen kapatmıyorsun sürekli açık tutma özelliğini kapatıyorsun sadece oyuna girerken açıyor çıkınca kapatıyorsun.
Onu nasıl yapabilirim?

Undervolt deneyin. Wattmanin çok fazla sebebi var. GPU, PSU hatta RAM kaynaklı bile olabiliyor fakat en genelgeçer çözüm Undervolt.
Nasıl undervolt yapabilirim?

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Wattman hatası yok bitmedi diyen arkadaşlar. 6000 serisinde yok denecek kadar az diyoruz biz. 5000 serisinde olduğu biliniyor zaten ki arkadaşta 5600 varmış 😁

Brancos

80+
Son düzenleme:

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
bende dün o sürüme çektim bir sorun görmedim
1 gün içerisinde sorun olmaması daha sonra da olmayacağı anlamına gelmiyor🙂

1 hafta kadar uzun dönem kullanım senaryosu gözden geçirilmeli.
Hem oyun içerisinde, hem oyun dışında genel Masaüstü kullanımında.

Ayrıca bakın tekrar söylüyorum, 500 serisi bir kartın sürümdeki stabilitesi 6000 serisi bir kartla aynı olamaz. Bir kere tamamen farklı bir mimari var zaten ortada.

Aynı Chipset sorun yapmayan kart bile, başka birinde yapabiliyor. Bakın aynı sürücü ve karta sahip olsa bile.

22.5.1 sürümü benim tespit ettiğim pek stabil değil. Öyle bir şey olsa tamamen herkes tarafından bu bilinirdi. 6000 serisi bir kart için güncellemelerin daha düzenli ve stabil gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha tam oturmadı sürücüleri.

6000 serisi kart kullanan arkadaşlar varsa eğer Google Chrome Donanım hızlandırma ayarını kapatabilirler eğer boşta kullanımda sorun yaşıyorlarsa. Driver'ların hala kusurları var gözden kaçan.

22.5.1'in WHQL ibareli olması sorun yapmayacağı ya da bir iki kişi de sorun yapmaması, genel olarak stabil bir sürücü olduğu anlamına gelmediğini düşünüyorum.

Bu konuda eleştirecek arkadaş varsa, buyrun çekinmesin.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
1 gün içerisinde sorun olmaması daha sonra da olmayacağı anlamına gelmiyor🙂

1 hafta kadar uzun dönem kullanım senaryosu gözden geçirilmeli.
Hem oyun içerisinde, hem oyun dışında genel Masaüstü kullanımında.

Ayrıca bakın tekrar söylüyorum, 500 serisi bir kartın sürümdeki stabilitesi 6000 serisi bir kartla aynı olamaz. Bir kere tamamen farklı bir mimari var zaten ortada.

Aynı Chipset sorun yapmayan kart bile, başka birinde yapabiliyor. Bakın aynı sürücü ve karta sahip olsa bile.

22.5.1 sürümü benim tespit ettiğim pek stabil değil. Öyle bir şey olsa tamamen herkes tarafından bu bilinirdi. 6000 serisi bir kart için güncellemelerin daha düzenli ve stabil gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha tam oturmadı sürücüleri.

6000 serisi kart kullanan arkadaşlar varsa eğer Google Chrome Donanım hızlandırma ayarını kapatabilirler eğer boşta kullanımda sorun yaşıyorlarsa. Driver'ların hala kusurları var gözden kaçan.

22.5.1'in WHQL ibareli olması sorun yapmayacağı ya da bir iki kişi de sorun yapmaması, genel olarak stabil bir sürücü olduğu anlamına gelmediğini düşünüyorum.

Bu konuda eleştirecek arkadaş varsa, buyrun çekinmesin.
2 saat oynadım en son çıkan 22.5.2 den daha fazla fps alıyormuşum gibime geldi ve dün valodayken bir anda ekran gitti ve pcnin fanları son ses döndü(ekran kartıydı galiba) sonra kokrtum fişleri çektim açtım pc yi watman hatası diye bildirim geldi o günün akşamıda 22.5.1 e geçtim bence stabil bir sürücü ama karttan karta değişir tabikide
1654356989554.png

Top Bottom