Neler Yeni

Valorant'da 100 derece işlemci sıcaklığı

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Emre
Champions Vandal'lı olan 5-10 dakika poligon verileriydi işlemci 97-100 derece arası takılıyordu ve yanmamak için kendini kısıtladığında FPS drop yiyordum. Yitik Vandal'lı olan da termal macun değişimi sonrası 3-4 saat maç attıktan sonraki değerler, işlemci 75 dereceyi hiç geçmedi. Kasayı açtığımda termal macunun pump out olduğunu ve macunun kuruduğunu gördüm. Kısacası yetkili servis bakımda termal macun değişimi yapmamış ve üzerinde muhtemelen idareten sürdüm dediğim 1.62 W/mK ısı iletimli macun kalmış. Şu an için Thermal Grizzly Hydronaut 11.8 W/mK çok iyi iş çıkarıyor gibi görünüyor. Uzun kullanım sonrası verilerde değişiklik olursa yine güncelleme yaparım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam tahmin ettiğimiz gibi olmuş hocam :) macun değişmemişler
Champions vandal'a bitiyorum :pepega:

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,883
İsim
Orkun
Bir videoya denk gelmiştim.Adam arctic mx4 kullanıyordu monster laptopa.Direk aldığı gibi yapıyordu bunu.Ve ciddi fark oluyordu.Muhtemelen teknik servisin kullandığı macun kalitesiz.Arctic mx4 veya mx6 bulup sürerseniz sorununuz çözülür muhtemelen.
Hiçbir teknik servis kaliteli macun kullanmaz zaten. Kiloyla alırlar onu kullanırlar daha ucuza geldiği için.
Ama tabi ki marka dan marka ya değişir bu durum. Asus MSI gibi markalarda bakım hizmeti var mı bilmiyorum ama termal macun değişim işlemi yapıyorlarsa tahminimce ortalamanın üstünde bir macun sürüyorlardır. Monster gibi firmalar ortalamanın çok altında kalitede macun kullanıyorlar.

Kendi cihazıma bakım yaptırdığımda sıcaklıklar ilk hafta güzel oluyordu sonra yükselmeye başlıyordu kendim macun yenilemesi yapıyordum, fana toz dolmadığı sürece dereceler hep sabitti yenileme zamanı gelene kadar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Adem
Acer nitro 5 kullanıcısıyım. 1.5 yıldır kullanıyorum.
3050ti ekran kartı ve i5 12500h işlemci var.
Valorantta bende de 100 dereceleri buluyordu. Sıvı metal termal macun kullandım, işlemcim valorantta artık 70 dereceyi zar zor buluyor.

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Enes
Valorantta bende de 100 dereceleri buluyordu. Sıvı metal termal macun kullandım, işlemcim valorantta artık 70 dereceyi zar zor buluyor.
Aman hocam dikkatli olun.En ufak hata alete mâl olur.Bu arada garantiniz iptal oldu haberiniz olsun.

4stro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Yusuf Küçük
Şu an için kaliteli bir termal macun değişimiyle benim sorunum çözüldü 3-4 saat aralıksız oyun sırasında 75 dereceyi bile geçmiyor. Maçtan çıkıp lobiye döndüğüm anda 60 derecelere geriliyor zaten.

Aldığın markanın kendisi bile ürünlerine değer vermiyor müşteriye mı verecek? Monster almayın aldırmayın. YouTube'ta da bunun gibi Monster mağdurlarına denk geliyordum. Paranla rezil olmak bu olsa gerek...
Hocam ben çoğu kişinin aksine Monster'dan pişman değilim hatta cihazımdan çok memnunum şimdiye kadar yaşadığım tek sorun 4 yılın sonunda fandan ses gelmesiydi o sorunu da fanları serviste yenileterek çözdüm. Bu servis işi de biraz bizim insanımıza kalmış bir şey açıkçası sonuçta firma ömür boyu bakım garantisi veriyor fakat servisteki tekniker üşendiği için termal macunu değişmiyor. Burada profesyonellikten uzak da olsa biraz insan faktörü devreye giriyor maalesef.

Son düzenleme:

Arishem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Arda Bala
Şu an için kaliteli bir termal macun değişimiyle benim sorunum çözüldü 3-4 saat aralıksız oyun sırasında 75 dereceyi bile geçmiyor. Maçtan çıkıp lobiye döndüğüm anda 60 derecelere geriliyor zaten.

Hocam ben çoğu kişinin aksine Monster'dan pişman değilim hatta cihazımdan çok memnunum şimdiye kadar yaşadığım tek sorun 4 yılın sonunda fandan ses gelmesiydi o sorunu da fanları serviste yenileterek çözdüm. Bu servis işi de biraz bizim insanımıza kalmış bir şey açıkçası sonuçta firma ömür boyu bakım garantisi veriyor fakat servisteki tekniker üşendiği için termal macunu değişmiyor. Burada profesyonellikten uzak da olsa biraz insan faktörü devreye giriyor maalesef.
Doğrudur hocam bir şey diyemem. Excalibur'da da sanırım bu Monster'da ki durum var. Ama şahsen o kadar mağdur olan insandan sonra ben Monster'ın yüzüne bile bakmam. Malzeme kalitesini de çok iyi bulmuyorum şahsen. Ama memnunsanız ne mutlu size :)

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Yağız DERELİ
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz şeyleri deneyeceğim. İyi bir termal macun yada pedle çözüleceğine inanıyorum çünkü öncesinde böyle bir sorun hiç yaşamamıştım.
Hocam yorumumda şöyle bir hata yapmışım, yeni fark ettim: 5. maddede "2 hafta sonra 1-4 arası tekrarlayın" demişim ama 2-4 olması gerekiyordu. 2 hafta sonra tekrardan macun değiştirmenize gerek yok, bilginiz olsun.

Bir videoya denk gelmiştim.Adam arctic mx4 kullanıyordu monster laptopa.Direk aldığı gibi yapıyordu bunu.Ve ciddi fark oluyordu.Muhtemelen teknik servisin kullandığı macun kalitesiz.Arctic mx4 veya mx6 bulup sürerseniz sorununuz çözülür muhtemelen.
Hocam ben bu fikrinize katılmıyorum. Şu açıdan katılmıyorum: mx-4 mx-6 termal iletim açısından gayet iyi ve değişim sonrası sıcaklıklardaki fark bariz gözüküyor ama kullanıcının yine de pump-out yapıp yapmadığını takip etmesi gerekiyor. Çünkü her ikisi de maalesef pump-out yapabilen macunlar.

Son düzenleme:
Top Bottom