Vasıfsız eleman iken nasil vasifli eleman olunur

yakar41

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
625
Dostlar selamin aleyküm
Başlıkta görüldüğü gibi vasfim yok lise mezunuyum babam 3 sefer dershaneye gittim yarıda bıraktım
Ama görüyorum ki kendime yazık etmişim
Dostlar babam bana bir şans sundu
Eğer istersen istediğin bir bolum özel üniversitede oku bitir kostü gibi okullarda ancak ben istemiyorum cunku üniversite bittiğinde hemen iş sahibi olup iyi maas alamayacağımı düşünüyorum
Siz olsanız nasil bir yol izlerdiniz
Ya da üniversite okumadan da vasifli olunur mu
Lise mezunu olmam dezavantaj mi

Dostlar selamin aleyküm
Başlıkta görüldüğü gibi vasfim yok lise mezunuyum babam 3 sefer dershaneye gittim yarıda bıraktım
Eğer istersen istediğin bir bolum özel üniversitede oku bitir kostü gibi okullarda ancak ben istemiyorum cunku üniversite bittiğinde hemen iş sahibi olup iyi maas alamayacağımı düşünüyorum
universite tercih meseleside o babaya yazik etme derim, gerekirse oku biraz zorlan ama is sahibi ol,babanin bi isi varsa onuda devam ettirebilirsin,ama o babanin kiymetini bil benden soylemesi

universite tercih meseleside o babaya yazik etme derim, gerekirse oku biraz zorlan ama is sahibi ol,babanin bi isi varsa onuda devam ettirebilirsin,ama o babanin kiymetini bil benden soylemesi
Babam emniyet genel müdürlüğünde emniyet müdürü bahçıvanı kolay işi yok benim iyi yerlere gelmemi istiyor
Ama arkadaşım soyle bir şey var mesela bilgisayar programcılığı bitirdim 2 yillik özelde sonra nolacak babamın verdiği paralar boşa gider de yine vasıfsız isci olurum diye düşünüyorum

bir ustanın yanına işe gir tornacılık olsun kaynakçılık olsun üniversite okumaya değmez diye düşünüyorum

Dostlar selamin aleyküm
Dostum ders calismayi sevmeyen ve maddi durumu iyi birisisin sanirim. Bu yuzden uniye gitmenin bi manasi yok senin kendini ya babanin isi varsa ona bakman ya da yapabilecegin ilgilendigin birsey bulup ondan devam etmen gerek.

Dostum ders calismayi sevmeyen ve maddi durumu iyi birisisin sanirim. Bu yuzden uniye gitmenin bi manasi yok senin kendini ya babanin isi varsa ona bakman ya da yapabilecegin ilgilendigin birsey bulup ondan devam etmen gerek.
Maddi durum degil miras (ova ) kaldi dededen
2 kardeşe bölündü

Dostlar selamin aleyküm
Vaybee benim şuanki Hayalim liseyi bitirmek bakalım gerçekleşecekmi çok zor son senem.😑

Mühendislik tıp hukuk vs dışında diğer bölünlere 5 kuruş harcamayın.
Diğerleri Diplomalı vasıflı issiz ya da 30-35k maas alan biri çünkü. Dairenin yarısını okula verip sonra daire almak icin dusuk maasla ise girmeye calisacaksın.

El işi öğrenmeye bak ustalas bi yerde

Diğerleri Diplomalı vasıflı issiz ya da 30-35k maas alan biri çünkü. Dairenin yarısını okula verip sonra daire almak icin dusuk maasla ise girmeye calisacaksın.

tam sövüyordum mühendisliği yazdıgınızı gördüm :ROFLMAO:

Dostum arkadasim bilgisayar programcılığı bitirdi gebzede fabrikada bilgi işlemde 55 60 k aldığını söylüyor

Vasıflı olmak zaman ister; bir işte ehilleşmek ve gelişmek gerekir. Bu nedenle doğrudan çalışmak, vasıflı olma amacınıza daha yakın bir ihtimaldir. Okumak ise, dediğiniz gibi, garantisi olmayan bir durumdur. Mezun olduktan sonra kimse “Gel, işe başla” demez — tabii dayılarınız yoksa.

Dostum arkadasim bilgisayar programcılığı bitirdi gebzede fabrikada bilgi işlemde 55 60 k aldığını söylüyor
Sınıfı 50 kişi ise 5 kişi ya da 10 kişi o seviye de maaş alıyordur ve 55-60k dairen yoksa para değil. O yaşlarda cok para gibi gelebilir ama o maaşın altında aldığın da yasayamiyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,154,690
Üyeler
183,625
Son üye
ExtAggression
Geri