Çözüldü✓ Vatandan aldığım hazır sistem donup kapanıyor.

simonke

80+
Reaksiyon skoru
0
İlk kez toplama sistem kullandığım için tecrübesizim. Sistem elime ulaştı ilk ayarlamaları yaptıktan sonra donup kapanma sorunu yaşamaya başladım. Görüntü birkaç saniyeliğine donuyor ve sonrasında bilgisayar yeniden başlatılıyor. bunun üzerine bios güncelledim bi süreliğine yaşamadım sorunu. Daha sonra tekrar olmaya başladı özellikle yeni bir oyuna girdiğimde veya googledan yeni bir sekme açtığımda karşılaşıyorum. Bunları yaşadıktan sonra işlemcinin sıcaklık değerlerini takip ettim ve biraz anormal geldi. Mortal Combat 11'de ana menüde 87 derece dolaylarında geziyor oyuna girince 82ye geriliyor tam tersi olması gerekmez mi? bu durumun sebebi nedir? İşlemci ekran kartına dar boğaz mı yapıyor ?
yardımcı olursanız sevinirim.
1758371056607.webp
(2 adet ram var)
Tam olarak sırasıyla ne yaptığımı detaylı şekilde buraya da yazıyorum:
Sistem geldi ekran kartını takarken rami eksik yolladıklarını fark ettim kendileriyle iletişime geçtim rami göndereceklerini söylediler. bu süre zarfında kullanmaya başladım bilgisayarı. İlk olarak windowsu, ekran kartı, işlemci ve diğer driverları kurduktan sonra biostan overclock yaparak ramin frekans değerini 6000 mhz seviyesine çektim. Bu işlemden sonra bu donma sorununu yaşamaya başladım. Araştırdığımda bios güncellemem gerektiğini gördüm ve bios güncelleyince de ramin frekans değeri anakartın normal seviyesine indi(5200mhz). Daha sonra donup kapanma sorunu yaşamadım. Ertesi gün eksik olan rami gönderdiler ben de taktım ve tekrar biostan frekans değerini 6000mhz seviyesine çekmek için ayar yaptım. Peşine birkaç saat sorun olmadı ancak başka bir oyun açtığım zaman tekrar ekran dondu ve bilgisayar kapandı.

Bu overclock ayarı işlemciye yük mü bindiriyor o konuda bi fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca işlemci soğutucuyu değiştirmeyi denedim ancak stok bitmişti o yüzden bu kaldı sorun işlemci soğutucuda da olabilir mi?

Bütün bileşenlerin ve kabloların yerine tam oturduğundan emin olun. RAM'i de overclock yapmayın. BIOS tan EXPO aktifleştirmeniz yeter. Yine sorun devam ederse RAM ile alakalı bir sorun olabilir. RAM'i standart hızlarda kulalnıp deval edebilirsiniz yada vatan'a ulaşıp ramlerin stabil olmadığını söyleyip değpişim isteyebilirsiniz.

Bütün bileşenlerin ve kabloların yerine tam oturduğundan emin olun. RAM'i de overclock yapmayın. BIOS tan EXPO aktifleştirmeniz yeter. Yine sorun devam ederse RAM ile alakalı bir sorun olabilir. RAM'i standart hızlarda kulalnıp deval edebilirsiniz yada vatan'a ulaşıp ramlerin stabil olmadığını söyleyip değpişim isteyebilirsiniz.
Yarın götüreceğim bakalım ne diyecekler

Geri