Neler Yeni

Vatandaşlık seçmem gerekiyor(avusturya veya türkiye)

Kadir_1987

80+ Silver
merhaba arkadaşlar. ben avusturyada doğdum orada büyüdüm 12 sene orada yaşadım 6 senedir de türkiyede yaşıyorum. avusturya vatandaşlığım var, tcm felan da var. babam 1 ay önce bana 18 e girdiğimde vatandaşlık seşmem gerektiğini söyledi. benim tercihim de avusturya vatandaşlığından yana. fen lisesinde okuyorum gayret gösteriyorum. benim avst vatandaşlığı seçmem sonucu eğitimimde veya yaşamımda nasıl sıkıntılarla karşılaşabilirm. lütfen bana bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilirmisiniz
2 yeğeni Alman vatandaşlığını seçen birisi olarak tek kelime edebilirim.

Geleceğini düşünüyorsan tabii ki de Avrupa vatandaşlığını seçeceksin.
Eskiden olsa idi tabii ki de Türk Vatandaşlığını seç derdim ve bu soru mu kardeşim derdim.
Ama böyle bir dönem de Vatan Millet Sakarya eski de kaldı.
Ve eğer vatan millet sakarya diyerek seçeneğin Türkiye olur ise de vatan millet sakarya nida'larını sen atarsın ama kaymağını başkaları yer.
Umarım izah edebilmişimdir ve anlamışsındır ;)

Geleceğin aydınlık olsun güzel kardeşim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Baran Bakır
evet belli fakat çıkabilecek sıkıntılar hakkında bilgi almak için yazdım😉
Mesaj otomatik birleştirildi:

derken? oraya gitsem anca amelelik yapacam. ayrıca o kadar eğitimime emek verdikten sonra çekip gitmek de zor geliyor.
burda kazandığın sınav puanı orada girebileceğin üniversiteleri etkiliyor mu?

GazzeliAtalay

80+ Bronze
Fen lisesinde okumuşsun. Sonuçta bir lise. Abartmaya gerek yok. Sağlık meslek okudum. Ayt/tyt mat 40/40 yaptım şuan hukuk okuyorum fırsatım olsa bırakır ab/abd vatandaşlığı seçerim.
Amelelik dediğin şey öyle basit değil. Atıyorum şuan ben abdye gitsem getir götür garsonluk temizlik gibi ayak işleri yapacağım. Peki kaç yıl sürecek ? 3-5 yıl sonra daha prestijli işlere geçerim. Ama sen burda tıp okusan asistan maaşından haberin var mı? Kaç yıl asistan olacaksın? Kaç saat çalışıyorsun? Rezalet şartlar var. Belki bilmiyorsun ama emeğinin karşılığını alamıyorsun. Git başka memlekette amele ol en azından emeğinin karşılığını al

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
merhaba arkadaşlar. ben avusturyada doğdum orada büyüdüm 12 sene orada yaşadım 6 senedir de türkiyede yaşıyorum. avusturya vatandaşlığım var, tcm felan da var. babam 1 ay önce bana 18 e girdiğimde vatandaşlık seşmem gerektiğini söyledi. benim tercihim de avusturya vatandaşlığından yana. fen lisesinde okuyorum gayret gösteriyorum. benim avst vatandaşlığı seçmem sonucu eğitimimde veya yaşamımda nasıl sıkıntılarla karşılaşabilirm. lütfen bana bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilirmisiniz
avusturya daha iyi olabilir rma bence ırkın neyse onu secmelisin bende istesem alman vatandası oalbılıyorum ama türklüğü seçtim.

Jeeareen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mustafa Yeşil
Bir arkadasım hem Romanya hemde Türkiye vatandası sende de olmuyormu istersen bildigim kadarıyla yardımcı olurum ikisi de olur dersen öğrenip
her ülke izin vermiyor bildiğim kadarıyla.

Çifte vatandaş olunmuyor mu ?
hayır

burda kazandığın sınav puanı orada girebileceğin üniversiteleri etkiliyor mu?
hiçbir fikrim yok.

Jeeareen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mustafa Yeşil
Fen lisesinde okumuşsun. Sonuçta bir lise. Abartmaya gerek yok. Sağlık meslek okudum. Ayt/tyt mat 40/40 yaptım şuan hukuk okuyorum fırsatım olsa bırakır ab/abd vatandaşlığı seçerim.
Amelelik dediğin şey öyle basit değil. Atıyorum şuan ben abdye gitsem getir götür garsonluk temizlik gibi ayak işleri yapacağım. Peki kaç yıl sürecek ? 3-5 yıl sonra daha prestijli işlere geçerim. Ama sen burda tıp okusan asistan maaşından haberin var mı? Kaç yıl asistan olacaksın? Kaç saat çalışıyorsun? Rezalet şartlar var. Belki bilmiyorsun ama emeğinin karşılığını alamıyorsun. Git başka memlekette amele ol en azından emeğinin karşılığını al
prestijli iş derken. orada tanıdğım tüklerin %90 ı inşaatta veya fabrikalarda çalışıyor. boyacı olan sanayici olan da var. aralarında en iyi durumda olanın döner dükkanı var. yani pek bir prestij göremedim açıkçası

Tabiiki de Avustralya vatandaşlığı seçmelisin baya avantajlı
avusturya*

Omni-Man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
A
prestijli iş derken. orada tanıdğım tüklerin %90 ı inşaatta veya fabrikalarda çalışıyor. boyacı olan sanayici olan da var. aralarında en iyi durumda olanın döner dükkanı var. yani pek bir prestij göremedim açıkçası

avusturya*
Olur öyle hatalar ya

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,973
İsim
Chloe Grace Moretz
Avusturya sat gitsin sat sat sat türkiye yi koşarak git

Avusturya sat gitsin sat sat sat türkiye yi koşarak git
hocam baktınız türkiye yi özlediniz afgan misali yürüyerek gelirsiniz

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,318
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Dostum sana çok net bir şey söyleyeyim. Öncelikle yaşamayı sonra aile ülke vs gibi şeyleri biz seçmiyoruz. O yüzden hayata karar verirken tercih edemediğim şeylerin seni yönlendirmesine izin verme. Türkiye yi seçersen çok zor bir hayatın olacak ve kimse seni Türkiye yi seçtin diye tebrik etmeyecek, Avusturya yı seçersen insan gibi yaşama fırsatın olacak hayatta bazı kapılar açılacak. Düşünmeden Avusturya yı seçerdim. Türk olmakla alakalı hiçbir problemim yok ama gurur da duymuyorum ve yeniden dünyaya geleceksen olsam 21. Yy Türkiye'sindsn yaşayamak istemezdim kesinlikle.

Top Bottom