Yardım VDSL de farklı ISS farklı hızlar?

somoncum

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,158
Şuan ki oturduğum yerde Süperonline fiber altyapısın da 1000Mbps Download / 50 Mbps Upload alıyorum. Yeni satın aldığımız ev eski ama 2. kat olup arsa payı ve 140m2 olduğu için satın aldık fakat altyapı desteği çok kısıtlı. Türktelekom VDSL altyapısı bulunuyor. Türktelekom ne kadar hız verdiğini göstermiyor! Millenicom 16Mbps kadar, Türknet 35Mbps kadar, Kablonet 50Mbps kadar, Süperonline VDSL desteği hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Kablonet fiyatı hem uygun hem de verdiği hız kafi denecek kadar iyi fakat Türksat Kablonet ankastre kutusu daire girişinde göremedim sadece Türktelekom ankastre kutusu mevcut acaba o kutudan mı hat çekecekler?

Çıkan kiracı oğlunun internet hızından şikayetçi olduğunu söylemişti fazla aldırış etmemiştim. Zaten VDSL de modem çok çok fark ettiriyor. Gidip kendim kaliteli bir modem alıp internet sağlayıcısına bu modemi kullanmak istiyorum diye belirteceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alla alla sıkıntı neyse orta bi paket dene o hızı alamazsan düşürürsün
Zaten kalitesiz bir VDSL kablo çekmişler 3 tel var içinde acaba tel geri mi kaçmış diye 10 cm geriden kestim fakat yine de 3 tel vardı. ISS ye yeni 100 metre kablo çekebilir miyiz diyeceğim. Zaten montaj ücreti alıyorlar yeni kablo çeksinler. İlk Kablonet mi bağlatayım yoksa Türknet mi? Kablonet de taahhüt mevcut fakat uzun kullanım için daha mantıklı.

Son düzenleme:
Çıkan kiracı oğlunun internet hızından şikayetçi olduğunu söylemişti fazla aldırış etmemiştim. Zaten VDSL de modem çok çok fark ettiriyor. Gidip kendim kaliteli bir modem alıp internet sağlayıcısına bu modemi kullanmak istiyorum diye belirteceğim.

Zaten kalitesiz bir VDSL kablo çekmişler 3 tel var içinde acaba tel geri mi kaçmış diye 10 cm geriden kestim fakat yine de 3 tel vardı. ISS ye yeni 100 metre kablo çekebilir miyiz diyeceğim. Zaten montaj ücreti alıyorlar yeni kablo çeksinler. İlk Kablonet mi bağlatayım yoksa Türknet mi? Kablonet de taahhüt mevcut fakat uzun kullanım için daha mantıklı.
vdsl için türknet çok gereksiz pahalı kablonet çek ya da milenicom filan da olabilir

taşındığım apartta komşulara sorabilirsin aldıkları hızı

vdsl için türknet çok gereksiz pahalı kablonet çek ya da milenicom filan da olabilir
Millenicom 16bps veriyor ya onu düşünmem gibi geliyor. Kablonet kabloyu nereden çekecek merak ediyorum.

Çoğunluğu yaşlı kesim ya pek anlamazlar.

sitelerden baktığın hız ortalama bir değer verir her zaman. hızın kablolamaya ve kullanıcı sayısına göre çok değişiyor. eskiden 100 mbit aldığım evde şuan 50 mbit paketindeyim ve sıkıntı yaşıyorum. taahhüt vermemiş olsam 35mbitlik pakete geçerdim.

Az önce Kablonet ile alacağım hıza baktım 50Mbps ÷ 8 den 6.25Mbps çıktı. Steam de 160GB lık FH5 oyununu bu hızla 8 saat gösterdi.

2 tel bile olur zaten DSL kabloları.

sitelerden baktığın hız ortalama bir değer verir her zaman. hızın kablolamaya ve kullanıcı sayısına göre çok değişiyor. eskiden 100 mbit aldığım evde şuan 50 mbit paketindeyim ve sıkıntı yaşıyorum. taahhüt vermemiş olsam 35mbitlik pakete geçerdim.
Ankastre kutusu o kadar dağınık ki anlatamam sinyal dalgalanması veya hız düşüşleri görürüm gibi geliyor. Bina sakinlerine 1 günlük internetsiz sabretmelerini söylesem de bir elektrikçi çağırıp düzgünce o kabloları düzenlese keşke.

Biliyorum da kablo kalitesi kötü içinde sinyal karışmasın diye folyo bile yok direkt tel geliyor.

CAT6-CAT6E kablosu ile çekilse daha temiz olur.

Ankastre kutusu o kadar dağınık ki anlatamam sinyal dalgalanması veya hız düşüşleri görürüm gibi geliyor. Bina sakinlerine 1 günlük internetsiz sabretmelerini söylesem de bir elektrikçi çağırıp düzgünce o kabloları düzenlese keşke.

Biliyorum da kablo kalitesi içinde folyo bile yok direkt tel geliyor.

CAT6-CAT6E kablosu ile çekilse daha temiz olur.
Folyo genelde olmaz zaten bina içi Cat3 kablolarda. ISS'lerin klasik bahanesi ama %99 ihtimalle kendi hataları çıkıyor bina içi tesisattan dolayı olmuyor.

Folyo genelde olmaz zaten bina içi Cat3 kablolarda. ISS'lerin klasik bahanesi ama %99 ihtimalle kendi hataları çıkıyor bina içi tesisattan dolayı olmuyor.
Screenshot_3.webp

Aynı böyle karmaşık karmaşık kimin kablosu belli değil.

Son düzenleme:
Geri