Yardım VDSL de farklı ISS farklı hızlar?

folyo olsa onu ayrıca topraklaman lazım yoksa anten gibi davranıp daha kötü sonuç almana neden olur
Öyle de sıfır dan yeni kablo çekilse daha sağlıklı olmaz mı sonuç da bakır kablo yani.

Öyle de sıfır dan yeni kablo çekilse daha sağlıklı olmaz mı sonuç da bakır kablo yani.
olabilir hocam özellikle de çok fazla ek yeri varsa. yeni kablo çekmeyeceksen bile ek yerlerine dikkat et. ekler yak konnektörü ile yapılmalı ama türkiyede hiç görmedim, hep çıplak kabloyu birbirine doluyorlar

olabilir hocam özellikle de çok fazla ek yeri varsa. yeni kablo çekmeyeceksen bile ek yerlerine dikkat et. ekler yak konnektörü ile yapılmalı ama türkiyede hiç görmedim, hep çıplak kabloyu birbirine doluyorlar
ek yok ama kablo baya uzun 2 kat yukarı gidiyor ama eski yapı olduğu için merdivenler dik değil uzunlamasına yapılmış yeni binalar ila alakası yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kablonet
Screenshot_4.webp

Screenshot_5.webp

Türknet
Screenshot_6.webp

Gibirnet
Screenshot_7.webp

Türktelekom
Screenshot_8.webp

Son düzenleme:
hocam ben kablonet vdsl kullanıyorum 50 mbitte 4mbit upload veriyor o kısma dikkat edin upload ihtiyacınız varsa sonradan üzülürsünüz

hocam ben kablonet vdsl kullanıyorum 50 mbitte 4mbit upload veriyor o kısma dikkat edin upload ihtiyacınız varsa sonradan üzülürsünüz
Yayıncı değilim ustam :D

15 Yıl önce Kablonet kullanıyordum fakat rg6 kablo ile modeme bağlantı yapıyorlardı adsl veya vdsl kablosu ile bağlantı yapmıyorlardı. Şuan nasıldır bilmiyorum.
Screenshot_9.webp

En iyisi Türk Telekom.
Altyapı şirketi olabilir fakat rakiplerinin 2 katı para isteyip yarı performansını vermesi üzücü bir olay.

Keşke Türksat, Starlink gibi uydudan direkt internet hizmeti sağlasa.

Son düzenleme:
Türksat'ta
1) Rg6 kablo üzerinden Docsis
2) Kendi fiber altyapısından G-pon
3) Telekom altyapıdan Vdsl ve Fiber hizmeti veriyor.
Sizin ki Telekom altyapıdan Vdsl.
Cat6 kabloya ihtiyaç yok; bakır 0.5mm tel kablo yeterli olur.

Şuan ki oturduğum yerde Süperonline fiber altyapısın da 1000Mbps Download / 50 Mbps Upload alıyorum. Yeni satın aldığımız ev eski ama 2. kat olup arsa payı ve 140m2 olduğu için satın aldık fakat altyapı desteği çok kısıtlı. Türktelekom VDSL altyapısı bulunuyor. Türktelekom ne kadar hız verdiğini göstermiyor! Millenicom 16Mbps kadar, Türknet 35Mbps kadar, Kablonet 50Mbps kadar, Süperonline VDSL desteği hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Kablonet fiyatı hem uygun hem de verdiği hız kafi denecek kadar iyi fakat Türksat Kablonet ankastre kutusu daire girişinde göremedim sadece Türktelekom ankastre kutusu mevcut acaba o kutudan mı hat çekecekler?
Hangi firmadan alırsan al Türk Telekom kutusunu ve altyapısını kullanacak. O yüzden ucuzundan bir VDSL tarife bağlat modem arayüzünden bakarsın modeme ne kadar hız geldiğine. Büyük ihtimalle çok iyi bir hız gelmez zaten.

ek yok ama kablo baya uzun 2 kat yukarı gidiyor ama eski yapı olduğu için merdivenler dik değil uzunlamasına yapılmış yeni binalar ila alakası yok.

Kablonet
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Türknet
Alıntıyı görüntüle
Gibirnet
Alıntıyı görüntüle
Türktelekom
Alıntıyı görüntüle
Bence şuan kablo çekme, önce en ucuz firmadan internet bağlatıp hat değerlerine bak değerlere göre kablo değiştirirsin.

Hangi firmadan alırsan al Türk Telekom kutusunu ve altyapısını kullanacak. O yüzden ucuzundan bir VDSL tarife bağlat modem arayüzünden bakarsın modeme ne kadar hız geldiğine. Büyük ihtimalle çok iyi bir hız gelmez zaten.

Bence şuan kablo çekme, önce en ucuz firmadan internet bağlatıp hat değerlerine bak değerlere göre kablo değiştirirsin.
Kablonet, Türktelekom kutusundan mı bağlantı yapacak?

Bağlantı yapmadan kutu dan ne kadar hız alacağımı söyleyemezler mi?

Geri