Neler Yeni

IOS Vergisiz İphone 12 serisi

Flowy*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ahmet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon Önerileri , Toplama pc , Ekran Kartı voltajı
Merhabalar ,
İphone 12 ve 13 serisinin vergisiz fiyatlarını inceleyeceğiz
ve Ağlıyacağız
buyrun efendim ;

1-1 ) İphone 12 mini
1637225802544.png

yaklaşık vergisiz ; 5500 tl gibi tutar yapıyor
Vergili ; 8,400 tl [ satış yapan sitelerden bakılmıştır ]
Apple karsız + vergisiz ; 4500 tl
Sözler ; Vergi koyan memurlarımız acımış %50 vergi koymuş neredeyse Allah razı olsun

1-2 ) İphone 12
1637225985842.png

Vergisiz fiyat ; 6,250 tl [ yaklaşık değerdir ]
vergili fiyat ; 8500 tl [ en az ]
apple karsız + vergisiz ; 4750 tl [ en az ]
Sözler ; vay be ne güzel olurdu vergisiz , Millet hem mutlu olur hemde uzun ömürlü telefonlar elinde olacaktı .

1-3 ) İphone 12 pro
1637226310689.png

Vergisiz fiyat ; 9000 tl
Vergili fiyat ; 13,500 tl [ en az ]
Apple karsız + Vergisiz ; 6000 tl
Sözüm ; Yok .

1-4 ) iphone 12 pro max
1637226535726.png

vergisiz fiyat ; 9000 tl
Vergili ; 17000 tl [ en az ]
Apple Karsız + vergisiz ; 6950 tl

Son sözler ; millet ; " Güzel telefon alıyım 2000-3000 tl ye " diyor ancak görünen yüz öyle olmuyor . bıktık Vergiden . Vergi kaldırılsın demiyorum azaltılsın trt ve kültür payı nedir reis . Saçma saçma vergiler . Neyse iyi günler
Rehberin açılış amacı ; Milleti uyandırmak

Rulep

80+ Gold
verginin neden fazla olduğuna kafa yormuyoruz çünkü üretim yok. telefon,araba onu bunu üretmek için çaba yerine doların euronun verginin miktarını konuşuyoruz

Mr.Snape

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Eren oruç
Bence kılıçdaroğlunun da dediği gibi ilk defaya mahsus böyle ürünlere ve belki araçlara vergi muafiyeti verilebilir.

Flowy*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ahmet Emir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
verginin neden fazla olduğuna kafa yormuyoruz çünkü üretim yok. telefon,araba onu bunu üretmek için çaba yerine doların euronun verginin miktarını konuşuyoruz
togg arabası çıkıyormuş . ümitler onda toplandı

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Bence ÖTV (özel tüketim vergisi) telefonlardan kaldırılmalı diye düşünüyorum. Artık telefon kullanmanın bir zorunluluk olduğu dönemdeyiz ve bundan Özel Tüketim* adıyla vergi almak biraz saçma geliyor.

Mr.Snape

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Eren oruç
togg arabası çıkıyormuş . ümitler onda toplandı
Bence çok boş bir proje sonuçta türk halkının alım gücü belli ülkenin yarısı asgari ücretle çalışırken ve %70inden fazlası yoksulluk sınırının altındaiken bu arabanın Türk piyasasında pek satabileceğini düşünmüyorum. Örnek vereyim elimde 600k para olsun ben neden vw yada BMW almak yerine işinde daha çırak olan toggu alayım. Bana çok saçma geliyor. Dış piyasa belkide denenebilir ama orda da pek şansı yok. Ayrıca arabanın tasarımı mustang
mach-e ile neredeyse aynı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülke bu kadar zengin değil :)
Kesinlikle katılıyorum. Üretimi aciken artırmamız gerek yatırımcıya destek olacak projeler geliştirilmeli. Zaten türkiyeye baktığımızda turizm ve vergiden başka gelir kaynağı yok nerdeyse.

İceWolf

80+ Silver
Komik paylaşım olmuş. Daha 1 ay önce İphone 12(düz modeli) Belçikadan 900€ ya alan yiğenim geldi. Türkiyede 10.999TL imiş, Avrupadada 10.800TL ye alınıyor. Oysaki Belçikaya İphone12 giriş fiyatı (vergisiz) 400€ ama satış fiyatı 900€. Tüm dünya devletlerine mesaj atın vergileri kaldırın diye :)

İthal teknoloji ürünlerini kendimiz üretmediğimiz sürece fiyatları asla düşmeyecektir.

Son düzenleme:

Flowy*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ahmet Emir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Komik paylaşım olmuş. Daha 1 ay önce İphone 12(düz modeli) Belçikadan 900€ ya alan yiğenim geldi. Türkiyede 10.999TL imiş, Avrupadada 10.800TL ye alınıyor. Oysaki Belçikaya İphone12 giriş fiyatı (vergisiz) 400€ ama satış fiyatı 900€. Tüm dünya devletlerine mesaj atın vergileri kaldırın diye :)

İthal teknoloji ürünlerini kendimiz üretmediğimiz sürece fiyatları asla düşmeyecektir.
evet doğrudur , milletin gözü kulağı şu togg denilen araçta artık , mahallemiz bile artık onu konuşur oldu .

İceWolf

80+ Silver
Evet o araç önemli ama herşeyi değiştirmez. En azından piyasanın düşürülmesini ve dengelenmesini sağlar. tabii ki size anlamsız gelebilir fakat Türkiyede hem sıfır araç bulamayan, araç bulsa bile yüksek fiyattan bugün parasını ödeyip 6 ay sonra teslim alabilen, aradaki zamandada gelen tüm zamları ödemeyi kabul eden bir kesim var. İşte TOGG denilen araba çıkarsa yabancı firmaların bu tür Türk insanını dolandırma yolları kapanır.

Şahsi fikirlerim ise TOGG çıkınca piyasa rahatlar fiyatlar biraz düşer ama her şey değişmez. Çünkü herşeyin değişmesi için yıllık üretiminin 1 milyon seviyelerine gelmesi gerekir. Şahsen ben çıkar çıkmaz TOGG almak istiyorum çünkü devlet desteğiyle nerdeyse %50 fiyatı uygun çıkacak diye düşünüyorum.

Flowy*

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ahmet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Evet o araç önemli ama herşeyi değiştirmez. En azından piyasanın düşürülmesini ve dengelenmesini sağlar. tabii ki size anlamsız gelebilir fakat Türkiyede hem sıfır araç bulamayan, araç bulsa bile yüksek fiyattan bugün parasını ödeyip 6 ay sonra teslim alabilen, aradaki zamandada gelen tüm zamları ödemeyi kabul eden bir kesim var. İşte TOGG denilen araba çıkarsa yabancı firmaların bu tür Türk insanını dolandırma yolları kapanır.

Şahsi fikirlerim ise TOGG çıkınca piyasa rahatlar fiyatlar biraz düşer ama her şey değişmez. Çünkü herşeyin değişmesi için yıllık üretiminin 1 milyon seviyelerine gelmesi gerekir. Şahsen ben çıkar çıkmaz TOGG almak istiyorum çünkü devlet desteğiyle nerdeyse %50 fiyatı uygun çıkacak diye düşünüyorum.
benim şahsi fikrim 500k civarlarında çıkar .

İceWolf

80+ Silver
benim şahsi fikrim 500k civarlarında çıkar .
Benim tahminim 350-400k arası. Çünkü muadili araçlara baktığımda vergisiz satış fiyatları, nakliye-bayi fiyatlamaları ve vergileri belli. TOGG vergisi minumum olacağından rakamlar 350k gibi çıkıyor. Muadili araçlarda milyon fiyatlarında olduğı için 350-400k rakan aşırı uygun olacaktır.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benim tahminim 350-400k arası. Çünkü muadili araçlara baktığımda vergisiz satış fiyatları, nakliye-bayi fiyatlamaları ve vergileri belli. TOGG vergisi minumum olacağından rakamlar 350k gibi çıkıyor. Muadili araçlarda milyon fiyatlarında olduğı için 350-400k rakan aşırı uygun olacaktır.
Benim gördüğüm bir haberin başlığında asgari ücrete çalışanlarda togg alabilecek diyordu ama bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,989
Üyeler
164,938
Son üye
Blacksford
Top Bottom