Neler Yeni

Verileri Harici Diskte Depolama Tavsiyesi

topr0ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kaan Boztoprak
Selamlar forum halkı,

Bir adet usb ile bağlantı yaptığım harici harddisk kutusuna yerleştirilmiş diskim vardı -standlı ağır olanlardan değil sanırım benimki 2.5 inch- fakat bir süre önce masadan düşmesiyle disk kutusu kırıldı, kutunun yüzey alanı büyük olan üst kısmın kapağı kırıldı.

Takınca ulaşabiliyorum ama diskin de zarar gördüğünü düşünmek, bir müddet sonra içindeki anılarıma ulaşamayacağımı düşünmek beni huzursuz ediyor bu sebepten yeni bir disk alıp aktarımını yapıp iç huzuruma ermeyi istemekteyim.

Sıradan bir kullanım olacak, seneler öncesinden telefondan çektiğim fotoğraflarım, videolarım var, şuanda da telefondaki fotoğraflarımı pc'ye atıp oradan da diske atıp telefondan silinse de sorun etmiyorum. Fotoğraf dışında da olsun olsun belgeler, dosyalar, belki bazı program setup'ları vs. depolamak hedefim.

Terimsel olarak da çok anladığım bir donanım değil depolama konusu, dolayısıyla en basit hale indirgenmiş şekilde anlatmanız benim için çok daha iyi ve kolay olacaktır.

Kimisi SSD kimisi HDD öneriyor, Kimisi o önce bozulur daha iyi olur, kimisi de hayır diğeri öyledir diyor ve dediğim gibi yabancı olduğum bir konu olduğu için de işin içinden çıkabilmiş değilim ve tek seferde pişman olmayacağım mantıklı bir şey olsun istiyorum.

Kısacası istediğim usb ile gerektiğinde bilgisayara bağlayıp verilerimi güvene alabileceğim işim bittikten sonra da dolaba kaldırıp bakmak, tekrar telefonuma alabileceğim bir HDD veya SSD önerisi. Artık siz hangisini önerirseniz.

Bütçe konusu önemli değil ama tabii sizin dediğiniz kriterlere göre zaten tekrar bi araştırma yapıp uygun olanı alacağım. Şöyle bir örnek verebilirim Fury adında 256 gb'lik 349 TL'lik bir SSD alıyordum az daha, ama bu işlemi cahilce yapmak istemedim.

Şimdiden ilgilenen kişilere teşekkür ediyorum, sağolun.
(Bulut servisi kullanmak bana güvensiz geliyor ve binlerce fotoğraf yüzlerce videoyu buluta yüklemekle uğraşmak istemiyorum dolayısıyla yazdığım şekilde bir şey olsun istiyorum.)

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yedek boyutu ne kadar büyürse haliyle o kadar da depolama ihtiyacın artacak. SSD'ler güvenilirlik konusunda HDD'lere göre çoook daha iyi. Disk kutusu düştü demişsin, SSD içindeyken düşse hiçbir şey olmaz ama aynı şey HDD için söylenemez. Fakat SSD'ler de yüksek boyutlarda pahalılaşıyor.

Bütçe sıkıntısı yoksa 1 TB SSD de alabilirsin, ha yedek o kadar büyük değil dersen 500 GB, hatta yetecekse 250 GB da olabilir. Alacağın SSD'nin kontrolcüsünün iyi olması ve DRAM'inin olup olmaması çok önemli değil ama NAND çiplerinin iyi olması önemli. Dolayısıyla rastgele bir markanın SSD'sini önermem, ha işini görür mü evet görür.

Seçim en nihayetinde senin. Yüksek kapasite & düşük hız mı, yoksa düşük kapasite & yüksek hız + güvenilirlik mi. Cevabı sen ver.

topr0ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kaan Boztoprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yedek boyutu ne kadar büyürse haliyle o kadar da depolama ihtiyacın artacak. SSD'ler güvenilirlik konusunda HDD'lere göre çoook daha iyi. Disk kutusu düştü demişsin, SSD içindeyken düşse hiçbir şey olmaz ama aynı şey HDD için söylenemez. Fakat SSD'ler de yüksek boyutlarda pahalılaşıyor.

Bütçe sıkıntısı yoksa 1 TB SSD de alabilirsin, ha yedek o kadar büyük değil dersen 500 GB, hatta yetecekse 250 GB da olabilir. Alacağın SSD'nin kontrolcüsünün iyi olması ve DRAM'inin olup olmaması çok önemli değil ama NAND çiplerinin iyi olması önemli. Dolayısıyla rastgele bir markanın SSD'sini önermem, ha işini görür mü evet görür.

Seçim en nihayetinde senin. Yüksek kapasite & düşük hız mı, yoksa düşük kapasite & yüksek hız + güvenilirlik mi. Cevabı sen ver.
1 TB fazla gelir ekonomik olarak da o kadar çıkmak istemem dediğiniz gibi 500 benim için kafi. Hız konusunda zaten kopyalama yaparken ctrl+tab da video izler olurum dolayısıyla yüksek kapasite de benim için öne çıkan etken. Yani dediğiniz üzre anladığım kadarıyla al 500 civarı bir SSD işin çözülsün diyorsunuz. Bu arada eğer bakabilirseniz ve forum kurallarını tam olarak bilmediğim için ürün linki atmamda sakınca yoksa bir kaç örnek atmak isterim.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yani dediğiniz üzre anladığım kadarıyla al 500 civarı bir SSD işin çözülsün diyorsunuz.
Kısaca öyle.
Bu arada eğer bakabilirseniz ve forum kurallarını tam olarak bilmediğim için ürün linki atmamda sakınca yoksa bir kaç örnek atmak isterim.
Atmakta sakınca yok ama SSD önerisi için ayrı konu açabilirsin. Ben piyasayı takip eden birisi değilim dolayısıyla hangi SSD sana daha iyi olur vs. bilemem. Açacağın konunun başlığına yazarsın "X bütçede SSD önerisi" diye, öyle konulara daha fazla kişi yazıyor.

Top Bottom