Neler Yeni

Vesa uyumluluğu

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
Selamlar arkadaşlar. Freesync destekli bir monitör alacağım ve gsync kullanacağım bunun için monitörde sadece DisplayPort olması yeterli mi yoksa vesa uyumluluğu da olmak zorunda mı

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Vesa uyumluluğu çok ayrı bir konu.
VESA (Video Electronics Standards Association) , Parça uyumluluğu ve bağlantı kolaylığı sağlaması için ekran üreticileri tarafından oluşturulmuş standarttır. Standardın oluşturulduğu ilk zamanlar uygulamaların ekran üzerinde sorunsuz ve tam olarak görünmesi için çözünürlük ile ilgili standartları da kapsadığı VESA şimdi ise genelde bağlantı birimleri ile ilgili anılmaktadır. Lcd ya da Led monitörlerin arkasında duvara montaj için delikler bulunur. Bu deliklere girecek şekilde vesa standartlarına uygun duvar askı aparatları bulunuyor. Aldığınız monitörün özelliklerine baktığınızda Vesa Standardının yanında genelde (100×100) gibi rakamlar görürsünüz. Bu rakamlar monitör arkasındaki bağlantı deliklerinin özelliklerini belirtir.

RmzDayi

80+ Silver
monitör nedir ?

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vesa uyumluluğu çok ayrı bir konu.
VESA (Video Electronics Standards Association) , Parça uyumluluğu ve bağlantı kolaylığı sağlaması için ekran üreticileri tarafından oluşturulmuş standarttır. Standardın oluşturulduğu ilk zamanlar uygulamaların ekran üzerinde sorunsuz ve tam olarak görünmesi için çözünürlük ile ilgili standartları da kapsadığı VESA şimdi ise genelde bağlantı birimleri ile ilgili anılmaktadır. Lcd ya da LED monitörlerin arkasında duvara montaj için delikler bulunur. Bu deliklere girecek şekilde vesa standartlarına uygun duvar askı aparatları bulunuyor. Aldığınız monitörün özelliklerine baktığınızda Vesa Standardının yanında genelde (100×100) gibi rakamlar görürsünüz. Bu rakamlar monitör arkasındaki bağlantı deliklerinin özelliklerini belirtir.
Çok teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitör nedir ?
Şuan belirli bir marka model yok aklımda hala bakınıyorum avel avel. Tavsiyeler için ayrı bir konu oluşturmuştum fakat cevap alamamıştım.

RmzDayi

80+ Silver
Çok teşekkürler.

Şuan belirli bir marka model yok aklımda hala bakınıyorum avel avel. Tavsiyeler için ayrı bir konu oluşturmuştum fakat cevap alamamıştım.
siz modeller hakkında liste yapın ona göre konuşalım daha sağlıklı olur

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
siz modeller hakkında liste yapın ona göre konuşalım daha sağlıklı olur
Bi liste tutuyorum ama kendimce hazırladığım listede henüz 3 monitör var ve ben çoktan birini eledim. İsteklerim 27 inç 144hz 1ms ve mümkünse Curved olması ama hala bütçeme göre bir şey bulamadım. (1600tl)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bi liste tutuyorum ama kendimce hazırladığım listede henüz 3 monitör var ve ben çoktan birini eledim. İsteklerim 27 inç 144hz 1ms ve mümkünse Curved olması ama hala bütçeme göre bir şey bulamadım. (1600tl)
23.8inç 144hz o bütceye var ama curved değil.
Bunun 75hz olanını kullanıyorum çok memnunum. Hdmı ve Displayport da var.

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Evet bu modeli öneren çok insan olmuş fakat 23.8 küçük mü olur nolur hiç bilemiyorum açıkçası
10 yıl 13inç laptop'tan ona geçtiğimde 108 ekran TV havası katıyor. 😂😂 Yazılımcı değilsen yeter o.

Katsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Salih
Discord
KaTsu#3131
10 yıl 13inç laptop'tan ona geçtiğimde 108 ekran TV havası katıyor. 😂😂 Yazılımcı değilsen yeter o.
Ya açıkçası 12 sene boyunca bende normal standart büyüklükte bir monitörle bütün işlerimi hallettim. Yeni pc topladığım için mi bilmiyorum ama içimde dinmek bilmeyen bir açlık var :D

Ya açıkçası 12 sene boyunca bende normal standart büyüklükte bir monitörle bütün işlerimi hallettim. Yeni PC topladığım için mi bilmiyorum ama içimde dinmek bilmeyen bir açlık var :D
İnsan istiyor ki o kadar para verdik her şeyin en iyisi olsun ama dolar kuru izin vermiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,200
Üyeler
164,268
Son üye
teksefer
Top Bottom