Neler Yeni

vestel slim tower 11 5+1 ses sistemi güzel mi?

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
sezer adıgüzel
arkadaşlar 2. el alacağım şehrimden 350tl ama bir fikrim yok kalitesinden. ve aorus elite b450 anakartta kullanabilir miyim?
1624094821837.png

anakartım
1624094868186.png1624094892774.png
500W Ses Çıkışı
Yüksek ses çıkış gücü ile zengin çevreleyen ses deneyimini yaşayacaksınız.

Piyano Siyahı Tasarım
Ev sinema sisteminin eğlendirici olduğu kadar gösterişlide olabileceğinin kanıtıdır.

5.1 Aktif Hoparlör Sistem
Ev sinema sisteminiz ile sesteki her detayın farkına varacaksınız.

Ayaklı Hoparlörler
Her dekorasyona uygun tasarımları ile zarif hoparlörler

Toplam 500 Watt ses çıkış gücü
Hoparlörler için 80 Watt
Subwoofer için 100 Watt
DVD oynatıcı ve uydu alıcısı, Digiturk ve TV ile kolay bağlantı
Uydu alıcısı, Digiturk ve kablolu yayın ya da anten ile televizyondan alınan ses için sanal surround
Hoparlör direnci 8 Ω, subwoofer direnci 8 Ω
Frekans aralığı 40Hz – 20000Hz

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Hiçbir yerde teknik özelliklerine ulaşamadım, bazı yerlerde 500 Watt yazılmış fakat büyük ihtimalle RMS değeri değildir. AUX çıkışı olduğu söyleniyor, anakartınız ile uyumlu. Kesin bilgi olmamakla birlikte genelde pazarlPMPO değerleri verilir ve eğer 500 Watt PMPO değeri ise hoparlörün gerçek gücü 250 Watt'tır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ekleme yapmak istiyorum, Mikado MD-856 kullanıyorum. 5x12Watt ve 35Watt subwoofer ve kolonlar ile subwoofer arasında neredeyse 3 katı fark olmasına rağmen bilgisayarımda kullanırken bazı şarkılarda kolonlar subwoofer'ı bastırabiliyordu. 100Watt Subwoofer'ın 80Watt kolonlar ile ekolayzer kullanmadan doygun bir bass alamayacağını düşünüyorum, büyük ihtimalle eski model olduğu için tasarımında böyle bir hata yapılmış. Yeni modellerde subwoofer ile kolon arasındaki güç farkına dikkat ediliyor. Bilgisayarımın anakartında bulunan ses kartı "ALC-887" modeli. Belki sende farklı sonuçlar gösterebilir çünkü televizyona bağladığımda Subwoofer bilgisayarda yaptığı bozulmaları yapmadı, büyük ihtimalle anakart üzerinde bulunan kapasitörler anlık bass için yeterli gelmiyordu.

Son düzenleme:

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,060
İsim
göksel yurtcan
arkadaşlar 2. el alacağım şehrimden 350tl ama bir fikrim yok kalitesinden. ve aorus elite b450 anakartta kullanabilir miyim?
Alıntıyı görüntüle
anakartım
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
500W Ses Çıkışı
Yüksek ses çıkış gücü ile zengin çevreleyen ses deneyimini yaşayacaksınız.

Piyano Siyahı Tasarım
Ev sinema sisteminin eğlendirici olduğu kadar gösterişlide olabileceğinin kanıtıdır.

5.1 Aktif Hoparlör Sistem
Ev sinema sisteminiz ile sesteki her detayın farkına varacaksınız.

Ayaklı Hoparlörler
Her dekorasyona uygun tasarımları ile zarif hoparlörler

Toplam 500 Watt ses çıkış gücü
Hoparlörler için 80 Watt
Subwoofer için 100 Watt
DVD oynatıcı ve uydu alıcısı, Digiturk ve TV ile kolay bağlantı
Uydu alıcısı, Digiturk ve kablolu yayın ya da anten ile televizyondan alınan ses için sanal surround
Hoparlör direnci 8 Ω, subwoofer direnci 8 Ω
Frekans aralığı 40Hz – 20000Hz
hocam bu hoparlörler öncelikle 80watt olamaz çok küçükler ve ses kalitesinin çok iyi olacağını sanmam hiç olmazsa bir philips/technics/panasonic kalitesi vermez bunları göz önünde bulundurarak alabilirsiniz

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
sezer adıgüzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bu hoparlörler öncelikle 80watt olamaz çok küçükler ve ses kalitesinin çok iyi olacağını sanmam hiç olmazsa bir philips/technics/panasonic kalitesi vermez bunları göz önünde bulundurarak alabilirsiniz
Hiçbir yerde teknik özelliklerine ulaşamadım, bazı yerlerde 500 Watt yazılmış fakat büyük ihtimalle RMS değeri değildir. AUX çıkışı olduğu söyleniyor, anakartınız ile uyumlu. Kesin bilgi olmamakla birlikte genelde pazarlPMPO değerleri verilir ve eğer 500 Watt PMPO değeri ise hoparlörün gerçek gücü 250 Watt'tır.

Ayrıca ekleme yapmak istiyorum, Mikado MD-856 kullanıyorum. 5x12Watt ve 35Watt subwoofer ve kolonlar ile subwoofer arasında neredeyse 3 katı fark olmasına rağmen bilgisayarımda kullanırken bazı şarkılarda kolonlar subwoofer'ı bastırabiliyordu. 100Watt Subwoofer'ın 80Watt kolonlar ile ekolayzer kullanmadan doygun bir bass alamayacağını düşünüyorum, büyük ihtimalle eski model olduğu için tasarımında böyle bir hata yapılmış. Yeni modellerde subwoofer ile kolon arasındaki güç farkına dikkat ediliyor. Bilgisayarımın anakartında bulunan ses kartı "ALC-887" modeli. Belki sende farklı sonuçlar gösterebilir çünkü televizyona bağladığımda Subwoofer bilgisayarda yaptığı bozulmaları yapmadı, büyük ihtimalle anakart üzerinde bulunan kapasitörler anlık bass için yeterli gelmiyordu.
arkadaşlar sinema sistemi olarak geçiyor nette. sanırım 2010 üretimi. sadece satın alanların yorumlarını okuyabildim bende. herkes beğenmiş ama 2010 teknolojisine göre. günümüzde iş yapar mı acaba.
https://www.hepsiburada.com/vestel-...stemi-20223695-pm-evvesslimtowers11-yorumlari

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,060
İsim
göksel yurtcan
arkadaşlar sinema sistemi olarak geçiyor nette. sanırım 2010 üretimi. sadece satın alanların yorumlarını okuyabildim bende. herkes beğenmiş ama 2010 teknolojisine göre. günümüzde iş yapar mı acaba.
https://www.hepsiburada.com/vestel-...stemi-20223695-pm-evvesslimtowers11-yorumlari
2010>2021 şuan bu fiyattaki setlere özenilmiyor diyebilirim benim evimde olan panasonik müzik seti 1999 yılında yapılmış ama şuankilerden daha iyi ve fiyatı yıllandıkça artıyor

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Burada biraz araç ses sistemlerindeki mantık olabilir. Çok iyi, bildiğimiz firmalar bile bu pazarlama hilesini yapıyor ve @M-Q^GÖKTÜRK arkadaşın dediği gibi, çok iyi bir ses kalitesi olmayacaktır. Bahsettiğim pazarlama hilesi, mesela bir araç tipi subwoofer almak istediğimizde Sony Xplod 1800Watt olarak satılıyor ve ürünün üzerinde bile kocaman 1800Watt yazıyor fakat içindeki hoparlörün değerlerine baktığımızda 420Watt RMS olduğunu görüyoruz. Vestel'in sitesinde bile bulunmaması ne kadar eski olduğunu gösteriyor. Farklı modellere yönelmen senin için daha iyi olacaktır.

2010>2021 şuan bu fiyattaki setlere özenilmiyor diyebilirim benim evimde olan panasonik müzik seti 1999 yılında yapılmış ama şuankilerden daha iyi ve fiyatı yıllandıkça artıyor
Kesinlikle doğru, Logitech Z906 2011 model olmasına karşın hala THX sertifikası ile birlikte en kaliteli 5+1 ev sinema sistemleri listesinde liderliğini koruyor. Hoparlör konusunda tek kriteri yeni model belirlemek çok yanlış olurdu.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,060
İsim
göksel yurtcan
Burada biraz araç ses sistemlerindeki mantık olabilir. Çok iyi, bildiğimiz firmalar bile bu pazarlama hilesini yapıyor ve @M-Q^GÖKTÜRK arkadaşın dediği gibi, çok iyi bir ses kalitesi olmayacaktır. Bahsettiğim pazarlama hilesi, mesela bir araç tipi subwoofer almak istediğimizde Sony Xplod 1800Watt olarak satılıyor ve ürünün üzerinde bile kocaman 1800Watt yazıyor fakat içindeki hoparlörün değerlerine baktığımızda 420Watt RMS olduğunu görüyoruz. Vestel'in sitesinde bile bulunmaması ne kadar eski olduğunu gösteriyor. Farklı modellere yönelmen senin için daha iyi olacaktır.
hocam araç içi hoparlörlerin fiyatı şuan çok aşırı artmış aslı 20/25watt olan araç içi ses sistemleri 500 watt diye satılıyor

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
hocam araç içi hoparlörlerin fiyatı şuan çok aşırı artmış aslı 20/25watt olan araç içi ses sistemleri 500 watt diye satılıyor
Maalesef SONY gibi kendini kanıtlamış firmalar bile bunu yaparken araştırmayan insanın hiçbir şansı yok. Kardeşim arabaya ses sistemi dizdikten 1 yıl sonra bu sektöre ilgim başladı ve aslında dizdiği sistemin onun bildiği Watt değerleri ile ilgisi olmadığını o an fark ettim. Tıpkı bahsettiğim SONY Xplod 1800Watt gibi, aslında 420Watt olduğunu öğrendiğinde o da şok oldu. Bu konu altında konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum, arkadaşı da rahatsız etmiş oluyoruz kusura bakmasın o da ama merak ettiğim bir şey var, belki siz biliyorsunuzdur. Misal veriyorum ben bu pazarlama hilelerine kanarak 1800Watt subwoofer + 4x 500 Watt hoparlör alıyorum ve bunların yanına doğal olarak 3800Watt üzeri bir amfi almam gerektiğini düşünüyorum ve 4000Watt amfi alıyorum. Amfi'nin de değerleri şişirme olabiliyor mu yoksa gerçek toplam gücü 1000Watt olan bir ses sistemine 4000Watt amfi mi bağlamış oluyorum?

Ayrıca size de cevap olması niteliğinde, daha çok incelemesi bulunan ve tercih edilen. Aynı zamanda yakın zamanda yapılmış yorumlara sahip bir ses sistemi alırsanız sizin için karar vermesi daha kolay olacaktır. Ürünün teknik özellikleri bile kesin şekilde belli olmadığı için biz de alınır veya alınamaz diyemiyoruz. Deneme şansınız varsa alacağınız kişiden almadan önce deneyin. Böyle bir şansınız yoksa, benim de kullandığım Mikado MD-856 modelini önerebilirim. Uzun süre bu fiyatlara ürün aramıştım ve bulduğum en uygun fiyatlı ve özellikleri ile dikkatimi çeken model buydu. Ayrıca bu model hakkında aklına takılan soru olursa cevaplayabilirim. Sesi ortalama 25 metrekare bir salonda çok rahat bir şekilde odayı doldurabiliyor ve subwoofer koltukları masaj koltuğu gibi titretiyor. Aynı zamanda tek tek kolonlara giden gücü ve usb veya sd kart kullanırken kumanda üzerinden dahili ekolayzer seçenekleri bulunduruyor. Zaten bluetooth, radyo gibi özellikleri de ekstra avantaj. Yüksek sesten hoşlanıyorsanız kesinlikle sizi doyuracaktır, ilk aldığım zamanlar denemek adına sesi yükselttiğimde ortalama 15 metre uzaklıkta yolun karşısındaki binadakivardiyalı çalışan bir arkadaş sesi kısmamı, uyuyamadığını söylemişti.

Son düzenleme:

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
sezer adıgüzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
piyasada 400 tl bandında birçok ses sistemi var ama şunların tasarımı çok hoşuma gitti açıkçası. sanırım tek çare satın almadan önce ses kalitesini işitmek olacak. küçük çapta çevresel bir ses sistemi kurmak istiyorum odamda. hoparlörler kaliteli ses aktarsa yeterli. yeri göğü inletecek bir sistem aramıyorum zaten :) hikaye oyunların da ve film izlerken 5.1 in keyfini çıkarayım yeterli benim için.
1624103884381.png

Son düzenleme:

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Fotoğraftaki gibi bir setup kurulduğunda gerçekten güzel görünüyor, büyük boyutlu hoparlör de bir tercih tabii ki. Hoparlör satın alırken maalesef verilen teknik değerler sesin temizliğini ve kalitesini anlamamız konusunda çok yardımcı olmuyor ki üstelik bu hoparlörlerin teknik verileri de bir muamma. Satın alacağınız kişi denemenize izin verirse çok daha iyi olacaktır, umarım aradığınızı bulursunuz. İyi şanslar.

Top Bottom