Neler Yeni

Veteriner kediyi yıkar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
Arkadaşlar sokaktan kedi almayı düşünüyorum da kediyi veterinere götürsem hayvanı yıkar mı sizce? Ve kedi 5 aylık gibi birşeyde aşıları için geç kalmış mıyımdır?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berk
Arkadaşlar sokaktan kedi almayı düşünüyorum da kediyi veterinere götürsem hayvanı yıkar mı sizce? Ve kedi 5 aylık gibi birşeyde aşıları için geç kalmış mıyımdır?
Kendim tecrübe ettiğim için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kedi zaten yavru olduğu için sizin ona hükmetmeniz daha kolay olacaktır ve sizin yıkamanız daha doğru olur, fazla uzun tutmadan maks 3dakikada bol köpükle yıkayın iyice durulayın havluyla sararak dışarıdan saç kur. mak. ile sıcak hava vurun. Her petshopta şimdi her türlü ilaç bulunuyor iç ve dış parazit. Bunları veteriner hekime gitmeden daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. Emin olun bir çok hayvan sahibi petshoplardan alıyor çünkü aynı ilaçlar. Zaten ilgili petshopcular soruyor yavru mu ne için alıyorsunuz diye. Ona göre yönlendiriyor. Dış paraziti damla, iç paraziti hap olarak alınca ben bu şekilde çok güzel geri dönüş aldım.

İleride tercihen her 6 ayda bir kontrol için veterinere götürebilirsiniz.

Kimine göre önerilmiyor ama bence olması hem sizin hem kedinizin sağlığı için iyi yavruyken yıkamaya alıştırırsanız ileride de en azından akıllarına yer ediyor hem kolaylık oluyor

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Veterinere götürmeniz güzel olur. Kontrolleri yapılır ona göre siz de bilgilenmiş olursunuz. Gerekmedikçe bir çok veteriner uğraşmıyor yıkamakla. Gerekli olduğunda deri hastalığı vs. o zaman yıkıyor bir çoğu bildiğim kadarıyla. Kendi evinizde küvetiniz varsa 5cm kadar ılık suyla doldurup yıkayabilirsiniz. Sürekli su akınca korkuyorlar, tedirgin oluyorlar. Kedi şampuanı kullanmanızı tavsiye ederim. Yıkadıktan sonra ona özel olan bir havluyla kurulamalısınız ve iyice kurutmalısınız. Sonra yalanmasını izleyin :kekw:

AuroraVI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ömer Tokat
yıkama ne alaka hocam? yıkamaz işlemini yapar al götür der.. aşıları içinde geç değilsin. hiç bişey için geç değilisn yetişkinde alsan işlemler aynı. yavru olmasının güzel yanı hızlı alışır, sık şebeklik yapar vs vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,292
Üyeler
161,835
Son üye
Gozlerimikapatsam
Top Bottom