Yardım vga ve dvı kablo farkını bilen birisi özetliyebilirmi

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
940
dediğim gibi bilen birisi özetliyebilirmi yani mesela doku kalitesimi daha iyi oluyor yırtılmalar fln işte

dvi daha kaliteli bir görüntü kalitesi sunar
vga çok eskidi artık
ama bugün en gelişmiş kablo ses aktarımıda yapan hdmi dir

İkisi arasında pek fark yok. İkisi de eski bir görüntü kablosu ve analog kablo. DVI'ın dijital olanı vardı gerçi sanırım.
DVI kullanma imkanınız varsa VGA'ya göre daha iyi olur.

dvi daha kaliteli bir görüntü kalitesi sunar
vga çok eskidi artık
ama bugün en gelişmiş kablo ses aktarımıda yapan hdmi dir
sondaki yanlış bi bilgi raporlamıyacıağım ama düzeltiyim en gelişmiş display port kablodur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkisi arasında pek fark yok. İkisi de eski bir görüntü kablosu ve analog kablo. DVI'ın dijital olanı vardı gerçi sanırım.
dijital veri çıkışı olanı alıcağım da acaba görüntüler dahami net olur dokusu dahamı iyi olur yada aynı mı olur vga yla ona göre uğraşıcam

evet dijitalide var dijital olan çıkış farkeder

bide hdcp destekler dimi dijital veri çıkışları çünkü amazon prim video izlerken hd izliyemiyorum şuan

VGA kablolar görüntüyü analog olarak taşır. DVI ise hem analog hem de dijital olarak taşıyabilir. DVI VGA'ya kıyasla bu sebeple daha keskin görüntü sunabilir. Ancak ikisi de ses iletimi sağlamaz. Yani sonuç olarak DVI VGA'ya kıyasla daha yeni ve daha iyi görüntü sunabilir diyebiliriz.

sondaki yanlış bi bilgi raporlamıyacıağım ama düzeltiyim en gelişmiş display port kablodur

dijital veri çıkışı olanı alıcağım da acaba görüntüler dahami net olur dokusu dahamı iyi olur yada aynı mı olur vga yla ona göre uğraşıcam
raporlayabilirsin canım benim

VGA kablolar görüntüyü analog olarak taşır. DVI ise hem analog hem de dijital olarak taşıyabilir. DVI VGA'ya kıyasla bu sebeple daha keskin görüntü sunabilir. Ancak ikisi de ses iletimi sağlamaz. Yani sonuç olarak DVI VGA'ya kıyasla daha yeni ve daha iyi görüntü sunabilir diyebiliriz.
en iyi cevap için tşk =)

Onun karşılaştırması vardır Youtube'de. Onlara bakmanızı öneririm.

baktımda güzel anlatan göremedim
Tam olarak nasıl bir fark oluşur bilemiyorum ama seçenekleriniz arasında sadece DVİ ve VGA varsa DVİ kullanmanız iyi olur.
VGA çok eski bir kablo. Bildiğim kadarıyla 90'lardan beri kullanılıyor

Geri