Neler Yeni

Video render/yayın için bütçe dostu APU işlemci önerisi

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
benim bilgim var da belli ki senin öğrenmen gereken daha çok şey var. şu anda apu sistem toplamaya çalıştığın zaman, istersen 5000 liraya işlemci al, grafik birimi 1030 gücünde oluyor. yani ben çok para verdim uçsun, kaçsın diye bir durum yok. apuların grafik gücü belli. çok para verince artmıyor maalesef. 3400g de benzer güçte, 5700g de. yani takılmasın kasmasın istiyorsan, yayın yaparım, render yaparım diyorsan, ağır oyunlar oynayacaksan, apudan uzak durman en mantıklısı. git hazır sistem 1650 superlere bak. paran varsa daha yukarısına da bakabilirsin.
Param olsa APU toplamam, oynayacağım oyunlar dediğim GTA 5, Left 4 Dead 2 belki kaldırırsa Detroit falan yani AAA oyunları oynamayacağım

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Kaan Gümüş
Param olsa APU toplamam, oynayacağım oyunlar dediğim GTA 5, Left 4 Dead 2 belki kaldırırsa Detroit falan yani AAA oyunları oynamayacağım
Arkadasların dediği gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. Herşeyin bir kapasitesi var.

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
Arkadasların dediği gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. Herşeyin bir kapasitesi var.
Demek istediğimi anlamadınız sanırım, GTA 5, Left 4 Dead 2 kasmadan oynamak belki kaldırırsa Detroit falan

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
kerem
Merhabalar, videolar çekeceğim, editler yapacağım ve yayın yapacağım fazlasında gözüm yok kasmasın yeter 4k editler yapmayacağım zaten APU sistem için işlemci önerinizi bekliyorum

Anakart: GIGABYTE B450M S2H V2
Ram: 32GB Ballistix RAM
Depolama: 1TB KINGSTON A2000 M.2 SSD
5700G 8 çekirdek 16 thred rahatça yayın yaparsın ----- temel frekansı 3.8 azami (en fazla) frekans 4.6 ----- 7nm --- overclock da yapılabilir ------- 65w TDP çok düşük (elektrik tüketimi düşük olması daha iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Demek istediğimi anlamadınız sanırım, GTA 5, Left 4 Dead 2 kasmadan oynamak belki kaldırırsa Detroit falan
gta 5 biraz zor ama fortnite medium da oynarsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
kerem
Hocam GTA 5 oyun testlerinde High ayarlarda ekran kaydında olmasına rağmen 48-55 fps aralarında, medium'a alınca 73 fpslere kadar çıkıyor
ben yayın dayken bahsediyorum vdeo kaydetmekle yayın yapmak çok ayrı işler yayın yaparken işlemci daha fazla ısınır

Hocam GTA 5 oyun testlerinde High ayarlarda ekran kaydında olmasına rağmen 48-55 fps aralarında, medium'a alınca 73 fpslere kadar çıkıyor
ama bence biraz bekleyinçünkü yakında DDR5 ram ler çıkacak ve 6.nesil amd işlemcilerde çıkacak bence biraz bekleyip 6.nesil amd apu toplayın eyer çünkü şuan toplarsanız ileride anakart+ram+işlemci değiştireceksiniz

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
ben yayın dayken bahsediyorum vdeo kaydetmekle yayın yapmak çok ayrı işler yayın yaparken işlemci daha fazla ısınır

ama bence biraz bekleyinçünkü yakında DDR5 ram ler çıkacak ve 6.nesil amd işlemcilerde çıkacak bence biraz bekleyip 6.nesil amd apu toplayın eyer çünkü şuan toplarsanız ileride anakart+ram+işlemci değiştireceksiniz
Fiyatları yüksek olur mu hocam

Buğrahan Mert

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,275
İsim
Kazım Buğrahan Mert
Merhabalar, videolar çekeceğim, editler yapacağım ve yayın yapacağım fazlasında gözüm yok kasmasın yeter 4k editler yapmayacağım zaten APU sistem için işlemci önerinizi bekliyorum

Anakart: GIGABYTE B450M S2H V2
Ram: 32GB Ballistix RAM
Depolama: 1TB KINGSTON A2000 M.2 SSD
5600g

McQueen95

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
ömer eren ilkaya
Instagram
Erenilkaya
Steam
McQueen
Twitter
bayanmayanbay
Discord
bayanmayanbay#2566
Beyler 5600G öneriyorsunuz ama yayında oyunlar falan oynayacağım, YouTube'den izlediğime göre FPS'ler düşük kasma falan var
ben 3400 g kullanıyorum o bile idareten yayın yaptırıyor

rookie27

80+ Gold

İlk çıktığı zaman fiyatları uçuk olacak beklenmeye değmez.

McQueen95

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
ömer eren ilkaya
Instagram
Erenilkaya
Steam
McQueen
Twitter