Neler Yeni

Yardım ViewSonic 27" VX2780J-2K alınır mı

Aterzhy

80+
Bütçe
8500
sorum başlıkta YouTube da incelemelerde sıkıntısız olduğu söyleniyor fakat yorumlarda son 6 ay içerisinde alan kişiler sorun yaşamış alınmaz demiş kullanan birisi varsa iyi ve kötü yanları neler

8.5k civarı 2k İPS monitör önerisi de alabilirim buna karşılık neleri daha iyi yazarsanız sevinirim

edit pivot tilt vb.özellikleri olmasına gerek yok(ama olursa da iyi olur ileride satarken daha kolay satabilirim) askı aparatıma takacağım o yüzden vesa desteği olması zorunlu

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Ares Blackrosa

Aterzhy

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Ares Blackrosa
24" 2K monitörde PPI değeri daha yüksek olduğu için görüntü daha iyi (keskin, net) olur o yüzden bunu önermiştim hocam, fırsatım olursa ben de alacağım umarım.
Ayriyeten burada ki videoda test sonuçları da var, çok anlamıyorum burada ki sonuçlardan ama gözüme fena gelmemişti.
Ayrıca geçenlerde forumda konusu da açılmıştı baya kişi önermişti.

Son düzenleme:

Aterzhy

80+
24" 2K monitörde PPI değeri daha yüksek olduğu için görüntü daha iyi (keskin, net) olur o yüzden bunu önermiştim hocam, fırsatım olursa ben de alacağım umarım.
Ayriyeten burada ki videoda test sonuçları da var, çok anlamıyorum burada ki sonuçlardan ama gözüme fena gelmemişti.
Ayrıca geçenlerde forumda konusu da açılmıştı baya kişi önermişti
attığınız videoyu inceledim fakat 6bit +frc ile 8 bit olan bir monitör ile 8 bit+frc ile 10 bit olan monitör arasında uçurum bir fark olacağını düşünüyorum tavsiyeniz için teşekkürler yinede

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berkay Demir
En buyuk eksisi berbat bir kontrast degerine sahip olmasi, bu da dizi/film izlerken olumsuz bir deneyim yasatacaktir, bu monitoru alirsan siyahlari unut, gozunu griye alistirman gerekecek. bunun disinda renk gamutu ve maksimum parlakligi gayet iyi, ek olarak sonunda J olan versiyonda yukseklik ayari ve pivot ozelligi mevcut

Aterzhy

80+
En buyuk eksisi berbat bir kontrast degerine sahip olmasi, bu da dizi/film izlerken olumsuz bir deneyim yasatacaktir, bu monitoru alirsan siyahlari unut, gozunu griye alistirman gerekecek. bunun disinda renk gamutu ve maksimum parlakligi gayet iyi, ek olarak sonunda J olan versiyonda yukseklik ayari ve pivot ozelligi mevcut
üstteki arkadaşın attığı monitör ile kontrast değerleri aynı gözüküyor 2 monitör için de geçerli mi bu durum

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berkay Demir
üstteki arkadaşın attığı monitör ile kontrast değerleri aynı gözüküyor 2 monitör için de geçerli mi bu durum
o degerler kagit ustu ile sinirli, incelemelerde o degerlerden alakasiz sonuclar cikiyor. O yuzden monitor alirken bosuna kagit ustu verilere bakma yoksa magdur olursun

Aterzhy

80+
o degerler kagit ustu ile sinirli, incelemelerde o degerlerden alakasiz sonuclar cikiyor. O yuzden monitor alirken bosuna kagit ustu verilere bakma yoksa magdur olursun
o zaman şunu da sorayım kafamdaki sorular iyice netleşsin monitör ile gözüm arasındaki mesafe 64 cm zaman zaman yatarak dizi film izlerken uzaklığın 85cm civarı olduğu da oluyor 24" biraz küçük kalıyor olmaz mı şuanda aktif olarak 1 adet 22 bir adet te 24" monitör kullanıyorum uzaklaştığım zamanlar gözüme biraz ufak kalıyor 27" almak daha doğru olmaz mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

o zaman şunu da sorayım kafamdaki sorular iyice netleşsin monitör ile gözüm arasındaki mesafe 64 cm zaman zaman yatarak dizi film izlerken uzaklığın 85cm civarı olduğu da oluyor 24" biraz küçük kalıyor olmaz mı şuanda aktif olarak 1 adet 22 bir adet te 24" monitör kullanıyorum uzaklaştığım zamanlar gözüme biraz ufak kalıyor 27" almak daha doğru olmaz mı
+ olarak monitör askı aparatı ile beraber kullandığımdan dolayı yakınlaştırma ve uzaklaştırma şansım var fakat almışken 27" alıp mesafeyi sürekli değiştirmek istemiyorum 24 ve 27" monitörleri hizalama konusunda da sıkıntı yaşama imkanım var mı bunu da yanıtlarsanız sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

masa genişliğim de tam olarak 120cm 24+27" büyük gelir mi tam olarak karar veremedim aslında 27" düşünmüştüm fakat bu detaylar yeni aklıma geldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,406
Üyeler
159,618
Son üye
Alfread
Top Bottom