Merhaba VirtualBox'a Kali Linux işletim sistemi kurdum hiçbir şey kasmiyor ama Firefox kasiyor 6 GB RAM ve 10 cekirdek verdim gene kasiyor ve VMware'da denedim aynı olay işlemcim i7 14700HX.
Virtualbox gibi sanallaştırma uygulamalarında Firefox genel problemli çalışıyor. Ufak bir araştırma yaparsan Reddit gibi yerlerde bu durumdan şikayetci bir çok insan var.
Merhaba VirtualBox'a Kali Linux işletim sistemi kurdum hiçbir şey kasmiyor ama Firefox kasiyor 6 GB RAM ve 10 cekirdek verdim gene kasiyor ve VMware'da denedim aynı olay işlemcim i7 14700HX.
Bknz Kaynak :ancak bu benim için işe yaradı ve bu konu Google'da üst sıralarda yer alıyor. Yeni bir bilgisayarda yeni bir VM'im vardı, bolca çekirdeğim olduğu için 10 çekirdek atamıştım ve Firefox'u başlatmak, birkaç %100 CPU yüküyle VM'i temelde donduruyordu. Ayarları 2 CPU'ya düşürdüm ve şimdi uçuyor. İşlem odaklı Firefox ve birçok sanal CPU'nun iyi bir kombinasyon olmadığı anlaşılıyor, çok fazla zamanlama yükü veya her neyse.
Virtualbox gibi sanallaştırma uygulamalarında Firefox genel problemli çalışıyor. Ufak bir araştırma yaparsan Reddit gibi yerlerde bu durumdan şikayetci bir çok insan var.
^hocam bi tık daha iyi pşdu bide amd r7 7840hs işlemcili bir laptop a geçmeyi düşüniyorum bu sanallaştırma konusunda performansım ne olur kasar mı firefox
^hocam bi tık daha iyi pşdu bide amd r7 7840hs işlemcili bir laptop a geçmeyi düşüniyorum bu sanallaştırma konusunda performansım ne olur kasar mı firefox
Burada senin işlemcinden kaynaklı bir sorun yok. Firefox ve Virtualbox'un arasında sanallaştırma kısmından kaynaklı bir problem var sanırım. Bundan dolayı işlemci değiştirmen etki etmeyebilir diye düşünüyorum. Tabii ki AMD tarafında belki bu sorun yazılımsal olarak düzgün çalışıyor olabilir. Dediğim gibi donanımsal bir problem olduğunu düşünmüyorum açıkcası.