Neler Yeni

VirtualBox Güvenli mi ?

ferx1111

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Faruk
İçinde virüs testleri falan filan yapsak kendi bilgisayarımıza sekme riski falan var mı ? ne ayar yapmak gerekir güvenli olması için

ferx1111

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Faruk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Drag & Drop gibi şeyleri kapatınız. Zararlı yazılım testi yapma fantezisini, Malware Researcher değilseniz yapmayınız.
yani test etmekten kastım bir dosya var açmak istiyorum ama virüslü çıkıyor falan filan virtualbox da açsam bir şey olurmu

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Şüphelendiğiniz dosyayı sanal makine içine Sandboxie kurup açabilirsiniz.

Şahsen VMware tercih ediyorum. En sevdiğim yönü, 8 Gigabyte'a kadar VRAM verebiliyor olmam. Fakat VMware Workstation Player'da Snapshot olmadığından, sanal makineyi bozarsam, tekrar kurmak zorundayım.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Drag & Drop gibi şeyleri kapatınız. Zararlı yazılım testi yapma fantezisini, Malware Researcher değilseniz yapmayınız.
Hocam size bir şey sormak istiyorum deepfreeze diye bir program var ve bu program pc yi her kapanıp açıldığında ilk haline getiriyor ben bu program açıkken yanlışlıkla virüslü bişi indirsem ve virüs cihaza bulaşsa pc yi yeniden başlattığımda virüs gitmiş olurmu ?

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
Hocam size bir şey sormak istiyorum deepfreeze diye bir program var ve bu program PC yi her kapanıp açıldığında ilk haline getiriyor ben bu program açıkken yanlışlıkla virüslü bişi indirsem ve virüs cihaza bulaşsa PC yi yeniden başlattığımda virüs gitmiş olurmu ?
Deepfreeze'in ikincil amaçlarından biri o zaten. Ancak yönetici izni verip sistem dosyalarına sızarsa bozabilir. Ya da deepfreeze her sildiğinde kendini tekrar kurabilir.

Deepfreeze son olarak yönetici iznine karşı nasıl bir savunma aldı bilmiyorum.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Deepfreeze'in ikincil amaçlarından biri o zaten. Ancak yönetici izni verip sistem dosyalarına sızarsa bozabilir. Ya da deepfreeze her sildiğinde kendini tekrar kurabilir.

Deepfreeze son olarak yönetici iznine karşı nasıl bir savunma aldı bilmiyorum.
Tamam teşekkürler.

Wikon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Wikon
Steam
naumia
Discord
Redingoo#0558
Hocam size bir şey sormak istiyorum deepfreeze diye bir program var ve bu program PC yi her kapanıp açıldığında ilk haline getiriyor ben bu program açıkken yanlışlıkla virüslü bişi indirsem ve virüs cihaza bulaşsa PC yi yeniden başlattığımda virüs gitmiş olurmu ?
Deepfreeze genellikle internet kafe veya okullarda kullanılıyor. C diskinin gizli yerlerinde barınıyor olabilir. Kişisel bilgisayarda kullanmak yararlı değil.

Top Bottom