Neler Yeni

Virüs sebepli format hakkında tavsiyeler

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
Öncelikle iyi forumlar. Bilgisayarıma virüs/trojan girmesi nedeniyle format atacağım ve temiz kurulum yapacağım. Ancak Windows 10 mu kurmalıyım 11 mi bilemiyorum. Bana yardımcı olabilecek var mı? Hangisi daha mantıklı? Ve bir de kurulumu/formatı nasıl yapacağım daha önce hiç yapmadım bilmiyorum. Elimde USB bellekte bulunuyor. Ve son olarak özel dosyalarımı/verilerimi ayrı ayrı RAR yapıp bunları şifreledim. Ayrıyeten hepsini yine topluca klasöre alıp şifreledim. Ve bunları Bitdefender ile tarattım sorun bulmadı. Bunları farklı bir USB belleğe yükleyip formattan sonra geri indireceğim ve yapacağım virüs taramasından sonra bilgisayarıma geri getireceğim. Bu mantıklı mı sizce?

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,860
İsim
Emre siyah
Sonda bahsettğiğin hareket mantıklı en az 8gb hafızası olan bir flash belleğini rufus veya windowsun kendi yazılımı ile kurmanız lazım. onerim olarak windows 10 kurmanızdır 11 ile çok fark etmiyor kafanıza göre de hareket edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sonda bahsettğiğin hareket mantıklı en az 8gb hafızası olan bir flash belleğini rufus veya windowsun kendi yazılımı ile kurmanız lazım. onerim olarak windows 10 kurmanızdır 11 ile çok fark etmiyor kafanıza göre de hareket edebilirsiniz.
11 daha güzel geliyor gözüme bu sebepten 11 taraftarıyım ancak yinede fikir almak istedim. Bilgisayarı dün akşam tarattım 300'den fazla virüs ve trojan buldu bunları sildim. Şimdi ise format atacağım dediğim gibi fakat korktuğum şey Windows kurulum dosyasını yüklediğim USB ye de virüs bulaşması. Böyle bir ihtimal var mıdır? Buna önlem için farklı bir bilgisayar üzerinden o USB ye Windowsu kurmak daha mı mantıklı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart : Gigabyte B450M S2H
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı : Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10GB VRAM
Ram : 16GB Ram
Depolama 1 : Samsung 970 Evo Plus 1TB M2 SSD (Halihazırda sistem buna kurulu)
Depolama 2 : Kioxia Exceria 960GB Sata SSD

Kaan2327

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kaan Kaya
11 daha güzel geliyor gözüme bu sebepten 11 taraftarıyım ancak yinede fikir almak istedim. Bilgisayarı dün akşam tarattım 300'den fazla virüs ve trojan buldu bunları sildim. Şimdi ise format atacağım dediğim gibi fakat korktuğum şey Windows kurulum dosyasını yüklediğim USB ye de virüs bulaşması. Böyle bir ihtimal var mıdır? Buna önlem için farklı bir bilgisayar üzerinden o USB ye Windowsu kurmak daha mı mantıklı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart : Gigabyte B450M S2H
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı : Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10GB VRAM
Ram : 16GB Ram
Depolama 1 : Samsung 970 Evo Plus 1TB M2 SSD (Halihazırda sistem buna kurulu)
Depolama 2 : Kioxia Exceria 960GB Sata SSD
Sistemin windows 11 kaldırıyo eğer istersen 11 geçebilirsin ama sana 10'nun daha optimize olduğunu hatırlatıyım ama o sistemde hissetmezsin bile bide o şifrelediğin rar dosyasındakı verileri tekrar bi açıp malwarebytes ile tara malwarebytes çok daha iyi sonuçlar veriyo bide kaspersky ilede tarayabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemin windows 11 kaldırıyo eğer istersen 11 geçebilirsin ama sana 10'nun daha optimize olduğunu hatırlatıyım ama o sistemde hissetmezsin bile bide o şifrelediğin rar dosyasındakı verileri tekrar bi açıp malwarebytes ile tara malwarebytes çok daha iyi sonuçlar veriyo bide kaspersky ilede tarayabilirsin
Tamamdır o zaman öyle yapacağım formattan sonra

Top Bottom