Hocam ayıptır söylemesi sen bu virüs konusunu biraz fazla takmadın mı ya . Hitmanpro-mbam-adwcleaner 3lüsünü güvenli modda tarattıktan sonra yapabileceğin bir şey yok. O kadar kaliteli virüs bulaştırmış olamazsın türkiyede yaşıyosun.4 tane antivirüsle taradım hala daha virüs varsa saklanma ihtimali var mıdır? Yani bulunamayan virüsler 4 antivirus taramasından sonra bulunur muydu?
Tabi ki bulunamamış olabilir. Kaspersky le bile tarasan bulunmama ihtimali var sonuçta her gün yeni şeyler çıkıyor .4 tane antivirüsle taradım hala daha virüs varsa saklanma ihtimali var mıdır? Yani bulunamayan virüsler 4 antivirus taramasından sonra bulunur muydu?
Nortonla değil de adwcleaner,malwarebytes,kaspersky ve hitman pro ile tarattım bir şey bulamadıHer zaman istisna vardır ama yüzde 99 ihtimalle sıkıntı yoktur kaspersky ve norton bir şey yok diyorsa takılmayın.
Hocam ama işte güvenli modda taratmadım sorun oHocam ayıptır söylemesi sen bu virüs konusunu biraz fazla takmadın mı ya . Hitmanpro-mbam-adwcleaner 3lüsünü güvenli modda tarattıktan sonra yapabileceğin bir şey yok. O kadar kaliteli virüs bulaştırmış olamazsın türkiyede yaşıyosun.
Evetolma ihtimali tabii ki var ama kaspersky ve malwarebytes o 4 antivirüse dahil mi?
Takılmayın gerisine sıkıntı olduğunu sanmam takıntı yaparsanız rahat edemezsiniz. Ne bilginiz çalınabilir kredi kartı falan mı korkunuz buysa sanal kart kullanın. O twrz gizlenen virüs olsa bile 2 3 oyun hesabı için yapmazlardı kolay kolay merak etmeyin.Nortonla değil de adwcleaner,malwarebytes,kaspersky ve hitman pro ile tarattım bir şey bulamadı
Hocam birtek oyun hesaplarım var ancak kameraya mikrofona erişebilirlerse diye birde ben bu bilgisayarı daha format atmadan kullanmam lazım ilerleyen zamanlarda daha önemli bilgileri de ekleyince daha da sıkıntı olur diye ancak sistem temizdir değil mi dediğim gibi o bulunamayan virüslere kafayı taktımTakılmayın gerisine sıkıntı olduğunu sanmam takıntı yaparsanız rahat edemezsiniz. Ne bilginiz çalınabilir kredi kartı falan mı korkunuz buysa sanal kart kullanın. O twrz gizlenen virüs olsa bile 2 3 oyun hesabı için yapmazlardı kolay kolay merak etmeyin.
Hocam önceki konunuzda da dediğim gibi çok takmayın. Malwarebytesin de Kasperskyın da kendi güvenlik duvarları var. Şimdi bulmasa bile ilerki dönemlerde şüpheli veri transferi olduğu zamanlarda virüsü bulabiliyorlar. Bu virüs korkunuzu yenmezseniz teknolojik ortam size eziyet gibi gelecektir. Ve bahsettiğiniz bulunamayan virüsler genelde anakart hedefli virüsler oluyor. Sizin sorununuz crackli iso dosyasından kurulmuş windowstu. Tamindir vb sitelerden indiriliyor genelde bu isolar yani güvenilirler çok dert etme.Hocam ama işte güvenli modda taratmadım sorun o
Şuanda malwarebytes tam yüklü değil tarayıp siliyorum ancak zaten normalde silinmesi gerekiyor c diskini silmiştim ancak d diskini silmemiştim c diskindeki o bulunamayan virüs d diskine veya format usb'sine bulaştırma diye çok kafaya taktım bilgisayar oynayamıyorum artıkHocam önceki konunuzda da dediğim gibi çok takmayın. Malwarebytesin de Kasperskyın da kendi güvenlik duvarları var. Şimdi bulmasa bile ilerki dönemlerde şüpheli veri transferi olduğu zamanlarda virüsü bulabiliyorlar. Bu virüs korkunuzu yenmezseniz teknolojik ortam size eziyet gibi gelecektir.
Hocam anakart hedefi virüsler bu crackli İSO dosyasından kurulmuş Windows'tan bulaşamaz mı ki?Hocam önceki konunuzda da dediğim gibi çok takmayın. Malwarebytesin de Kasperskyın da kendi güvenlik duvarları var. Şimdi bulmasa bile ilerki dönemlerde şüpheli veri transferi olduğu zamanlarda virüsü bulabiliyorlar. Bu virüs korkunuzu yenmezseniz teknolojik ortam size eziyet gibi gelecektir. Ve bahsettiğiniz bulunamayan virüsler genelde anakart hedefli virüsler oluyor. Sizin sorununuz crackli iso dosyasından kurulmuş windowstu. Tamindir vb sitelerden indiriliyor genelde bu isolar yani güvenilirler çok dert etme.
Hocam onu 1 yıl sonra yapmayı planlıyorumİçin rahat değilse temiz format atabilirsin
Bulaşabilir ancak yayma yöntemi olarak bunun kullanılacağını düşünmüyorum. Daha etkili ve hedef odaklı yöntemler vardır büyük ihtimalle.(Bilgisayarını crackli formatlatan birisinden en çok ne çalabilirsin ki mantığıyla düşündüm.) Siber güvenlik uzmanı olmadığım için bu konuda net bilgi veremem.Hocam anakart hedefi virüsler bu crackli İSO dosyasından kurulmuş Windows'tan bulaşamaz mı ki?
Bulaşabilir ancak yayma yöntemi olarak bunun kullanılacağını düşünmüyorum. Daha etkili ve hedef odaklı yöntemler vardır büyük ihtimalle.(Bilgisayarını crackli formatlatan birisinden en çok ne çalabilirsin ki mantığıyla düşündüm.) Siber güvenlik uzmanı olmadığım için bu konuda net bilgi veremem.
Tekrardan söylüyorum o crackli windowsların indirildiği siteler genelde tamindir gibi siteler olduğu için güvenilir sayılırlar. Malwarebytes bulamadıysa virüs yoktur takma kafana o kadar fazla. Çok güvenmiyorsan o bilgisayardan tc-kredi kartı gibi bilgilerinle işlem yapmazsın olur biter.
Sana bir arkadaşımın mbam sonucunu atayım.(Ekler kısmına ekledim).
Şaka yapmıyorum 761 tane şüpheli dosya bulundu bilgisayarda. 700e yakını popup 61 tanesi da trojan+mining virüsü. Noldu sence? Hiçbir şey.
O kadar kafana takmana gerek yok bilgilerini çalabilecek virüsler daha kolay tespit edilebiliyor yani malwarebytes ve kaspersky'ın bulmamış olma ihtimali yokluğa yokluktan daha yakın. Yukarda bahsettiğimiz anakart hedefli virüsler genellikle ülke büyükleri (milletvekili vb) kişileri hedefleyen virüsler olduğu için bu tür basit yollarla bulaştırmış olamazsın kafana takma çok.