Neler Yeni

Visual Studio Code Iostream hatası veriyor. Yardım

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Yeniden başlattın mı hocam visual studio code u ? Yeniden başlattıysan launch.json dosyanı paylaşabilir misin. Ben normalde java ve javascript kullanıyorum ama halledecez sakin ol 😂
Yeniden başlatmadım hocam. Uygulamayı sildim yeniden yükleyeceğim. Sildikten sonra aklıma bir şey geldi. Sizin attığınız linkteki dosyayı indirmeden önce aynısının executive dosyasını indirmiştim yanlışlıkla. Sonra kaldırmayı unutmuşum. Belki ondan dolayı olabilir diye düşündüm. Bakacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

[
Derleyiciyi görmüyor. Muhtemelen visual studio code içinde derleyici yüklü gelmiyor. Sistem bileşenlerine c++ derleyicisini yüklemek gerek sanırım. Ben studio code daki aracı derleyici olarak gördüm şimdiki hatada derleyici görmediğini söylüyor. Bi rehber paylaşacağım 1 saate.
Teşekkürler hocam.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Hepinize teşekkürler. Uyulamayı yeniden yükleyince geribildirim yapacağım. Yine aklınıza bir çözüm gelirse paylaşırsanız çok sevinirim.

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Bende mesela mac air m1 cihaz var aldığım zaman ilk zamanları olduğu için m serisine uygun programlar yoktu bende online compiler ile çalışmıştım.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Hepinize teşekkürler. Uyulamayı yeniden yükleyince geribildirim yapacağım. Yine aklınıza bir çözüm gelirse paylaşırsanız çok sevinirim.
Sen yükleyip kaldırma işlemin bitince tekrar deneme yap olmazsa ben sana bir rehber yazıcam ama uzun muhtemelen ondan sonra çözülecek.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Sen yükleyip kaldırma işlemin bitince tekrar deneme yap olmazsa ben sana bir rehber yazıcam ama uzun muhtemelen ondan sonra çözülecek.
Olmadı hocam

İşte burda cevabı var sanırım :D
Denedim olmadı. Yine bir hata veriyor.
Ekran görüntüsü 2024-10-23 180433.png

İndirdiğim dosyayı bulamıyor. Anlamadım. Kafayı yiyeceğim

Ekran görüntüsü 2024-10-23 181342.png

Son düzenleme:

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Alihan YILMAZ
C++ derleyicisi kurulmamış. GDB kurulmamamış. Bunlar hariçten kurulması gereken şeyler.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Kurdum aslında hocam. Cmd üzerinden kontrol ettiğimde kurulu gözüküyor. Path kısmından cl konumunu da ekledim ama yine olmadı.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Alihan YILMAZ
CL hangi derleyici? Visual C'mi?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Kurdum aslında hocam. Cmd üzerinden kontrol ettiğimde kurulu gözüküyor. Path kısmından cl konumunu da ekledim ama yine olmadı.
Hocam gcc compiler kurman gerekli yoksa vs code ile c cpp yazamazsın. Vs code yorumlanan dilleri çalıştırabiliyor c cpp bunlar derlenmesi gereken diller olduğu için derleyiciye ihtiyacı var. YouTube c vscode kurulum yazarsan derleyici kurulumunu izleyebilirsin. Hatta hata alma ihtimalin yüksek o hatanında çözümü var.

Pa
Path Kısmına eklediğiniz yer bin klasörü olması gerek ona dikkat edin.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Hocam gcc compiler kurman gerekli yoksa vs code ile c cpp yazamazsın. Vs code yorumlanan dilleri çalıştırabiliyor c cpp bunlar derlenmesi gereken diller olduğu için derleyiciye ihtiyacı var. YouTube c vscode kurulum yazarsan derleyici kurulumunu izleyebilirsin. Hatta hata alma ihtimalin yüksek o hatanında çözümü var.

Pa

Path Kısmına eklediğiniz yer bin klasörü olması gerek ona dikkat edin.
Teşekkürler hocam. Şuanlık CodeBlocks'a geçtim. Belki daha sonra dediğinizi yapmaya çalışırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,630
Üyeler
161,479
Son üye
yusuf354
Top Bottom