Neler Yeni

Çözüldü✓ VOK Si̇stem 80 Derece CPU Sicaklığı

abcdefg1234

80+ Silver
mafia 1 7 dakika da sıcaklık 77 derece
Mesaj otomatik birleştirildi:

İtopyayı arasam ilgenirler mi?
Stok fanla alacağınız ortalama sıcaklıklar bunlar zaten.60-65 derecede çalışmasını beklemek yanlış olur.

İtopyanın yapabileceği bir şey yok.

Undervolt yapabilirsiniz veya kule tipi soğutucu alabilirsiniz

p4memati

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Mehmet Can
Bios dan cbp yi kapatım dener misin?
Kendi kendine overclock yapıp sıcaklığı arttırıyor olabilir. Biraz performans kaybı olabilir, bilginiz olsun

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Multi kasa Vettel
Önce herşeyi d diskine koy formatını at(oyun resim vs) sonra baktın yine aynı durum var, kule tipi soğutucu al. Bütçen yoksa undervolt yap işlemciye. Ha birde kasanın arkası yeteri kadar açık mı? Egzoz fan işlevini yapamıyor olabilir.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,354
İsim
Kürşat
3600 ile timespyda 90 falan gördüğümü bilirim. Ucuz bir (dark marka) kule tipi almıştım bayağı düşürmüştü, Undervolt yaptım o da etkiledi bayağı. Şu an kasamı da değiştirdiğimden ve havalar soğuduğundan dolayı aynı testte 53-54 görüyor herhalde.
İtopyalık bir şey olmadığını düşünüyorum. Ancak hazır sistem testlerinde crackli yazılımlar kullandıkları için temiz kurulumu yeniden yapsanız iyi olur. Demo veya ucuz keyle bile çözseniz daha iyi bence.
Soğutucu alamıyosanız boost kapatabilir, performanstan kısabilirsiniz veya stock soğutucuyla pek önerilmese de eser miktarda Undervolt deneyebilirsiniz. Örneğin boost 4.4'müş ancak siz 4.2 ghzde falan 1.25v deneyebilirsiniz. Sayılar tamamen farazadır.

Aaahmt

80+ Silver
Stok fanla alacağınız ortalama sıcaklıklar bunlar zaten.60-65 derecede çalışmasını beklemek yanlış olur.

İtopyanın yapabileceği bir şey yok.

Undervolt yapabilirsiniz veya kule tipi soğutucu alabilirsiniz
Hocam anlatamıyorum sanırım, 3-4 defa belirtmeme rağmen neden hala stok fan anca o kadar iş görür diyorsunuz tekrar söylüyorum aynı sistemi aynı mağazadan alan arkadaşım benden 20 derece daha az sıcaklık alıyor ben aynı sistemden 20 derece fazla sıcaklık alıyorum bunu sonucunda ne yapabilirim bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum

Önce herşeyi d diskine koy formatını at(oyun resim vs) sonra baktın yine aynı durum var, kule tipi soğutucu al. Bütçen yoksa undervolt yap işlemciye. Ha birde kasanın arkası yeteri kadar açık mı? Egzoz fan işlevini yapamıyor olabilir.
Sağı solu her yeri açık abi padişah gibi köşe yaptım halen normal değerlerden 20 derece fazla alıyorum :ÇD

3600 ile timespyda 90 falan gördüğümü bilirim. Ucuz bir (dark marka) kule tipi almıştım bayağı düşürmüştü, Undervolt yaptım o da etkiledi bayağı. Şu an kasamı da değiştirdiğimden ve havalar soğuduğundan dolayı aynı testte 53-54 görüyor herhalde.
İtopyalık bir şey olmadığını düşünüyorum. Ancak hazır sistem testlerinde crackli yazılımlar kullandıkları için temiz kurulumu yeniden yapsanız iyi olur. Demo veya ucuz keyle bile çözseniz daha iyi bence.
Soğutucu alamıyosanız boost kapatabilir, performanstan kısabilirsiniz veya stock soğutucuyla pek önerilmese de eser miktarda Undervolt deneyebilirsiniz. Örneğin boost 4.4'müş ancak siz 4.2 ghzde falan 1.25v deneyebilirsiniz. Sayılar tamamen farazadır.
Hocam şimdi aynı sistemi alan arkadaşımla derecelerimiz aynı değil bu derece 3-5 de değil tam 20 derece yani ne etkiliyor olabillir oda soğuk her yeri açık?

Yusufbae

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yusuf
Merhaba, vok sistem satın almıştım fakat bu sistemle başım belada gta online da 50 fps kadar düşüyorum vs.
dün days gone indirdim 150-180 arası fps alıyorum bugün sıcaklık değerlerine bakayım dedim:
Oyuna girer girmez 70 derece oluyor 80 derecede kalıyor

Oyun Days Gone
ortalama cpu kullanımı %40
Cpu sıcaklığı 80 derece

Gpu kullanımı %95
Gpu sıcaklığı 68 derece
alınan ORTAMA FPS 160fps
Ne yapmam gerekiyor sanırım diğer vok sahibi kişilerin sistemi böyle değil

Vok sistem özellikleri

gıgabyte 3060ti gaming oc 8gb
amd ryzen 5 5600
b450
16gb r3600 mhz ram
mld 500 gb m2 ssd
Ben de de aynı sistem var önceki aldığım sistemde de 75 80 derecede çalışıyordu normal yani canını sıkma eve gidince tekrar bakarım

Hocam anlatamıyorum sanırım, 3-4 defa belirtmeme rağmen neden hala stok fan anca o kadar iş görür diyorsunuz tekrar söylüyorum aynı sistemi aynı mağazadan alan arkadaşım benden 20 derece daha az sıcaklık alıyor ben aynı sistemden 20 derece fazla sıcaklık alıyorum bunu sonucunda ne yapabilirim bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum

Sağı solu her yeri açık abi padişah gibi köşe yaptım halen normal değerlerden 20 derece fazla alıyorum :ÇD

Hocam şimdi aynı sistemi alan arkadaşımla derecelerimiz aynı değil bu derece 3-5 de değil tam 20 derece yani ne etkiliyor olabillir oda soğuk her yeri açık?
Yani çok fazla yük altına binerse çıkıyor o derecelere ama çağı VALORANT tarzı oyunlarda 67 derece görüyor sadece

Aaahmt

80+ Silver
Ben de de aynı sistem var önceki aldığım sistemde de 75 80 derecede çalışıyordu normal yani canını sıkma eve gidince tekrar bakarım

Yani çok fazla yük altına binerse çıkıyor o derecelere ama çağı VALORANT tarzı oyunlarda 67 derece görüyor sadece
hocam sizin yükte çıkan derece sonuçları bende oyun ana ekranında oluyor 5 dakika sonrada 80i görüyor

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Yusuf
mafia 1 7 dakika da sıcaklık 77 derece

İtopyayı arasam ilgenirler mi?
anlık yüke göre değişir. ama stok fandan çok fazla randıman zaten bekleme dediğim gibi. 5600 güçlü bir işlemci ve stok soğutucuyla sınıyor ısınıncada sürekli uğraştırıyor.

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Multi kasa Vettel

Montajı yanlış yapma olabilirler, becerebileceğin bişeyse fanı bir kontrol et düzgün oturmuş mu? Yoksa en basiti herşeyi D diskine at temiz kurulum yap.

Aaahmt

80+ Silver
anlık yüke göre değişir. ama stok fandan çok fazla randıman zaten bekleme dediğim gibi. 5600 güçlü bir işlemci ve stok soğutucuyla sınıyor ısınıncada sürekli uğraştırıyor.
Hocam gözünü seveyim aynı sistem aynı işlemci aynı fan aynı oyun aynı ayarlar diğer vok sistemi sahipleri 61-62 ben 80 derece alıyorum stok fandan 50 derece olmasını beklemiyorum ama 80 82 derece olmasın

Montajı yanlış yapma olabilirler, becerebileceğin bişeyse fanı bir kontrol et düzgün oturmuş mu? Yoksa en basiti herşeyi D diskine at temiz kurulum yap.
bende bir baktım macun falan okey bir sorun yok belki miktarı aazdır ama ideal gibiydi. galiba format şart flashbellek aldım falan itopya beni baya masrafa sokacak hem zaman hem maddiyat

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Multi kasa Vettel
Hocam gözünü seveyim aynı sistem aynı işlemci aynı fan aynı oyun aynı ayarlar diğer vok sistemi sahipleri 61-62 ben 80 derece alıyorum stok fandan 50 derece olmasını beklemiyorum ama 80 82 derece olmasın

bende bir baktım macun falan okey bir sorun yok belki miktarı aazdır ama ideal gibiydi. galiba format şart flashbellek aldım falan itopya beni baya masrafa sokacak hem zaman hem maddiyat
Elektronik şans işi ya. Bunla geçmiş olsun, başka bir sorun çıkmasın da.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,686
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
5600 ile 5600x oyunlarda 80i görüyor. O yüzden idcooling in kule fani vardı se-224-xt miydi neydi ondan alabilirsin.

Kasanın konumu önemli. Ek olarak CPB veya CBP yi anakartta kapat. O zaman 60lara düşer bu 1 2 fps düşüşüne sebep olur ama yakın zamanda buna bir kule fan şart

Mehmet_17

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mehmet arslan
Merhaba, vok sistem satın almıştım fakat bu sistemle başım belada gta online da 50 fps kadar düşüyorum vs.
dün days gone indirdim 150-180 arası fps alıyorum bugün sıcaklık değerlerine bakayım dedim:
Oyuna girer girmez 70 derece oluyor 80 derecede kalıyor

Oyun Days Gone
ortalama cpu kullanımı %40
Cpu sıcaklığı 80 derece

Gpu kullanımı %95
Gpu sıcaklığı 68 derece
alınan ORTAMA FPS 160fps
Ne yapmam gerekiyor sanırım diğer vok sahibi kişilerin sistemi böyle değil

Vok sistem özellikleri

gıgabyte 3060ti gaming oc 8gb
amd ryzen 5 5600
b450
16gb r3600 mhz ram
mld 500 gb m2 ssd
dostum ilk vok sistem aldığım da sorun bende de var dyn1 de 20 fps oynuyordum işlemcı 80 oluyordu garantiye yolladım bi şeyler yaptılar yolladılar düzeldi yolladıkların stok fan ile işlemci kendini soğutmadığı için sıvı sogutma aldım olay çözüldü

Top Bottom