Neler Yeni

VOK Ultra işlemcinin aşırı ısınması

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mehmet Can ULUDAĞ
Merhaba, anakartı Z490 ile değiştirip bu sistemi aldım ve bugün geldi. İşlemci i7 10700F. Ancak gerek prime95'te, gerekse aida64'te 5 saniye içerisinde sıcaklık 100 dereceye ulaşıyor ve pc kapanmadan ben kapatıyorum. Aynı zamanda Cyberpunk'ı açtığımda daha introda 2 saniye içerisinde 90 dereceyi buluyor. Biliyorum, stok soğutucu yetersiz ve bu hafta içerisinde değiştirmeyi düşünüyordum, ancak şuana kadar kullandığım ve ısınmasıyla meşhur FX8350'de veya Ryzen 5 1600 ile stok soğutucuyla 70 derecenin üzerini görmedim. Ürünün arızalı olma ihtimali var mıdır? Teşekkür ederim.

PustiKafa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,536
New Marais'de Buzul Vermaak 88 Elemanı Dövüyor.
İsim
Emre Aygan
Merhaba, anakartı Z490 ile değiştirip bu sistemi aldım ve bugün geldi. Ancak gerek prime95'te, gerekse aida64'te 5 saniye içerisinde sıcaklık 100 dereceye ulaşıyor ve pc kapanmadan ben kapatıyorum. Aynı zamanda Cyberpunk'ı açtığımda daha introda 2 saniye içerisinde 90 dereceyi buluyor. Biliyorum, stok soğutucu yetersiz ve bu hafta içerisinde değiştirmeyi düşünüyordum, ancak şuana kadar kullandığım ve ısınmasıyla meşhur FX8350'de veya Ryzen 5 1600 ile stok soğutucuyla 70 derecenin üzerini görmedim. Ürünün arızalı olma ihtimali var mıdır? Teşekkür ederim.
Hangi işlemcinin stok soğutucusunu kullanıyorsunuz?

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mehmet Can ULUDAĞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Isınan bir işlemci stok soğutucu da yetersiz ama 100 derece göreceğini düşünmemiştim. Kasa nedir?
Sharkoon TG4 olması lazım, hava akışı kötü ancak 3 saniyede 100 derece bana çok fazla geldi. Stress testte belki normaldir dedim Cyberpunk yükledim, yükleme ekranında 90 dereceyi gördü direk kapattım.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Merhaba, anakartı Z490 ile değiştirip bu sistemi aldım ve bugün geldi. İşlemci i7 10700F. Ancak gerek prime95'te, gerekse aida64'te 5 saniye içerisinde sıcaklık 100 dereceye ulaşıyor ve pc kapanmadan ben kapatıyorum. Aynı zamanda Cyberpunk'ı açtığımda daha introda 2 saniye içerisinde 90 dereceyi buluyor. Biliyorum, stok soğutucu yetersiz ve bu hafta içerisinde değiştirmeyi düşünüyordum, ancak şuana kadar kullandığım ve ısınmasıyla meşhur FX8350'de veya Ryzen 5 1600 ile stok soğutucuyla 70 derecenin üzerini görmedim. Ürünün arızalı olma ihtimali var mıdır? Teşekkür ederim.
Ekram kartı, anakart sıcaklığı da yüksek ise kasa hava akışında problem var, düzgün bir termal macun yenileme kesin azaltır ama kasa hava akışının önüne geçemez.

PustiKafa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,536
New Marais'de Buzul Vermaak 88 Elemanı Dövüyor.
İsim
Emre Aygan
Sharkoon TG4 olması lazım, hava akışı kötü ancak 3 saniyede 100 derece bana çok fazla geldi. Stress testte belki normaldir dedim Cyberpunk yükledim, yükleme ekranında 90 dereceyi gördü direk kapattım.
Kasanın hava alacak yeri yok. İşlemci de çok ısınan türden ve stok soğutucu da yetersiz olunca 100 derece normal geliyor. Ama hala şaşırtıcı değer.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mehmet Can ULUDAĞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekram kartı, anakart sıcaklığı da yüksek ise kasa hava akışında problem var, düzgün bir termal macun yenileme kesin azaltır ama kasa hava akışının önüne geçemez.
Ekran kartı GPU stress testte 70 dereceyi geçmedi, anakart boştayken 27 28 dereceydi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın hava alacak yeri yok. İşlemci de çok ısınan türden ve stok soğutucu da yetersiz olunca 100 derece normal geliyor. Ama hala şaşırtıcı değer.
Yani evet ben de bu kasa ve bu soğutucu ile 1 saat işlemciye yüklenmeyi düşünmüyorum ancak eski kasam bundan çok daha kötüydü, FX8350 ile 40 derece sıcaklıkta 3 saat oyun oynasam bile 75 görmedim.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
İlk saniyelerde 4.6ghz ve 100w gibi bir güç tüketen işlemci bir süre sonra 4.0ghz ve 65w gücüne düşüyor. Bunun nedeni bios cpu overclock ayarları altında iki adet seçenek mevcut. Long duration power limit ve short duration power limit. Short duration'da yani izin verilen boost sürecinde yüksek watt kullanılıyor sonrasında long durationa geçiliyor ve bu 65 watt'a çekiliyor. İşlemcinin kısa süreli boostlanmasına ve sağlığının korunmasına yarıyor. Long duration power limitimi yükselterek bu durumu çözebildim ancak bu işlemcinin daha yüksek sıcaklıklara maruz kalması demek oluyor.

İlk saniyelerde 4.6ghz ve 100w gibi bir güç tüketen işlemci bir süre sonra 4.0ghz ve 65w gücüne düşüyor. Bunun nedeni bios cpu overclock ayarları altında iki adet seçenek mevcut. Long duration power limit ve short duration power limit. Short duration'da yani izin verilen boost sürecinde yüksek watt kullanılıyor sonrasında long durationa geçiliyor ve bu 65 watt'a çekiliyor. İşlemcinin kısa süreli boostlanmasına ve sağlığının korunmasına yarıyor. Long duration power limitimi yükselterek bu durumu çözebildim ancak bu işlemcinin daha yüksek sıcaklıklara maruz kalması demek oluyor.
eğer işe yaradıysa söylermisiniz

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mehmet Can ULUDAĞ
Anladım. Ancak bu sıcaklıklar hoşuma gitmedi, kasa ve soğutucuyu bu hafta değiştirmeyi düşünüyordum ancak bir arıza olduğunu düşünüyorum.
Sanırım yarın iletişime geçeceğim.
Sanırım hazır sistemlerde cayma hakkı yok, bu durumda işlemciyi garantiye mi göndermem gerekiyor yoksa iade talebi mi açmam gerekiyor?
3 4 hafta bekletip kasada sıkıntı yok diyerek geri gönderme ihtimalleri var mı?

eğer işe yaradıysa söylermisiniz
Sanırım denemeyeceğim ve yarın iletişime geçeceğim, çünkü gerçekten zarar verip müşteri kaynaklı demelerinden korkuyorum.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Anladım. Ancak bu sıcaklıklar hoşuma gitmedi, kasa ve soğutucuyu bu hafta değiştirmeyi düşünüyordum ancak bir arıza olduğunu düşünüyorum.
Sanırım yarın iletişime geçeceğim.
Sanırım hazır sistemlerde cayma hakkı yok, bu durumda işlemciyi garantiye mi göndermem gerekiyor yoksa iade talebi mi açmam gerekiyor?
3 4 hafta bekletip kasada sıkıntı yok diyerek geri gönderme ihtimalleri var mı?

Sanırım denemeyeceğim ve yarın iletişime geçeceğim, çünkü gerçekten zarar verip müşteri kaynaklı demelerinden korkuyorum.
Aldığın yeri ara durumu anlat iade yapabiliyorlarsa iade et olmazsa garantisini falan sor cevaplarlar

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Mehmet Can ULUDAĞ
Aldığın yeri ara durumu anlat iade yapabiliyorlarsa iade et olmazsa garantisini falan sor cevaplarlar
İtopya'dan aldım, bugün aradım ve komple kasayı göndermemi söylediler, değişimini istediğimi belirten bir yazıyla birlikte kargoladım. Sorduğumda 100 derece gibi bir şey olmaması gerek, inceleyelim diyorlardı, umarım biostan undervolt yapıp veya direkt olarak ürün sağlam deyip geri yollamazlar. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam fanlar tam oturmamış olabilir mi?

Top Bottom