Yardım Volkswagen Passat 1.5 TSI vs 1.6 TDI Hangisi Tercih edilmelidir?

KlausM

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,884
"Ford Focus Mk 2 dizelden geçeceğiz, aile aracı olacak. Passat 1.6 TDI 120 BG 250 Nm motoru mu daha sağlıklıdır, yoksa 1.5 TSI 150 HP 250 Nm benzinli modeli mi? Hangisi daha verimli olur? Yakıt önemli değil, motor masrafı açısından ve kronik sorunları açısından hangisi daha bütçe dostu olur?

Sadece gerçekten bilgi sahibi ve deneyimli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim."

İkiside iyi tercih edilebilecek motorlar.
1.6tdi enjektör masrafı yasayabilirsiniz onun dışında pek sorunu yok. Traktör gibi calisir bide sesini ben sevmiyorum.

Güncel olarak 1.5Tsi tercih ederdim hem daha güncel hem benzinli motor olduğundan dolayı.

kaç km yapıyorsunuz yıllık, dizelde partikül fitresi ejektör gibi masraflar olabilir, tsi motorun da problemlerine forumlardan bi bakmak lazım

Yeni yenidir, 1.5 tsi lar daha iyi ve sessiz bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 motorunda kronık sorunu yok ama dizelin km yüksekse bakımlar daha ağır olur

"Ford Focus Mk 2 dizelden geçeceğiz, aile aracı olacak. Passat 1.6 TDI 120 BG 250 Nm motoru mu daha sağlıklıdır, yoksa 1.5 TSI 150 HP 250 Nm benzinli modeli mi? Hangisi daha verimli olur? Yakıt önemli değil, motor masrafı açısından ve kronik sorunları açısından hangisi daha bütçe dostu olur?

KM kaç bilmiyorum ama ben 1.5 TSI tercih ederim. Bakımlar falan olsun benzin daha bütçe dostu oluyor.

Dizel araba benzine nazaran daha fazla bakım ister ve halihazırda dizel kullanıyorsunuz benzinlinin tadına bakın derim. İki motorda aynı şanzımanı kullanıyor ve dikkat edilmeli. Yakıtta
da 1.5 Tsi ekonomik ve performanslı bir motor.

Kesinlikle 1.5 tsi hem performans hem konfor açısından , ayrıca 1.6 tdiların saçma sapan bir fiyatlandırması var sırf o yüzden bile alınmaz bence

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kaç KM araçlar
Üst sınır nedir benzinli araçta ona göre tercih yapabilirim

kaç km yapıyorsunuz yıllık, dizelde partikül fitresi ejektör gibi masraflar olabilir, tsi motorun da problemlerine forumlardan bi bakmak lazım
Günlük 30km yol yapıyorum ankara trafiğinde şuan ki focus dizel aracım 5.7lt yakıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,409
Üyeler
175,036
Son üye
birmaymungibiolacaksın
Geri