Vücut geliştirme gerçekten boy kısaltıyor mu?

Halter kaldırıyorsan ve kaldıracaksan kısalabilir. Ama normal vücut çalışıyorsan kısalmaz. Vücut geliştirmenin yanına yüzme ya da basketbol eklersen gelişimin için çok daha iyi olur.

Arkadaşlar selam 17 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum gerek beslenmem olsun gerek idmanım olsun bir yarışcı gibi yapıyorum günlük 8 yumurta 500g tavuk 200g balık vesaire vesaire,
spora lise 1 de başladım şuan lise sonum. yaklaşık bu kadar sürede 1-2 santim boy atmışımdır diye düşünüyorum boyum şuan 176 civari, pederden 1-2 santim uzunum, ama sanki daha uzun olabilir miydim kafamı kurcalamaya başladı eğer hala geç kalmadıysam vücut geliştirmeyi bırakıp calisthenics yapmayı düşünüyorum. günlük omega 3 magnezyum çinko d vitamini hepsini takviye olarak alıyorum en geç 12 de yatıyorum
Boyun ideal düzeyde.
İkisini de yapabilirsin. Yani demek istediğim İlla ki kas yığını olmaya gerek yok. Atletik ve kas dengesi güzel olsun yeterli olur .

Asla kısaltmaz aksine arttırır halterde kaldırmadıysan demekki okadar olacağın varmış okadar olmuşsun vücut geliştirmeyle falan hiçbi alakası yok ve canını sıkmanada hiç gerek yok boyun gayet iyi hatta 1.80de deviredebilirsin

Bu iş %90 genetik, ve evet halter vb ağır şeyler boyunu kısaltır ama ne kadar önüne geçer 1.90 olacakken 1.70 mi yapar bilmem.

Geri