Freesync de ekranın yenileme hızına destek veriyor.V sync FPS sabitler ve kırılmaları engeller, FreeSync ise FPS sabitlemeden engeller, ama ben genelde (Rekabetçi oyunlar hariç) Vsync açık kullanıyorum çünkü sabit FPS de daha akıcı geliyor.
Benim monitör 165 Hz 200 FPS alsam freesync sayesinde kırılmayacak mı?V Sync FPS'ini kısıtlıyor, dolayısıyla kırılmaları engellemiş oluyor.
FreeSync ise FPS'ini sınırlamadan kırılmaları engelliyor.
ekran kartın amd iseBenim monitör 165 Hz 200 FPS alsam freesync sayesinde kırılmayacak mı?
kırılmazKartım AMD, sorum freesync sınırı yokmu. 500 FPS alsamda kırılmayacak mı
Freesync FPS ne kadar artsın veya azalsın yırtılmaları engeller. Vsync ise yırtılmaları engellemeyen monitörlerde FPS i monitörün tazeleme (hz) hızına eşitleyerek yırtılmaların önüne geçer. Mesela Csgoda Freesync bir monitörde 600fps oynarsan hiç bir sorun yaşamazsın ama Freesync olmayan 144hz bir monitörde 600fps oynarsan görüntüler bozulmaya başlar. Freesync Amdnin işi Nvidia da galiba G-Sync ti tam bilmiyorum kullanmadığım için.Ben vysnc açarak 165 Hz de ekranda kırılma olmadan kullanıyorum. Freesync de 165 Hz ye kadar destek veriyor. Bunların arasında ki fark nedir ? Freesync kapatsam kırılma olmayacaksa açmamın anlamı nedir?
Freesync Nvidia'da da kullanılabiliyorFreesync FPS ne kadar artsın veya azalsın yırtılmaları engeller. Vsync ise yırtılmaları engellemeyen monitörlerde FPS i monitörün tazeleme (hz) hızına eşitleyerek yırtılmaların önüne geçer. Mesela Csgoda Freesync bir monitörde 600fps oynarsan hiç bir sorun yaşamazsın ama Freesync olmayan 144hz bir monitörde 600fps oynarsan görüntüler bozulmaya başlar. Freesync Amdnin işi Nvidia da galiba G-Sync ti tam bilmiyorum kullanmadığım için.
Ama genel olarak AMD nin teknolojisi diye biliyorum ben.Freesync Nvidia'da da kullanılabiliyor