Neler Yeni

Yardım WD Blue 20ezbx 2tb 7200rpm 256mb 3.5" Sata 3 Harddisk

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
Selamlar, WD Blue 20EZBX 2TB yi Almaya karar verdim. Ancak aklıma takılan bir soru var.

Technopat ta şöyle bir konu vardı bkz.

Seagate HDD SMR olduğu için tavsiye etmiyorlar.
Anladığım kadarıyla SMR HDD lerin performansı düşük oluyor ve diğer sebeplerden dolayı uzak durun diyorlar. Fakat ben SMR almayı düşünüyorum, sizce bir sorun çıkar mı?

Binevi şu arkadaşın sorusu ile aynıdır sorum. >> https://forum.donanimarsivi.com/konu/wd-blue....

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,942
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Araştırdığım kadarıyla sorun olacak bir durumu yok. Alabilirsin.
2 senedir Seagate 2 TB 256 MB 7200 RPM kullanıyorum. WD de seni yarı yolda bırakmaz.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Selamlar, WD Blue 20EZBX 2TB yi Almaya karar verdim. Ancak aklıma takılan bir soru var.

Technopat ta şöyle bir konu vardı bkz.

Seagate HDD SMR olduğu için tavsiye etmiyorlar.
Anladığım kadarıyla SMR HDD lerin performansı düşük oluyor ve diğer sebeplerden dolayı uzak durun diyorlar. Fakat ben SMR almayı düşünüyorum, sizce bir sorun çıkar mı?

Binevi şu arkadaşın sorusu ile aynıdır sorum. >> https://forum.donanimarsivi.com/konu/wd-blue....
toshiba p300 2tb hdd önerebilirim bir tık sesli ama çok sağlam olduğunu söylüyorlar bende kullanıyorum tavsiye üzerine almıştım. ve CMR teknolojisini kullanıyor 3TB modelide var CMR şuan piyasada rakibi yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Araştırdığım kadarıyla sorun olacak bir durumu yok. Alabilirsin.
2 senedir Seagate 2 TB 256 MB 7200 RPM kullanıyorum. WD de seni yarı yolda bırakmaz.
okuma yazma hızları ne durumdadır hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

toshiba p300 2tb hdd önerebilirim bir tık sesli ama çok sağlam olduğunu söylüyorlar bende kullanıyorum tavsiye üzerine almıştım. ve CMR teknolojisini kullanıyor 3TB modelide var CMR şuan piyasada rakibi yok.
Aynen ona da baktım, okuma yazma hızları nedir ve ses çok sıkıntı yapıyor mu? Çünkü fiyat gerçekten HDD ye göre biraz daha üstlerde

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Seagate 2 TB 256 MB 7200 RPM
bu modeli forumda kimse önermez bence yaklaşma çünkü SMR den dolayı çok sorun çıkartan bir model. toshiba almayacaksan WD düşünebilirsin.

Aynen ona da baktım, okuma yazma hızları nedir ve ses çok sıkıntı yapıyor mu? Çünkü fiyat gerçekten HDD ye göre biraz daha üstlerde
evet biraz sesi rahatsız ediyor SSD almayı düşünüyorum sırf o yüzden. Ancak başkalarinda da ses yok diyorlar bana mı denk geldi bilmiyorum. hızları rakiplerine göre çok daha performanslı technopatda incelemesi mevcut karşılaştırabilrisn.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
evet biraz sesi rahatsız ediyor SSD almayı düşünüyorum sırf o yüzden. Ancak başkalarinda da ses yok diyorlar bana mı denk geldi bilmiyorum. hızları rakiplerine göre çok daha performanslı technopatda incelemesi mevcut karşılaştırabilrisn.
Sen hızlarını test etmedin mi? O tarz kanallardan çok kullanıcı görüşü benim için daha önemli.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,942
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

190 MB ortalama yazma hızı. Bende ses yok, sağlıkta düşüş yok. Şuana kadar sorun yaşamadım. Şansına sıkıntılı bir hdd gelmezse :)

bu modeli forumda kimse önermez bence yaklaşma çünkü SMR den dolayı çok sorun çıkartan bir model. toshiba almayacaksan WD düşünebilirsin.

Ben deneyimlerimi aktarıyorum?
sen okuduklarına göre bilgi veriyorsun. ;)

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim

SMR ve Seagate ye yaklaşma WD al dedin ya ben WD de SMR almayı düşünüyorum sence sorun çıkarmı

190 MB ortalama yazma hızı. Bende ses yok, sağlıkta düşüş yok. Şuana kadar sorun yaşamadım. Şansına sıkıntılı bir hdd gelmezse :)

Ben deneyimlerimi aktarıyorum?
sen okuduklarına göre bilgi veriyorsun. ;)
Dediğin gibi şans her zaman var. İronik olan senin kullandığın HDD yi de konu başlığındaki modelide aldım ikiside arızalı çıktı. Aldığım yer ise Hepsiburadanın kendi deposu.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,942
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
SMR ve Seagate ye yaklaşma WD al dedin ya ben WD de SMR almayı düşünüyorum sence sorun çıkarmı

Dediğin gibi şans her zaman var. İronik olan senin kullandığın HDD yi de konu başlığındaki modelide aldım ikiside arızalı çıktı. Aldığım yer ise Hepsiburadanın kendi deposu.
Ben Elmacıktan almıştım, hepsiburada üzerinden. Seninki de kötü şansmış baya.
Video render felan alıyorum hdd'ye ses vs. sorunlar yok.
2 sene önce 430 TL ye almıştım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
Ben Elmacıktan almıştım, hepsiburada üzerinden. Seninki de kötü şansmış baya.
Video render felan alıyorum hdd'ye ses vs. sorunlar yok.
2 sene önce 430 TL ye almıştım.
Anladım. Senin kullandığın bu mudur >> https://www.hepsiburada.com/seagate-barracuda-......
(bende arızalı çıkan buydu)

Bende başlıkta yazığı gibi bunu almayı düşünüyorum 230-280MB okuma yazma hızı sunuyor>>https://www.itopya.com/wd-2tb-blue-256mb......
(Kendi test ettiğim 280MB okuyordu ancak motor arızası vardı bi zaman sonra dönüşü duruyordu)

SMR de inşallah sorun çıkarmaz windows kurmayı düşünüyorum.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,942
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Anladım. Senin kullandığın bu mudur >> https://www.hepsiburada.com/seagate-barracuda-......

Bende başlıkta yazığı gibi bunu almayı düşünüyorum 230-280MB okuma yazma hızı sunuyor>>https://www.itopya.com/wd-2tb-blue-256mb......
(Kendi test ettiğim 280MB okuyordu ancak motor arızası vardı bi zaman sonra dönüşü duruyordu)

SMR de inşallah sorun çıkarmaz windows kurmayı düşünüyorum.
Evet linkteki benim kullandığım model. Varsa o fiyat bandında daha iyi HDD lere de bakabilirsin.
Windows kuracaksan en azından 120 GB SSD almanı tavsiye ederim. Windowsun SSD ye kurulması fark yaratacaktır.
256 GB m2 SSD + 2 TB HDD kullanıyorum.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sorun yok dostum. Technopatta SMR HDD konusu haklı bir konu fakat günlük bir kullanıcı için yeterli bir kayıt biçimi.
Bazen okuma ve yazmada istikrar sağlayamadığı oluyor fakat düzeliyor. Sürekli olan bir durum değil yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,298
Üyeler
163,639
Son üye
Emin Kaymaz
Top Bottom