Neler Yeni

Mavi Ekran whea uncorretable error mavi ekran

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
Herkese selamlar pcyi benchmark testine sokuyorum herhangi bi sıkıntı yok ancak bir oyuna girince forest valorant gibi whea uncorrectible error alıyorum bu olay son 2 haftadır olmaya başladı sistemin minidump kalsorüne bakayım diyorum ancak sistem böyle bir klasorde oluşturmuyor lütfen yardımcı olun
SİSTEMİM:
Msi RX570 4GB OC
AMD RYZEN 3 1200
GİGABYTE A320MS2H
GSKILL 8BG 3000MHZ CL16/CORSHAİR 8GB CL16 3200MHZ
PSU GAMEBOOSTER 500W
KİNGSTON M2 SDD 500GB

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
Herkese selamlar pcyi benchmark testine sokuyorum herhangi bi sıkıntı yok ancak bir oyuna girince forest valorant gibi whea uncorrectible error alıyorum bu olay son 2 haftadır olmaya başladı sistemin minidump kalsorüne bakayım diyorum ancak sistem böyle bir klasorde oluşturmuyor lütfen yardımcı olun
SİSTEMİM:
Msi RX570 4GB OC
AMD RYZEN 3 1200
GİGABYTE A320MS2H
PSU GAMEBOOSTER 500W
KİNGSTON M2 SDD 500GB
'' Whea Uncorretable Error '' Hatasının anlamı, Normal şartlara göre bilgisayarınızın bir donanım sorunu olduğu anlamına gelir. Hocam bunu anlamanın en kolay yolu ise '' CPU , GPU , İşlemci ve RAM '' Test etmek den geçer. Donanım arızasını anca bu şekilde en iyi anlarsınız. Lütfen test edikten sonra yazar mısınız.? sabit sürücüler, işlemci, güç kaynağı, kötü veya bozulmuş bellek (DRAM) ile ilgili olabilir.

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
'' Whea Uncorretable Error '' Hatasının anlamı, Normal şartlara göre bilgisayarınızın bir donanım sorunu olduğu anlamına gelir. Hocam bunu anlamanın en kolay yolu ise '' CPU , GPU , İşlemci ve RAM '' Test etmek den geçer. Donanım arızasını anca bu şekilde en iyi anlarsınız. Lütfen test edikten sonra yazar mısınız.? sabit sürücüler, işlemci, güç kaynağı, kötü veya bozulmuş bellek (DRAM) ile ilgili olabilir.
hocam pcnin tüm parçalarını gerek baraber gerek ayrı ayrı stress testine sokuyorum ve bi problem olmuyor ancak bir oyuna girince biraz oynadıktan sonra bu hatayı alıp mavi ekran hatası alıyorum
senin için userbenchmark testinin sonuçlarını da alta bırakıyorum

Ekler

• blue screen.png
    blue screen.png
    283.8 KB · Hit: 43

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
hocam pcnin tüm parçalarını gerek baraber gerek ayrı ayrı stress testine sokuyorum ve bi problem olmuyor ancak bir oyuna girince biraz oynadıktan sonra bu hatayı alıp mavi ekran hatası alıyorum
senin için userbenchmark testinin sonuçlarını da alta bırakıyorum
Hocam, en alta CPU arka plan çok açık diyor. Ondan da kaynaklı olabilir çok ısınınca işlemci bazen mavi ekran verme şansı yüksek oluyor oyunlar da. @Mehmet Yılmaz Müsaitse bu arkadaş da yardımcı olacağına inanıyorum ben.

'' Whea Uncorretable Error '' ama dediğim gibi normal de bu hata sebebi, Kasa içi donanımlar dan kaynaklı mavi ekran hatası alıyorsun hocam.

Bu arada internet üzerinde Test yapma tam verim alamıyorsun hocam bazen doğru sonuçlar sana vermiyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,425
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sistem tam yük altındayken veriyorsa güç kaynağı olabilir sorun. OCCT ile bir stress testi denemek lazım.

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
Sistem tam yük altındayken veriyorsa güç kaynağı olabilir sorun. OCCT ile bir stress testi denemek lazım.
Hocam bu hatanın bir öbür yanı '' RAM , HDD ve SSD '' de olma şansı %'de kaç? Sizce. Ben şahsen RAM ve HDD den şüphelendim. Tabi siz daha tecrübelisiniz bu konular da ama bu olasılık da %'desı de var.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,425
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam bu hatanın bir öbür yanı '' RAM , HDD ve SSD '' de olma şansı %'de kaç? Sizce. Ben şahsen RAM ve HDD den şüphelendim. Tabi siz daha tecrübelisiniz bu konular da ama bu olasılık da %'desı de var.
Her şey olabilir, donanımsal olmayadabilir. Minidump olmadan şundan bundan demek zor :/

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam, en alta CPU arka plan çok açık diyor. Ondan da kaynaklı olabilir çok ısınınca işlemci bazen mavi ekran verme şansı yüksek oluyor oyunlar da. @Mehmet Yılmaz Müsaitse bu arkadaş da yardımcı olacağına inanıyorum ben.

'' Whea Uncorretable Error '' ama dediğim gibi normal de bu hata sebebi, Kasa içi donanımlar dan kaynaklı mavi ekran hatası alıyorsun hocam.

Bu arada internet üzerinde Test yapma tam verim alamıyorsun hocam bazen doğru sonuçlar sana vermiyor.
hocam zaten internet üzerinden değil uygulamadan yapıyosun sonuçları için seni webe yönlendiriyor

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
hocam hepsini stress testıne soktum ancak bir sonuç alamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

dediğiniz gibi octt ile psu stress testini yaptım aynı zamanda diğer parçalarada stress testini uyguladım ancak forest 2 ye girince yine aynı hata ile karşılaştım bundan önce valorant oynadığımda ise herhangi bi hata ile karşılaşmadım

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,425
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
hocam hepsini stress testıne soktum ancak bir sonuç alamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

dediğiniz gibi octt ile psu stress testini yaptım aynı zamanda diğer parçalarada stress testini uyguladım ancak forest 2 ye girince yine aynı hata ile karşılaştım bundan önce valorant oynadığımda ise herhangi bi hata ile karşılaşmadım
Sadece bir oyunda oluyorsa cevabı belli aslında.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
SİSTEMİM:
Msi RX570 4GB OC
AMD RYZEN 3 1200
GİGABYTE A320MS2H
PSU GAMEBOOSTER 500W
KİNGSTON M2 SDD 500GB
Bu son 2 hafta da bilgisayarda parçalarda değişiklik ya da herhangi bir sürücü BIOS vb. bir güncelleme yaptın mı? Aslında RAM'lerden kaynaklı oluyor olabilir. Biri 3000 MHz diğeri 3200 MHz. BIOS'a girip Tweaker sekmesine tıklayıp oradan XMP Profile 1 olarak açık kalsın. Altında auto ve 30.00 seçenekleri göreceksin. Auto yazan kısmı space tuşu ile 29.33 MHz olarak ayarlayıp kaydedip çıkar mısın?

Top Bottom