Neler Yeni

Çözüldü✓ WiFi 200 Mbit Ethernet 100Mbit hız nasıl oluyor?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Baran Kut
Yakın zamanda 200/20 internete geçiş yaptım. Her türlü denemeyi yaptım. WiFi'da 200 Ethernet kablosu ile 100 ü geçmekte zorlanıyorum.

Superonline herhangi bir problem olmadığını söylüyor.

TP-Link DECO M4 modeli ile wifi yönlendirmesi yapıyorum ve oradan kabloyla bilgisayara bağlıyorum.

Ürünü incelediğimde arkasındaki portların gigabit port olduğu yazıyor. Uygulamasından hızları da güncelledim. Upload ı veriyor yine ama Download bir türlü 100mbit i geçemiyor.

Deco üzerinden WiFi testinde de bir problem yok. TP-Link tarafından kandırıldım mı ? Gigabit veremiyor mu bu portlar şimdi?

Kablo diyen olursa bir firma gigabit port sunup onu veremeyecek kabloyu koymaz herhalde diye düşünüyorum.

Lütfen yardımcı olun. Nasıl çözebilirim bunu?

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    30.3 KB · Hit: 53
  • 20231125_115648.jpg
    20231125_115648.jpg
    50.2 KB · Hit: 45

Aykut D.

80+ Gold
Yakın zamanda 200/20 internete geçiş yaptım. Her türlü denemeyi yaptım. WiFi'da 200 Ethernet kablosu ile 100 ü geçmekte zorlanıyorum.

Superonline herhangi bir problem olmadığını söylüyor.

TP-Link DECO M4 modeli ile wifi yönlendirmesi yapıyorum ve oradan kabloyla bilgisayara bağlıyorum.

Ürünü incelediğimde arkasındaki portların gigabit port olduğu yazıyor. Uygulamasından hızları da güncelledim. Upload ı veriyor yine ama Download bir türlü 100mbit i geçemiyor.

Deco üzerinden WiFi testinde de bir problem yok. TP-Link tarafından kandırıldım mı ? Gigabit veremiyor mu bu portlar şimdi?

Kablo diyen olursa bir firma gigabit port sunup onu veremeyecek kabloyu koymaz herhalde diye düşünüyorum.

Lütfen yardımcı olun. Nasıl çözebilirim bunu?
Pc'nin ethernet kartı dandik olabilir . Yada kullandığın kablo kaldırmıyor olabilir. Yine olmazsa modem resetleyip takrar dene.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Baran Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pc'nin ethernet kartı dandik olabilir . Yada kullandığın kablo kaldırmıyor olabilir. Yine olmazsa modem resetleyip takrar dene.
Hocam sadece pcde değil ama konsol da var bende onda da kabloda düşük hız WiFi'da yüksek hız veriyor.

Siz dedikten sonra denemediğim başka bir şey vardı. O da harici WiFi adaptörünü bilgisayar takıp denemek. Öyle deneyince de hızlar bunlar.

Çözemedim gitti hocam. Modem reset vs. her şeyi denedim. Bir türlü kablo ile 200 Mbit alamıyorum fakat sitesinde açık bir şekilde her decoda 2 adet gigabit port olduğu yazıyor.

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    50 KB · Hit: 44

Aykut D.

80+ Gold
Hocam sadece pcde değil ama konsol da var bende onda da kabloda düşük hız WiFi'da yüksek hız veriyor.

Siz dedikten sonra denemediğim başka bir şey vardı. O da harici WiFi adaptörünü bilgisayar takıp denemek. Öyle deneyince de hızlar bunlar.

Çözemedim gitti hocam. Modem reset vs. her şeyi denedim. Bir türlü kablo ile 200 Mbit alamıyorum fakat sitesinde açık bir şekilde her decoda 2 adet gigabit port olduğu yazıyor.
Arayüzden port ayarı vardır belkide . Bi kurcala arayuzu.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Baran Kut
Qos ile ilgili olabilir mi?
Hocam onu da denedim yüksek öncelik vs. verdim. WiFi yönlendirme ayarında denedim, Access Point olarak ayarlamada denedim. Hiçbirinde kablo hızına 200 Mbit veremedi. Kullandığım kablolar de firmanın içine koyduğu kablolar.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Baran Kut

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    4.4 KB · Hit: 37

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Tuna
Emin olmamakla beraber model bu sanırım hocam. 192.168.1.1 yazınca model bu gözüküyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Superonline'ı kastediyorsanız tabi.
ethernet kablosu o hızı desteklemiyodur belki ?

ethernet kablosu o hızı desteklemiyodur belki ?
arkadasından falan daha kaliteli bi kablo alıp dene

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Baran Kut
arkadasından falan daha kaliteli bi kablo alıp dene
Kablo mudur diyorsunuz hocam? 200/20 hız verecek kablo tipi hangisidir hocam?

Önerebileceğiniz marka/model kablo var mı acaba ?

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Tuna

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Deco M4 fast destekliyor olmasın. Genel bir sorun, nette de şikayetler senin ki gibi.
Bence Tp-link'e yaz. Operatör ve router modeliyle birlikte.

Cat6

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,344
İsim
Baran Kut
Bence Tp-link'e yaz. Operatör ve router modeliyle birlikte.
Yazdım hocam ve evet. CAT5 kablo kutu içinde geliyormuş. Evdeki tüm kabloları CAT6 ile değiştirme vakti geldi sanırsam 😅

Sizi de uğraştırdım hocam. Hiç tahmin etmezdim TP-Link'in gigabit port sunup CAT5 kablo koymasını.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,411
Son üye
spacexll100
Top Bottom