Çözüldü✓ Win 11 güncellemeden sonra pc çöktü.

Zpyhrana

80+
Reaksiyon skoru
8
Dostlar merhaba Windows 11 de güncelleme yaptırdıktan sonra pc birdaha açılmadı sorun şu şekilde. Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakartta vga ışığı sürekli yanıyor.

Denemiş olduğum çözümler.
Ramları söktüm tek tek taktım olmadı.
Ekran kartını söktüm taktım olmadı.
Bios pilini söktüm taktım evet yine olmadı. Kasadaki bütün kabloları söktüm sadece hdmi ve güç kaynağı kablosu takılı çalıştırdım yine olmadı. Anakartım msi m2 v2 pro
ekran kartım msi gtx 1060 3gb gaming x

Dostlar merhaba Windows 11 de güncelleme yaptırdıktan sonra pc birdaha açılmadı sorun şu şekilde. Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakartta vga ışığı sürekli yanıyor.

Denemiş olduğum çözümler.
Ramları söktüm tek tek taktım olmadı.
Ekran kartını söktüm taktım olmadı.
Bios pilini söktüm taktım evet yine olmadı. Kasadaki bütün kabloları söktüm sadece hdmi ve güç kaynağı kablosu takılı çalıştırdım yine olmadı. Anakartım msi m2 v2 pro
ekran kartım msi gtx 1060 3gb gaming x
USB ye UEFI Windows kurup formatla

Monitörde dönüştürücü varsa ondan yapabilir.

Ekran kartını çıkarıp çalıştırdım sonuç aynı. Monitör de dönüştürücü yok

Ekler

• IMG_20240712_155421.jpg
    IMG_20240712_155421.jpg
    2.3 MB · Hit: 74
  • IMG_20240712_155905.jpg
    IMG_20240712_155905.jpg
    3.9 MB · Hit: 65
Bios pilini sök bir 15 dk. bekle ayrıca fişi çek açma tuşuna bir 15 sn. basılı tutup bekle sonra pili tak ve aç. ramlerin yerini değiş tek ramle çalıştırmayı dene.

Bios pilini sök bir 15 dk. bekle ayrıca fişi çek açma tuşuna bir 15 sn. basılı tutup bekle sonra pili tak ve aç. ramlerin yerini değiş tek ramle çalıştırmayı dene.
Denedim reis hepsini ama bir de senin için deneyeceğim.

Kimisi tek rami işlemciye en uzak olan slota takıp açıyor birde onu dene.

Kimisi tek rami işlemciye en uzak olan slota takıp açıyor birde onu dene.
Denemediğim çözümler arasında sadece baika bir ekran kartı ile denemek ve hdmi değilde vga çıkış ile denemek kaldı bunlarda elimde olmadığı için deneyemiyorum.

Denemediğim çözümler arasında sadece baika bir ekran kartı ile denemek ve hdmi değilde vga çıkış ile denemek kaldı bunlarda elimde olmadığı için deneyemiyorum.
Bilgisayarda Windows kurulu diski çıkarıp bilgisayarı açmayı denermisin?

İşlemcin anakart üzerinden görüntü verebilen işlemciyse ekran kartını söktüğünde anakarttan görüntü alman gerekir.

Ekler

• IMG_20240712_155421.jpg
    IMG_20240712_155421.jpg
    2.3 MB · Hit: 47
Geri