Windows 10 dan 7 ye aktarma problemi

Yuuki

80+
Reaksiyon skoru
0
Öncelikle Merhaba. Bu benim ilk forum açmam bu yüzden yazım hatalarımdan beni maruz görün. Ben windows 10 dan 7 ye format atmaya çalıştığımda böyle bir problemle karşılaşıyorum. Öncelikle yaptığım işlemler şunlar ;

1 - Windows 7 bios dosyalarını indirdim.
2 - Rusuf programını indirdim
3 - Rusuf programıyla windows 7 biosunu flash belliğime aktardım
4 - PC kapattıktan sonra flash belleği bilgisayarıma taktım ve yeniden başlattım. ( F11 basılı tutarak )
5 - Bios boot yerinden başlatma şeysine flash belliğimi seçtim ve kaydedip yeniden bilgisayarımı başlattım.

Ve fotoğrafta gördüğünüz şey karşıma çıktı. Eğer ki windows bios hatalı diye 5 adet siteden denedim. Fakat gene de olmadı. Flash Belleğimde FAT32 Ayarlı.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder iyi günler dilerim...

Ekler

• JPEG_20200513_231030.webp
    JPEG_20200513_231030.webp
    19.6 KB · Hit: 77
BIOS ayarlarından UEFI özelliğini kapatman gerek. Bu da sistemin açılış, kapanış hızını vs. etkileyecektir.

Edit: Yeni nesil bir sistem kullanıyorsan W10 ile devam etmeni öneririm.

BIOS ayarlarından UEFI özelliğini kapatman veya Windows 7'yi UEFI olarak yazdırman gerek. Bence Windows 7'yi UEFI olarak yeniden yazdır belleğe.
Windows 7'yi UEFI nasıl yeniden olarak yazdıra bilirim ?

Windows 7'yi UEFI nasıl yeniden olarak yazdıra bilirim ?

Windows 7'yi UEFI olarak yazdırabilirsin ama -az önce bakındığım kadarıyla- UEFI özelliklerinden tam olarak yararlanamazsın. Bence Windows 10 ile devam et sen.

Rufus ile yükleme yapmadan önce "Disk Bölüm Düzeni" kısmını görseldeki gibi seçmelisin.

uefi-windows-2-1.webp

Windows 7'yi UEFI olarak yazdırabilirsin ama -az önce bakındığım kadarıyla- UEFI özelliklerinden tam olarak yararlanamazsın. Bence Windows 10 ile devam et sen.
Sen o cahillere inanma. 2009 da UEFI 2.1 olduğundan Fast Boot falan vesaire yok. Yani olmayan şey onlar o zamanda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Disk bölüm düzenini GPT olarak değiştir. Hedef sistemi sadece UEFI yap. Yeniden yazdır.
rufus.ie (Kendi sitesi) den aldın değil mi? :D

Öncelikle Merhaba. Bu benim ilk forum açmam bu yüzden yazım hatalarımdan beni maruz görün. Ben windows 10 dan 7 ye format atmaya çalıştığımda böyle bir problemle karşılaşıyorum. Öncelikle yaptığım işlemler şunlar ;

1 - Windows 7 bios dosyalarını indirdim.
2 - Rusuf programını indirdim
3 - Rusuf programıyla windows 7 biosunu flash belliğime aktardım
4 - PC kapattıktan sonra flash belleği bilgisayarıma taktım ve yeniden başlattım. ( F11 basılı tutarak )
5 - Bios boot yerinden başlatma şeysine flash belliğimi seçtim ve kaydedip yeniden bilgisayarımı başlattım.

Ve fotoğrafta gördüğünüz şey karşıma çıktı. Eğer ki windows bios hatalı diye 5 adet siteden denedim. Fakat gene de olmadı. Flash Belleğimde FAT32 Ayarlı.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder iyi günler dilerim...
PC nin BIOS u UEFI Class 3 sınıfında ise UEFI olarak Vista ve 7 kuramazsın. Zaten kurmada.

rufus.ie (Kendi sitesi) den aldın değil mi? :D

PC nin BIOS u UEFI Class 3 sınıfında ise UEFI olarak Vista ve 7 kuramazsın. Zaten kurmada.
Neyi aldım anlamadım.

Sen o cahillere inanma. 2009 da UEFI 2.1 olduğundan Fast Boot falan vesaire yok. Yani olmayan şey onlar o zamanda.

Kime inanacağımızı bilemedik ki herkes başka bir şey iddia ediyor :) Evet sadece Fast Boot özelliğini falan desteklemiyormuş. E o da olmalı ama be :D

@Yuuki sen W10 ile devam et boşver onu.

Bende de aynı sorun vardı . Boot menüsü de başında USB belleğin başında UEFI yazanı seç. Sen kesin rufus ile GPT ,UEFI(CSM yok) seçmişsin.

Rufus ile yükleme yapmadan önce "Disk Bölüm Düzeni" kısmını görseldeki gibi seçmelisin.

Alıntıyı görüntüle

İşletim sistemim 64 bit ama windows um 32 bit ve ekstra olarak işletim sistemim win 7 üzerine win 10 geçtiğimde bilgisayarımı bu kadar ilk defa güçsüz gördüm bundan dolayı kesinlikle win 7 geçmem gerekiyor

İşletim sistemim 64 bit ama windows um 32 bit ve ekstra olarak işletim sistemim win 7 üzerine win 10 geçtiğimde bilgisayarımı bu kadar ilk defa güçsüz gördüm bundan dolayı kesinlikle win 7 geçmem gerekiyor

Aman hocam ne yaptın. İşletim sistemin 64 bit Windows nasıl 32 bit oluyor ? Zaten ikisi de aynı şey :) Sen Windows 10 64 bit imajı indir Rufus ile yazdır temiz bir format at.

Kime inanacağımızı bilemedik ki herkes başka bir şey iddia ediyor :) Evet sadece Fast Boot özelliğini falan desteklemiyormuş. E o da olmalı ama be :D

@Yuuki sen W10 ile devam et boşver onu.
UEFI hakkında Türk lere ait (benim gibiler dışında) dediklerine inanma yeter. Amerika lılardan oğrenin UEFI yi.

Geri