Windows 10 dijital ürün etkileştirme

Shiden

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
350
Sene 2016'da ben HP'nin X9Z26EA adında bir notebook aldım.
Genel sistem özellikleri;

İ7-7500U, 12 GB 2133 Mhz DDR4 Ram, 4 GB AMD R7 M440 GPU ve 1 TB SSHD.
Ama Windows 10 ile birlikte aldım. Defalarca format attım ve ürün anahtarı girmeden hep otomatik etkinleşti.

Daha sonra benim bu notebookum bozuldu. Bende okullar kapandığı için masaüstü sistem toplamaya karar verdim.
Ryzen 3 3200G, B450M S2H, 16 GB 3200 Mhz DDR4 Ram.

Depolama birimi olarak notebookun SSHD'sini taktım. O da ne? Windows 10 etkin gözüktü. Defalarca format attım yine otomatik etkinleşti.
Sonra SSD aldım 120 GB. Windows 10 kurdum yine. Dostlarım inanmayacaksınız ama otomatik olarak yine etkinleşti ve ben anlam veremedim buna. Defalarca SSD'ye de format attım. Hep otomatik etkinleşti.

Acaba SSHD'i otomatik olarak, ana karta key bilgileri falan mı yazdı? Keramet SSHD'de mi?
SSD'im deki Windows 10 bile etkinleşiyor otomatik.

Format atma şekillerim şöyle;
Tamamen tüm diskleri sildim ve Windows 10 kurdum,
Tamamen silip, tüm diske Linux kurup, sonra tekrar Windows 10 kurdum.
Low Level Factory atıp, tekrar Windows 10 kurdum.

Ama galiba SSHD'nin HDD kısmını etkiledi. 8 GB'lil SSD kısmına etki etmedi bu durum.

Şu an SSHD'de oyunlar, filmler var ve gayet güzel çalışıyor. Maaşalah. Alacaksanız, Seagate (5 yıldır kullanıyorum yani) markasını şiddetle öneririm.

Windows 10'un Home Single Language sürümünden başka hiç bir sürüm kullanmadım.
Merakımı giderecek arkadaşlarıma, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Depolama birimi olarak notebookun SSHD'sini taktım. O da ne? Windows 10 etkin gözüktü. Defalarca format attım yine otomatik etkinleşti.
Sonra SSD aldım 120 GB. Windows 10 kurdum yine. Dostlarım inanmayacaksınız ama otomatik olarak yine etkinleşti ve ben anlam veremedim buna. Defalarca SSD'ye de format attım. Hep otomatik etkinleşti.
Bilgisayarı aldığında yanında OEM Windows gelmiştir. Windows keyi anakarta işleniyor. Anakartını değiştirmediğin sürece her zaman etkinleşir.

Bilgisayarı aldığında yanında OEM Windows gelmiştir. Windows keyi anakarta işleniyor. Anakartını değiştirmediğin sürece her zaman etkinleşir.
Eski notebookun ana kartı değil ama. Farklı ana kart.
Bu işlem daha olmaz mı? Mesela ileride ana kartım bozulsa, yeni alsam, yine oto etkinleşmez mi?

Eski notebookun ana kartı değil ama. Farklı ana kart.
Bu işlem daha olmaz mı? Mesela ileride ana kartım bozulsa, yeni alsam, yine oto etkinleşmez mi?
Etkinleşmez, yeni key lazım olur.

Etkinleşmez, yeni key lazım olur.
Bir de defalarca format attım, hiç bir Outlook hesabı girmeme rağmen mağazada şunları satın aldığımı gösteriyor;
Adsız.jpg

Alım tarihi, yeni sistemi dizdiğim tarih.
Böyle bir şeyi, Windows Store'dan satın almadım üstelik.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,411
Üyeler
192,334
Son üye
CasEmir0
Geri