Win11 güncellik ve güvenlik açısından daha iyi ve de win11 ssd tarafında hız ve performansı daha iyi bunu microsoftta bir makalesinden yayınlamıştı çıkmadan önce, ssd perfromansını ve registrydeki kısıtlama ayarlarını kaldırıyoruz diye. İntel 335 240G ssd'ye sahibim win10'da okuma yazma hızı 7200Rpm'lik hdd'den sadece 50Mb/s daha hızlı ama win11'de okuma yazma hızı normal bir ssd gibi 500-450 hızlarına çıkıyor.
Win11 güncellik ve güvenlik açısından daha iyi ve de win11 ssd tarafında hız ve performansı daha iyi bunu microsoftta bir makalesinden yayınlamıştı çıkmadan önce, ssd perfromansını ve registrydeki kısıtlama ayarlarını kaldırıyoruz diye. İntel 335 240G ssd'ye sahibim win10'da okuma yazma hızı 7200Rpm'lik hdd'den sadece 50Mb/s daha hızlı ama win11'de okuma yazma hızı normal bir ssd gibi 500-450 hızlarına çıkıyor.
hocam bu konuyu bilmiyordum.. sata 3.0 da max hız 600 mb olduğu için w11 e geçince ssd miz mesela 700 800 oluyor mu yoksa bu sadece HDD için mi geçerli w10 da 200mb alan 500 mb olacak mı
hocam bu konuyu bilmiyordum.. sata 3.0 da max hız 600 mb olduğu için w11 e geçince ssd miz mesela 700 800 oluyor mu yoksa bu sadece HDD için mi geçerli w10 da 200mb alan 500 mb olacak mı
Hayır, şöyle söyliyim benim sata ssd'im eski olduğu için windows 11 daha ilk zamanlarında yada çıkmaya çok yakın iken bir makalesinde kendi support sayfasında win11 ile ssd performansı ve hızında artış yaşanacak diye. win10'da ssdim hdd'ye yakın bir okuma yazma hızı sunuyordu sadece 40-50MB/s fark vardı fakat, win11 ile artık kağıt üzerinde yazan okuma yazma hız değerlerini rahat veriyor yani burada olan ssd'i daha hızlanmaktan ziyade tam performansını ve hızını sunabilecek, fark ettiyseniz atıyorum 0 ssd aldınız okuma değeri 1400 yazma 1300 olsun diyelim, ama crystaldisk mark testinde 1230 okuma 1030 yazma gibi bir değer çıkıyor bu düşüşü win11 de minimuma indirmişler. Bu konuyu hem makalede görmüştüm hemde bir canlı yayında bahsedilmişti fakat kime sormam ben bilmiyorum duymadım görmedim diyordu sizin gibi. Hatta SSD hızlandırma rehbelerinde Regedit üzerinden bir çok ayar değiştiriliyor fakat o regedit keyleri ve ayarları win11'de yok buda demek ki onları kaldırıp performansı arttırmışlar, win11'de win10'a göre ekstra boş hizmetlerde kaldırılmış. Atıyorum win10'da fax hizmeti varken, 11'de yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:
HDD tarafını bilemem ama benim hdd'im için okuma yazma hızı tarafında bir değişiklik olmadı performansı aynıydı.
W11 Şuan gayet iyi optimizasyonu olsun akıcılığı olsun arayüzü olsun desteklemeyen uygulamadan kastınız nedir merak ettim bir çok yer windows 11 güncellemelerini yayınladı bile
RAM'in 16 GB ve sistemin destek veriyorsa BİOS güncelleyip Windows 11 kullanabilirsin. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Ufak tefek buglar dışında bir sorunla karşılaşmadım.