Neler Yeni

''Windows 10 pro %100 Disk Sorunu''

metek1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mete Kahraman
Adsız.png

Öncelikle selamlar. Yaklaşık 5-6 aydır bu problemle karşı karşıyayım ve bilgisayarımda oluşan anlık takılmalar ekranda birkaç saniyede bir donmalar geç gelmelerin bu Disk sorunu yüzünden kaynaklandığını düşünüyorum.
1 yıl öncesine kadar pes2013 , pes 2017 , far cry3 vs. bu tür oyunları hiçbir sorun olmadan ekran kartsız, önboard (intel hd graphics510) ile oynayabiliyorken şuanda hiçbir şekilde oynayamıyorum takılmalar yüzünden. Youtube de dahi videolarda şarkılarda takılma oluyor.
Sorun nedir HDD ile mi alakalı ne yapmam gerekli internet üzerinden araştırma yaptım birkaç şey uyguladım fakat yalnızca 1 gün disk %100 ün altına düşüyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Alıntıyı görüntüle
Öncelikle selamlar. Yaklaşık 5-6 aydır bu problemle karşı karşıyayım ve bilgisayarımda oluşan anlık takılmalar ekranda birkaç saniyede bir donmalar geç gelmelerin bu Disk sorunu yüzünden kaynaklandığını düşünüyorum.
1 yıl öncesine kadar pes2013 , pes 2017 , far cry3 vs. bu tür oyunları hiçbir sorun olmadan ekran kartsız, önboard (intel hd graphics510) ile oynayabiliyorken şuanda hiçbir şekilde oynayamıyorum takılmalar yüzünden. Youtube de dahi videolarda şarkılarda takılma oluyor.
Sorun nedir HDD ile mi alakalı ne yapmam gerekli internet üzerinden araştırma yaptım birkaç şey uyguladım fakat yalnızca 1 gün disk %100 ün altına düşüyor.
pc de hdd varsa ondandır hdd lerde oluyor o genellikle

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Klasik Win10'un saçmalıkları, aynı sorunları HDD kullandığım dönemde yaşıyordum.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Merhaba @met1907met ,

Aşağıda bulunan yönergedeki adımları teker teker uygulayın. Sorun çözüldüğünde nickimi etiketleyerek yahut mesajımı alıntılayarak belirtin.

İyi günler.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Alıntıyı görüntüle
Sorun belli.
Sisteminizde HDD var ve Windows da HDD'in içinde yüklü.
Sorunu çözmenin tek yolu Windows'u SSD'ye yüklemektir.
SSD ve HDD kullanabilirsiniz. Windows'u sorunsuz bir SSD'ye kurduğunuz sürece bu sorunla karşılaşmazsınız.
Bütçeniz yoksa 120 GB SSD alın ve şimdiki HDD de kullanmaya devam edebilirsiniz.
İnternette bir kaç yöntem var. Gereksiz hizmetleri kapatarak ama pek işe yaramıyor. Kısaca SSD almaktan başka çaresi yok.

Bu SSD'lerden uzak durun.

metek1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mete Kahraman
Merhaba @met1907met ,

Aşağıda bulunan yönergedeki adımları teker teker uygulayın. Sorun çözüldüğünde nickimi etiketleyerek yahut mesajımı alıntılayarak belirtin.

İyi günler.
İlgin için çok teşekkür ederim. Her adımı tek tek uygulayacağım yalnızca temizleme vs. programlarının hepsini indirmem mi gerekli yoksa birden çok tercihte mi bulunmuşsun birini indirsem yeterli olur mu bunu sormak istedim, dediğim gibi her şeyi uygulayacağım umarım bu disk%100 sorunundan kurtulabilir bir an önce eskisi gibi oyunlarımı oynayabilirim.:)

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
@met1907met ,

Konuda belirttiğim yazılımları 1 defa kullandıktan sonra silebilirsiniz. Lakin AdwCleaner'ı silmemenizi tavsiye ediyorum. Revo'yu da silmezseniz iyi olacaktır.

metek1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mete Kahraman
https://www.webtekno.com/disk-kullanimi-100-cozumu-windows-10-h93827.html webtekno böyle bişi hazırlamış ne kadar doğrudur bilemem ama bi dene istersen
bunları denemiştim maalesef verim alamadım yine de teşekkür ederim sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maalesef sorunun çözümü yok olsa bile geçici veya sistemini yoran yöntemler olacaktır.
Ucuza iş görecek bir ssd ile rahatlayabilirsin.
HDD nin yanına SSD takviyesi yapabilirim yani sağ ol

Sorun belli.
Sisteminizde HDD var ve Windows da HDD'in içinde yüklü.
Sorunu çözmenin tek yolu Windows'u SSD'ye yüklemektir.
SSD ve HDD kullanabilirsiniz. Windows'u sorunsuz bir SSD'ye kurduğunuz sürece bu sorunla karşılaşmazsınız.
Bütçeniz yoksa 120 GB SSD alın ve şimdiki HDD de kullanmaya devam edebilirsiniz.
İnternette bir kaç yöntem var. Gereksiz hizmetleri kapatarak ama pek işe yaramıyor. Kısaca SSD almaktan başka çaresi yok.

Bu SSD'lerden uzak durun.
Anladım teşekkür ederim.

@met1907met ,

Konuda belirttiğim yazılımları 1 defa kullandıktan sonra silebilirsiniz. Lakin AdwCleaner'ı silmemenizi tavsiye ediyorum. Revo'yu da silmezseniz iyi olacaktır.
Sorun yalnızca geçiçi olarak mı ortadan kalkar yoksa tamamen mi ? AdwCleaner'i silmeyeceğim.

Top Bottom