Windows 11 aniden kapanıyor

Fatih_123

80+
Reaksiyon skoru
62
Arkadaşlar bilgisayarımda son zamanlardan beri çok garip bir hata var eğer bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Hata şöyle, yaklaşık iki hafta öncesinde bilgisayarı açtıktan 1 saat sonra bilgisayar aniden kapandı üstelik hiçbir hata vermedi mavi ekran vs. sonra 1 dk sonra tekrar açtım sorunsuz açıldı ardından yine yaklaşık yarım saat sonra bir daha aniden kapandı bir daha açtım böyle böyle sorun devam ediyor 2 haftadır 2 hafta boyunca endişemden bilgisayarı hiç açmadım bugün açayım dedim (temiz kurulum vs) bilgisayar yarım saati bulmadan bir daha kapandı ardındaj tekrar açtım bu sefer 5 dk içinde yine kapandı bende tekrar açtıktan sonra endişemden dolayı yine bilgisayarı tamamen kapattım. Böyle saçma sapan bir hata Windows'un bozuk dosyalarından mı kaynaklanıyor diye CMD'ye sfc/scannow yazdım hata giderildi dedi ama nafile sorun devam ediyor. Bunun çözümü varsa yazın bilgisayarı kullanamıyorum resmen bu hata özellikle 2 hafta önce TS6 (Microsoft Store da yükledim) yüklediğimde oldu ardından onu sildim TS3 yükledim ondan kaynaklı olabilir mi diyeceğim de doğrulanmış program bu da saçma olur ama gerçekten çözümüne ihtiyacım var. Sistem özellikleri: (anakart: ASUS b 550M-K Wi-Fi 2, işlemci: AMD Ryzen 5 5600X, ekran kartı: XFX Speedster AMD RX 6700XT, RAM: Kingston Fury Beast 8*2, SSD: Kingston KC3000, PSU: MSI MAG A750 GF olması lazım tam hatırlamıyorum)

ya bende de aynı sorun var çözüm bulan yardım acill
Hocam ben aynı soruyu tecnopatta da sordum orada iki kişi yazdı muhtemelen psudan kaynaklı olabilir diyor %70 psudan kaynaklıdır eğer öyleyse psuyu tamirciye götürcem yapacak bir şey yok donanımsal hata çünkü bu arada %70 dedim ya bi ihtimal belki yazılımsal da olabilir dediler eğer öyleyse bunu anlamak için windowsu güvenli modda açın eğer pc kapanmıyorsa sorun yazılımsaldır dediler ama eğer bilgisayar güvenli modda bile kapanıyorsa psudan kaynaklıdır ve donanımsal olduğu için bilgisayarcı veya tamirci çözer olmadı yeni psu alcaz yapacak bir şey yok (bu arada ben güvenli modda açcam bunu yarın denicem bilgiasayar kapanmayasaya kadar 2 3 saat güvenli modda afk olarak bekletcem eğer kapanmazsa o zaman sistemde yazılımsal hata olduğunu öğrenmiş olurum) bence sizde güvenli modda başlatmayı bir deneyin en azından hatanın neyden kaynaklı olduğunu öğreniriz

Dostlar son güncellemeyi kurdu iseniz ki otomatik kuruyor. Muhtemelen o yüzdendir. Onu kaldırın windows güncelleştirme kapatan ufak program var Google yazın çıkıyor zaten. Onunla da kapatın güzelleştirmeyi.
Sence windowsun son güncelleştirmesinden mi kaynaklı reis eğer öyleyse ven güvenli modda 2 3 saat kadar bilgisayar kapanmazsa eğer bekletcem sistem kapanmazsa anca o şekilde hatanın donanımsal değilde yazılımsal olduğunu anlarım eğer yazılımsalsa güvenli modda o dediğin windowsun son güncellemesini kapatan veya silen programı güvenli modda indirip oradan uygulayabilir miyiz? (ve o programı güvenli modda indirebilir miyiz?)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,453
Üyeler
183,837
Son üye
mambaout
Geri