Neler Yeni

Windows 11 desteklemeyen laptop'a betayı denemek için yükleyebilir miyim?

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Arkadaşlar evet sabıkalı zanlı gibi liste var karşımızda. Kendi elimle düzeltebileceğim büyük ihtimalle GPT'dir. Diski GPT yaparak yapılmıyorsa elimdeki SSD'yi takarak halledebilirim. Bilgisayarda şu an Windows 8.1 var. Eğer olabilirse 10 yükleyip 11'i indirebilirim.

Kendi bilgisayarımda kullanıyordum fakat bugün 10'a dönüş yaptım stabil olsun diye. Dual Boot mevzusuna girmeyeyim diyorum elimde de böyle bir laptop var.

1F81FA60-5C16-4B04-9CEB-517F7F97207C-min.jpeg

Ekran kartın DirectX 10 desteği var. Secure Boot ayarını biosta göremedim. TPM yok bilgisayarda. UEFI desteklemiyor.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,273
İsim
Mert Can Ergün

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
İSO dosyasında ufak bir mod yaparak rahatlıkla yükleyebilirsiniz. İsterseniz ne yapacağınızı adım adım anlatırım. Ben daha da eski DDR2 sisteme kurdum Windows 11.
Katılıyorum hocam ben hem ddr3 hem ddr2 ye bu yöntemle kurdum.

En İyi Cevap
7
Nasıl olacağını anlatırsanız çok sevinirim.
İlk önce Windows 10 (herhangi bir sürüm) ISO dosyasını Rufus ile MBR formatında USB belleğe yazıyoruz. İşlem bittikten sonra USB bellekte "sources" klasörünü açıp " install.wim" dosyasını siliyoruz.
Sonra Windows 11 ISO dosyamızı WinRAR ile klasöre çıkartıyoruz. Ardından yine "sources" klasörüne gidip oradan " install.wim" dosyasını seçip sağ tıklıyoruz kopyala diyoruz. Sonra USB belleğin içinde ki "sources" klasörüne yapıştırıyoruz. USB belleğimiz hazır! Bu yöntem en güvenli yöntemdir ve hiçbir sorun çıkarmaz.
İnstall.wim install.esd olabilir aynı işlemi yapın farketmez.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk önce Windows 10 (herhangi bir sürüm) ISO dosyasını Rufus ile MBR formatında USB belleğe yazıyoruz. İşlem bittikten sonra USB bellekte "sources" klasörünü açıp " install.wim" dosyasını siliyoruz.
Sonra Windows 11 ISO dosyamızı WinRAR ile klasöre çıkartıyoruz. Ardından yine "sources" klasörüne gidip oradan " install.wim" dosyasını seçip sağ tıklıyoruz kopyala diyoruz. Sonra USB belleğin içinde ki "sources" klasörüne yapıştırıyoruz. USB belleğimiz hazır! Bu yöntem en güvenli yöntemdir ve hiçbir sorun çıkarmaz.
İnstall.wim install.esd olabilir aynı işlemi yapın farketmez.
Hocam Windows 11 isosunu nerden bulacağım?

En İyi Cevap
7
Hocam Windows 11 isosunu nerden bulacağım?
Burdan indirin:
Sonra inen dosyada cmd olanı açın otomatik yapacak iso dosyasını. 20-30dk sürer.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Burdan indirin:
Sonra inen dosyada cmd olanı açın otomatik yapacak iso dosyasını. 20-30dk sürer.
Hocam şöyle ki ben şuan kendi bilgisayarımda Windows 11 dosyasını indirdim ama dosya adında amd yazıyor. Yani bunu diğer bilgisayarda mı yapmam lazım?

22000.132_amd64_tr-tr_multi_40581f19_convert

En İyi Cevap
7
Hocam şöyle ki ben şuan kendi bilgisayarımda Windows 11 dosyasını indirdim ama dosya adında amd yazıyor. Yani bunu diğer bilgisayarda mı yapmam lazım?

22000.132_amd64_tr-tr_multi_40581f19_convert
Hayır amd64 yazmasının sebebi işlemci ile alakalı değil. 64bit yazılımı ilk AMD yaptığı için 64bitin adı amd64 diye adlandırılmıştı seneler önce bu yüzden öyle yazıyor. İstediğiniz pc de yapabilirsiniz.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Hayır amd64 yazmasının sebebi işlemci ile alakalı değil. 64bit yazılımı ilk AMD yaptığı için 64bitin adı amd64 diye adlandırılmıştı seneler önce bu yüzden öyle yazıyor. İstediğiniz pc de yapabilirsiniz.
Anladım. 64 bitin ilk AMD'nin çıkardığını biliyordum ama bazı dosyalarda programlarda amd64, x86, x64 diye ayrıldığı için kafam karıştı.

Top Bottom