Windows 11 Disk kullanımı %100

Reaksiyon skoru
16
İki ay önce bilgisayarı açtığımda bilgisayar güncellendi ama normal bir şekilde açıldı. İşimi hallettim ve bilgisayarı kapattım. Bir dahaki açışımda 20 saniyede açılan bilgisayar 5 dakikada ancak açıldı. Windows Search gibi hizmetleri kapattım ama yine de 1-1.30 dakikada ancak açılıyor. Ayrıca Windows disk genelde %100`de. Hiçbir tavsiye bilgisayarı kendine getiremedi. Bilgisayarda virüs yok. Birçok kez taramasını yaptım. Neredeyse bütün gereksiz hizmetler kapalı. Bilgisayarda ayrıca SSD de var. Başka yapacağım bir şey var mı? Yoksa bilgisayarı sıfırlamam mı gerekiyor?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2022-09-18 170643.png
    Ekran görüntüsü 2022-09-18 170643.png
    71 KB · Hit: 90
İki ay önce bilgisayarı açtığımda bilgisayar güncellendi ama normal bir şekilde açıldı. İşimi hallettim ve bilgisayarı kapattım. Bir dahaki açışımda 20 saniyede açılan bilgisayar 5 dakikada ancak açıldı. Windows Search gibi hizmetleri kapattım ama yine de 1-1.30 dakikada ancak açılıyor. Ayrıca Windows disk genelde %100`de. Hiçbir tavsiye bilgisayarı kendine getiremedi. Bilgisayarda virüs yok. Birçok kez taramasını yaptım. Neredeyse bütün gereksiz hizmetler kapalı. Bilgisayarda ayrıca SSD de var. Başka yapacağım bir şey var mı? Yoksa bilgisayarı sıfırlamam mı gerekiyor?
Windowsu ssdye mi kurdunuz ?

HD Tune Pro ile sağlık taraması yapın ssdnizde bi sorun olabilir, hepsi yeşil oluyorsa sağlık taramasında bilgisayarınıza flash üzerinden temiz kurulum yapmayı deneyin

Diski en çok hangi program kullanıyor bakarmısınız bende de benzer bi sorun olmuştu ama benim bellek %100 olmuştu sanırım, haberler ve ilgi alanları diye bişey kullanıyodu bütün belleği onu kapatınca düzelmişti. Sizde en çok neyin kullandığına bakın ona göre bi araştırma yapın.

SSD nin ömrü bitmiş anakartta m2 ssd soketi varsa m2 ssd satın alıp vindovsu m2 ssdye takarsanız sorun çözülecektir mevcut kullandığınız sata ssd ise depolamada kullanmaya devam edebilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

takarsanız demişim,:pikacu::pikacu: kurarsanız diyecektim

Geri