Neler Yeni

Windows 11 İlk Deneyimlerim Hk.

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Overclock, Oyun
Instagram
@cicekselcukk
Sabah bir konu açmıştım, geçiş yapmalı mıyım sorusunun cevabını bulmak için, an itibariyle geçiş yaptım bir kaç oyun ve program yükledim.

Store üzerinden Netflix Whatsapp Instagram Spotify vs uygulamarları kurdum, CS:GO Battelfield Ghostrunner Witcher 3 gibi oyunlar oynarak sistemi zorlamaya çalıştım.

Rahatlıkla söyleyebilirim ki Windows 11 şu anda oldukça stabil ve akıcı çalışıyor, tasarım ve animasyonlar da çok iyi, minimalist sade bir görünüme kavuşmuş, gerçekten ilk defa bir Windows sürümünden övgülerle bahsediyorum gözlerim yaşarmadı değil doğrusu .d

Belki görsel bir yanılgıdır animasyon ve yeni tasarımın etkisiyle bilmiyorum ama üçüncü parti ve yerel uygulama açılış hızları aşırı derecede hızlı gözüküyor Windows 10'a kıyasla.

Microsoft bu sefer becermiş, bence kesinlikle geçiş yapabilirsiniz.

Aklınıza takılan soru işaretleri varsa buradan sorabilirsiniz, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

[ Orjinal Windows 11 Pro kullanıyorum, Microsoft'dan ISO olarak indirip dijital olarak etkinleştirdim. ]

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Sabah bir konu açmıştım, geçiş yapmalı mıyım sorusunun cevabını bulmak için, an itibariyle geçiş yaptım bir kaç oyun ve program yükledim.

Store üzerinden Netflix Whatsapp Instagram Spotify vs uygulamarları kurdum, CS:GO Battelfield Ghostrunner Witcher 3 gibi oyunlar oynarak sistemi zorlamaya çalıştım.

Rahatlıkla söyleyebilirim ki Windows 11 şu anda oldukça stabil ve akıcı çalışıyor, tasarım ve animasyonlar da çok iyi, minimalist sade bir görünüme kavuşmuş, gerçekten ilk defa bir Windows sürümünden övgülerle bahsediyorum gözlerim yaşarmadı değil doğrusu .d

Belki görsel bir yanılgıdır animasyon ve yeni tasarımın etkisiyle bilmiyorum ama üçüncü parti ve yerel uygulama açılış hızları aşırı derecede hızlı gözüküyor Windows 10'a kıyasla.

Microsoft bu sefer becermiş, bence kesinlikle geçiş yapabilirsiniz.

Aklınıza takılan soru işaretleri varsa buradan sorabilirsiniz, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

[ Orjinal Windows 11 Pro kullanıyorum, Microsoft'dan ISO olarak indirip dijital olarak etkinleştirdim. ]
Güzel bende kullanıyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Overclock, Oyun
Instagram
@cicekselcukk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran Görüntüleri

Ekler

• 1.png
    1.png
    1.8 MB · Hit: 97
  • 2.png
    2.png
    3.1 MB · Hit: 89
  • 3.png
    3.png
    2.6 MB · Hit: 85

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Ben Ryzen 5 Pro 3400Gli Apu sistem kullanıyorum cs yi de yükledim. Bir ara Win 11 kullanırken anlamsız şekilde Windows 10 da 120-160 fps alıyorken Windows 11 de bu değer 80 fps düştü.

User1298

80+
En İyi Cevap
1
Windows 11 iyi fakat bende mi oluyor bilmiyorum kaynak tüketimi fazla. :/ Win10 boşta 2GB, 3GB tüketirken Win11 4,2GB tüketiyor boşta.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2022-01-05 005017.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-05 005017.png
    995.6 KB · Hit: 54

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Windows 11 iyi fakat bende mi oluyor bilmiyorum kaynak tüketimi fazla. :/ Win10 boşta 2GB, 3GB tüketirken Win11 4,2GB tüketiyor boşta.
Ben de de stabil olarak çıkıp yüklediğimde öyleydi.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bence hâlâ oturmadı Haziran da büyük güncelleme gelicek ondan sonra çok daha stabil olucagini düşünüyorum zira hâlâ çok fazla kullanıcı da şikayetçi özellikle FPS düşmesi olunduğunu söylüyorlar

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,572
İsim
Oğuz
Win 10 ve win 11 boşta kaç gb tüketiyor? Ben de yeni pc için hangisini kursam kararsızım.FPS değişiklik gösterir mi ?

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Hakan Keser
Çok fazla eksik var. "Drag and drop" özelliğini neden kaldırdılar çok anlamsız. yeni sağ tık olayını da hiç beğenmedim. Minimalist olmak için kullanışsız ve vakit kaybına sebep olan bir işletim sistemi olmuş bence.
Tasarım olarak ise tam anlamıyla mükemmel ama kullanışlı gelmedi bana.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Drag and drop özelliğinin kalkması, Windows search hataları, görev çubuğunda saçma sapan yerlerde beliren Hoparlör ses % si ve wifi bildirisi ve sağ tıkın 2 ayrı kategoriye bölünmesi gibi şeyler yüzünden w11 den soğudum açıkçası. Bunlar da hallolursa mükemmel diyebilirim

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
Katılıyorum, ancak tam sürüm olarak varsaymak istemiyorum. 2022 ortasından sonra gelecek güncellemeler ile kotaracaktır.

Mesela işlemcim 5.0GHz iken görev yöneticisi panelinde 6.05GHz gözüküyordu, keza kullanım değeri de boşta %10-20 arasıydı ki bu 10'da 3-5 arası bir şey. RAM kullanımı da boşta stabil olarak 7 GB civarıydı, Windows'ta programlar açıkken vs. 7 GB zor kullanıyor.

Onun haricinde hız ve arayüz konusunda Windows 10 ile Linux dağıtımı tarzında olmuş. Hızlı, stabil ve hantal durmuyor. Tabii güncel sistemle ilgisi de olabilir, sistemi eski olan arkadaşlarımın deneyimi çokta iyi sayılmaz.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Katılıyorum, ancak tam sürüm olarak varsaymak istemiyorum. 2022 ortasından sonra gelecek güncellemeler ile kotaracaktır.

Mesela işlemcim 5.0GHz iken görev yöneticisi panelinde 6.05GHz gözüküyordu, keza kullanım değeri de boşta %10-20 arasıydı ki bu 10'da 3-5 arası bir şey. RAM kullanımı da boşta stabil olarak 7 GB civarıydı, Windows'ta programlar açıkken vs. 7 GB zor kullanıyor.

Onun haricinde hız ve arayüz konusunda Windows 10 ile Linux dağıtımı tarzında olmuş. Hızlı, stabil ve hantal durmuyor. Tabii güncel sistemle ilgisi de olabilir, sistemi eski olan arkadaşlarımın deneyimi çokta iyi sayılmaz.
Benim de bi ara şarj yüzdemi %327 olarak göstermişti :D

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
Benim de bi ara şarj yüzdemi %327 olarak göstermişti :D

1641337486486.png

Şimdilik Windows 10'a devam edeceğim, zaten askerden gelince Kasım ayının ortası olur ve stabil olur. Yapıştırırım 11'i :D Bu arada çok fazla gereksiz işlem var. 10'da bundan daha fazla işlem yapmama rağmen kullanım yüzdesi 3 katı daha az.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,833
Üyeler
163,561
Son üye
OgunJes
Top Bottom