Neler Yeni

Windows 11 İlk Deneyimlerim Hk.

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Overclock, Oyun
Instagram
@cicekselcukk
Windows 11 iyi fakat bende mi oluyor bilmiyorum kaynak tüketimi fazla. :/ Win10 boşta 2GB, 3GB tüketirken Win11 4,2GB tüketiyor boşta.
Bellek kullanımı bende %18 civarlarında, Windows 10'da iken %15 civarlarında idi boştayken, aradaki fark kabul edilebilir benim için şu anda.

Bence hâlâ oturmadı Haziran da büyük güncelleme gelicek ondan sonra çok daha stabil olucagini düşünüyorum zira hâlâ çok fazla kullanıcı da şikayetçi özellikle FPS düşmesi olunduğunu söylüyorlar

Bugün daha detaylı kontrol edeceğim oyunlarda, sıklıkla oynadığım CS:GO var, herhangi bir FPS DROP yaşamam halinde konuyu güncellerim.

Çok fazla eksik var. "Drag and drop" özelliğini neden kaldırdılar çok anlamsız. yeni sağ tık olayını da hiç beğenmedim. Minimalist olmak için kullanışsız ve vakit kaybına sebep olan bir işletim sistemi olmuş bence.
Tasarım olarak ise tam anlamıyla mükemmel ama kullanışlı gelmedi bana.

Alışana kadar ya bu neredeydi, nasıl açacağım, nereye kayboldu gibi anlar yaşıyorsun fakat alıştıktan sonra çok sezgisel basit ve pratik bir kullanım tarzını benimsemiş, zaten yıllardır MacOS Kullandığım için, epey benzer geldi bana, güçlük çekmedim.

Drag and drop özelliğinin kalkması, Windows search hataları, görev çubuğunda saçma sapan yerlerde beliren Hoparlör ses % si ve wifi bildirisi ve sağ tıkın 2 ayrı kategoriye bölünmesi gibi şeyler yüzünden w11 den soğudum açıkçası. Bunlar da hallolursa mükemmel diyebilirim

Söylediğin hataların hiçbiriyle henüz karlaşmadım, hangi sürümü kurdun bilmiyorum ama sürekli güncellenerek geliştirildiğinden şu anda bahsettiğin hataların bende henüz olmadığını belirteyim.

Katılıyorum, ancak tam sürüm olarak varsaymak istemiyorum. 2022 ortasından sonra gelecek güncellemeler ile kotaracaktır.

Mesela işlemcim 5.0GHz iken görev yöneticisi panelinde 6.05GHz gözüküyordu, keza kullanım değeri de boşta %10-20 arasıydı ki bu 10'da 3-5 arası bir şey. RAM kullanımı da boşta stabil olarak 7 GB civarıydı, Windows'ta programlar açıkken vs. 7 GB zor kullanıyor.

Onun haricinde hız ve arayüz konusunda Windows 10 ile Linux dağıtımı tarzında olmuş. Hızlı, stabil ve hantal durmuyor. Tabii güncel sistemle ilgisi de olabilir, sistemi eski olan arkadaşlarımın deneyimi çokta iyi sayılmaz.

Belirttiğim gibi 16GB çift modül kullanmaktayım, işlemci kullanımı %7 bellek kullanımı %18 civarlarında.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
FPS düşmesi olunduğunu söylüyorlar
Böyle bir problem yok.

Drag and drop özelliğinin kalkması, Windows search hataları, görev çubuğunda saçma sapan yerlerde beliren Hoparlör ses % si ve wifi bildirisi ve sağ tıkın 2 ayrı kategoriye bölünmesi gibi şeyler yüzünden w11 den soğudum açıkçası. Bunlar da hallolursa mükemmel diyebilirim
Hiçbirini yaşamadım. Sağ tıkın 2 ayrı kategoriye bölünmesini de kaldırdım. Direkt en alttan tıklayıp açtığımız yer çıkıyor. Sürükle ve bırak özelliği de görev çubuğunda kalktı sadece, büyütülecek bir şey yok diye düşünüyorum. Windows 11'in görev çubuğu kendine münhasır çünkü. Sağa, sola falan da alamıyoruz Windows 10'daki gibi. Bu yüzden sürükle bırak çalışmıyor. Ben zaten kullanmazdım. Dosyayı sürükleyeceğim zaman ya pencere hâline getirirdim tarayıcıyı ve atardım ya da sürüklerken Alt+TAB yapıp atardım. Hiç dosyayı görev çubuğuna sürükleyeyim. Tarayıcı üstünde 2-3 saniye bekleteyim de açılsın yapmadım. Asıl uzun yol bu zaten, işlevsiz.

Bellek kullanımı bende %18 civarlarında.
Arka plan uygulamalarını kapatırsanız daha stabil ve akıcı olacaktır. Gelişmiş sistem ayarlarından performans sekmesinden en iyi performansı da ayarlayın. Güç seçeneklerinden yüksek performansı da unutmayın. Ağustos'dan beri kullanıyorum ben, kaç ay oldu. Ne bir hata ne de bir mavi ekran aldım. Windows 10'a bir daha asla dönmem. 😁

İşlemci kullanımı %7.
Boşta %2-3'ü geçmiyor bende.

Belki görsel bir yanılgıdır animasyon ve yeni tasarımın etkisiyle bilmiyorum ama üçüncü parti ve yerel uygulama açılış hızları aşırı derecede hızlı gözüküyor Windows 10'a kıyasla.
Yanılgı değil. Açık ara daha hızlı Windows 10'a göre. Bir tane bile artısı kalmadı artık Windows 10'un. Kaynak kullanımları da aynı gereksiz işlemleri kapatınca.

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx

uydu3

80+ Silver
Bende okadar garip bir bug var ki mesela discordu başlatıyorum arama yerinden ve discord açılmıyor ama o arama butonuna tekrar basılınca dc açılıyor :D

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Sürükle ve bırak özelliği de görev çubuğunda kalktı sadece
Benim çok işime yarıyordu, dosyayı tutup görev çubuğunun en sağına götürünce masaüstüne atıyordu. Tam ekran çalışırken de alt tab yapınca masaüstüne geliyorduk. Artık o da yok
Hiç dosyayı görev çubuğuna sürükleyeyim. Tarayıcı üstünde 2-3 saniye bekleteyim de açılsın yapmadım. Asıl uzun yol bu zaten, işlevsiz.
Ben buna alıştığım için bana daha basit geliyordu :D

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Overclock, Oyun
Instagram
@cicekselcukk
Böyle bir problem yok.

Hiçbirini yaşamadım. Sağ tıkın 2 ayrı kategoriye bölünmesini de kaldırdım. Direkt en alttan tıklayıp açtığımız yer çıkıyor. Sürükle ve bırak özelliği de görev çubuğunda kalktı sadece, büyütülecek bir şey yok diye düşünüyorum. Windows 11'in görev çubuğu kendine münhasır çünkü. Sağa, sola falan da alamıyoruz Windows 10'daki gibi. Bu yüzden sürükle bırak çalışmıyor. Ben zaten kullanmazdım. Dosyayı sürükleyeceğim zaman ya pencere hâline getirirdim tarayıcıyı ve atardım ya da sürüklerken Alt+TAB yapıp atardım. Hiç dosyayı görev çubuğuna sürükleyeyim. Tarayıcı üstünde 2-3 saniye bekleteyim de açılsın yapmadım. Asıl uzun yol bu zaten, işlevsiz.

Arka plan uygulamalarını kapatırsanız daha stabil ve akıcı olacaktır. Gelişmiş sistem ayarlarından performans sekmesinden en iyi performansı da ayarlayın. Güç seçeneklerinden yüksek performansı da unutmayın. Ağustos'dan beri kullanıyorum ben, kaç ay oldu. Ne bir hata ne de bir mavi ekran aldım. Windows 10'a bir daha asla dönmem. 😁

Boşta %2-3'ü geçmiyor bende.

Yanılgı değil. Açık ara daha hızlı Windows 10'a göre. Bir tane bile artısı kalmadı artık Windows 10'un. Kaynak kullanımları da aynı gereksiz işlemleri kapatınca.

Kesinlikle, şu an windows 11 oldukça iyi bir önizlenim bıraktı bende de.

Benim çok işime yarıyordu, dosyayı tutup görev çubuğunun en sağına götürünce masaüstüne atıyordu. Tam ekran çalışırken de alt tab yapınca masaüstüne geliyorduk. Artık o da yok

Ben buna alıştığım için bana daha basit geliyordu :D

arkadaşın da berlittiği gibi asıl zahmetli olan bu aslında, ama en kısa yol bildiğin yoldur demişler :d

haro44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Harun-Akçay
windows 10 u w7 key ile orjinal yaptım w11 e geçince devam eder mi? yoksa yeni key lazım olur mu?

Top Bottom