-pSx
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 424
- İsim
- Selçuk Çiçek
- İlgilendiği Kategoriler
- Bilgisayar, Overclock, Oyun
- @cicekselcukk
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bellek kullanımı bende %18 civarlarında, Windows 10'da iken %15 civarlarında idi boştayken, aradaki fark kabul edilebilir benim için şu anda.Windows 11 iyi fakat bende mi oluyor bilmiyorum kaynak tüketimi fazla. :/ Win10 boşta 2GB, 3GB tüketirken Win11 4,2GB tüketiyor boşta.
Bence hâlâ oturmadı Haziran da büyük güncelleme gelicek ondan sonra çok daha stabil olucagini düşünüyorum zira hâlâ çok fazla kullanıcı da şikayetçi özellikle FPS düşmesi olunduğunu söylüyorlar
Bugün daha detaylı kontrol edeceğim oyunlarda, sıklıkla oynadığım CS:GO var, herhangi bir FPS DROP yaşamam halinde konuyu güncellerim.
Çok fazla eksik var. "Drag and drop" özelliğini neden kaldırdılar çok anlamsız. yeni sağ tık olayını da hiç beğenmedim. Minimalist olmak için kullanışsız ve vakit kaybına sebep olan bir işletim sistemi olmuş bence.
Tasarım olarak ise tam anlamıyla mükemmel ama kullanışlı gelmedi bana.
Alışana kadar ya bu neredeydi, nasıl açacağım, nereye kayboldu gibi anlar yaşıyorsun fakat alıştıktan sonra çok sezgisel basit ve pratik bir kullanım tarzını benimsemiş, zaten yıllardır MacOS Kullandığım için, epey benzer geldi bana, güçlük çekmedim.
Drag and drop özelliğinin kalkması, Windows search hataları, görev çubuğunda saçma sapan yerlerde beliren Hoparlör ses % si ve wifi bildirisi ve sağ tıkın 2 ayrı kategoriye bölünmesi gibi şeyler yüzünden w11 den soğudum açıkçası. Bunlar da hallolursa mükemmel diyebilirim
Söylediğin hataların hiçbiriyle henüz karlaşmadım, hangi sürümü kurdun bilmiyorum ama sürekli güncellenerek geliştirildiğinden şu anda bahsettiğin hataların bende henüz olmadığını belirteyim.
Katılıyorum, ancak tam sürüm olarak varsaymak istemiyorum. 2022 ortasından sonra gelecek güncellemeler ile kotaracaktır.
Mesela işlemcim 5.0GHz iken görev yöneticisi panelinde 6.05GHz gözüküyordu, keza kullanım değeri de boşta %10-20 arasıydı ki bu 10'da 3-5 arası bir şey. RAM kullanımı da boşta stabil olarak 7 GB civarıydı, Windows'ta programlar açıkken vs. 7 GB zor kullanıyor.
Onun haricinde hız ve arayüz konusunda Windows 10 ile Linux dağıtımı tarzında olmuş. Hızlı, stabil ve hantal durmuyor. Tabii güncel sistemle ilgisi de olabilir, sistemi eski olan arkadaşlarımın deneyimi çokta iyi sayılmaz.
Belirttiğim gibi 16GB çift modül kullanmaktayım, işlemci kullanımı %7 bellek kullanımı %18 civarlarında.