Neler Yeni

Windows 11 işlemci uyumsuz hatası veriyor

Balkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlkay Bektaş

Merhabalar. ASUS R558UV marka bir laptopum var. Bu laptopa Windows 11 kurmak istedim fakat sanırım işlemcim uyumsuz. Yeterli olacağını düşünmüştüm ama program yetersiz olduğunu söylüyor. İleride kurabilir miyim yoksa win 11 benim için hayal mi olacak.​

uymm.png

Hata.png

Ekler

• TPM.png
    TPM.png
    93.7 KB · Hit: 65
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Elçin
Aslında problem yaratmamalı, çünki işlemci tarafından öyle bir gereksinimi karşılaması gerekiyo, aşağıdanda bunu göre bilirsin.
1634008771508.png

ve ya detaylı öğrenmek istersende, google da her şey çıkıyo, yanlış bir şeyler olmalı.

Efem1905

80+ Bronze

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok

Merhabalar. ASUS R558UV marka bir laptopum var. Bu laptopa Windows 11 kurmak istedim fakat sanırım işlemcim uyumsuz. Yeterli olacağını düşünmüştüm ama program yetersiz olduğunu söylüyor. İleride kurabilir miyim yoksa win 11 benim için hayal mi olacak.​

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Kurabilirsin sorun olmaz. İşlemci 6. nesil diye uyumsuz diyor destek listesi 8. nesil ve üstünü kapsıyor 😅

Balkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlkay Bektaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kurabilirsin sorun olmaz. İşlemci 6. nesil diye uyumsuz diyor destek listesi 8. nesil ve üstünü kapsıyor 😅
herhangi bir şekilde kurulum yapamıyorum malesef hata veriyor

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
kurarsın ileride belki

TheAny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Abdüssamet ERSOYLU
TPM ve Secure Boot var. Güncelleme olarak değil de, sıfır kurulum yoluyla W11 kurabilirsin. Format atmış olacaksın ama sisteme. Bilgin olsun.

Bu bağlantıdan indirip, Rufus ile flasha yaz. İşlemci hariç tüm gereksinimleri karşıladığın için üstteki seçeneği seçebilirsin. Kurulum bittiğinde sistemi rahat rahat kullanır her güncellemeyi alırsın. W11'e güncelleme yoluyla geçerken gereksinim kontrol ediyor ama W11 sistemlerde güncellemelerde kontrol etmiyor.

(Not: İndirme bağlantı süresi 24 saat, daha sonrasında link geçersiz hale gelecek 24 saat içinde kullanamamış olan kullanıcılar Microsoft'un sitesinden yeni bir link oluşturabilir. Oluşturmak için site; https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11)

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
herhangi bir şekilde kurulum yapamıyorum malesef hata veriyor
Microsoft’un “resmî” açıklaması var eski işlemcilere nasıl kurulum yapılabileceği hakkında. O şekilde Core 2 Duo bile Win 11 çalıştırabiliyor şuan 😀

Balkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlkay Bektaş
TPM ve Secure Boot var. Güncelleme olarak değil de, sıfır kurulum yoluyla W11 kurabilirsin. Format atmış olacaksın ama sisteme. Bilgin olsun.

Bu bağlantıdan indirip, Rufus ile flasha yaz. İşlemci hariç tüm gereksinimleri karşıladığın için üstteki seçeneği seçebilirsin. Kurulum bittiğinde sistemi rahat rahat kullanır her güncellemeyi alırsın. W11'e güncelleme yoluyla geçerken gereksinim kontrol ediyor ama W11 sistemlerde güncellemelerde kontrol etmiyor.

(Not: İndirme bağlantı süresi 24 saat, daha sonrasında link geçersiz hale gelecek 24 saat içinde kullanamamış olan kullanıcılar Microsoft'un sitesinden yeni bir link oluşturabilir. Oluşturmak için site; https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11)
Sürücülerimin güncelleştirilmesinde veya windowsa update gelmesinde bir sıkıntı olmaz değil mi. Çünkü 1 2 kişi bir ihtimal update almayabileceğimi söyledi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Elçin
herkesin 8.nesil işlemcileri yok yakında diğer işlemcilere de gelir diye düşünüyorum.
doğru söylüyosun, ama ben internetde araşdırdığım zaman intelle alakalı resmi bi şey yazmamışdı, söylediğin için sağol

Balkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlkay Bektaş
Formala kurulumu gerçekleştirdim ve şu anda sıkıntısız kullanıyorum. Güncelleştirme de geliyor, sürücülerde de sorun yok.

Top Bottom