Kendinle çelişiyorsun dostum. Adamların, insanların hakkına girmek istemem diyorsun ama fiyatının da çok pahalı olduğunu söylüyosun.
Fiyatı evet pahalı ve zaten Microsoft gelirini senin benim gibi bireysel Windows kullanıcılarından elde etmiyor. Laptop firmalarına sattığı toplu lisanslardan ve diğer bir çok ürününden elde ediyor.
Yani bu OEM Keyler, CMD'den etkinleştirmeler Microsoft'un umrunda olsa sence engelliyemiyecekler mi? Bal gibi de engellerler.
Gelelim güven konusuna. 3 tane Lisans türü var Oem/Mak/Retail.
Mak lisans aralarında en ucuz, en güvensiz, birden fazla kişinin kullanabildiği tavsiye etmediğim bunun yerine CMD'den etkinleştirilmesinin daha iyi olduğu lisans türüdür.
OEM Key'ler laptop üreticilerine satılan key türündendir. Etkinleştirildiği anda anakart'a gömülür ve format dahi atsan lisansın gitmez.
Retail key ise bence en iyisi. Doğrudan microsoft hesabına bağlanıyor. bilgisayarda değiştirsen anakart da değiştirsen kullanabiliyorsun lisansını.
Alacağın site önemli. Şahsen en çok bilinen ve benimde aldığım site Sağlam Lisans. Ama başka yerlere de bakabilirsin arada çok fiyat farkı varsa.
Aldıktan sonra lisansın türünü cmd komutuyla kontrol etmeyi ihmal etme.
OEM veya Retail key alıpta hiç keyi silinen, elinde patlayan, sorun yaşayan görmedim bugüne kadar. En kötü lisansın deaktif olur gidersin 100 TL'ye bidaha alırsın.
Bu arada CMD'den de etkinleştirebilirsin. Ancak ben çok pahalı olmadığı için, içim rahat etsin diye Retail key aldım. CMD'den etkinleştiren arkadaşlarımın da bir sorun yaşadığını görmedim ama bi kaç yerde sorunlar olabiliyor tabi cmd'den etkinleştirince.