RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9,081
- İsim
- RTX 3070
- İlgilendiği Kategoriler
- Windows ve teknik sorunlar
Durum eskiden şöyleydi bu işlemci asla 3.9 GHz'in altını görmezdi. Bazı kişiler en düşük işlemci durumunu düşürerek sorunu çözmüş, bendeki sorun da şuydu o ayar hiçbir şekilde fark etmiyordu. Şu anda Windows 11 Insider Beta kanalındaki sürüm yüklü ve bu değeri değiştirdikçe minimum frekansın da düştüğünü görüyorum.
Sadece Chrome ve Discord açık mesela bu hız bunlara yeterli.
Bu ayarla tabii ki güce ihtiyacı olunca bu hız artıyor, eskiden boşta bile düzgünce düşmezken şimdi rahatça 1.72'lere düşebiliyor.
Buradaki ayar da artık çalışıyor dediğim gibi, %20'yi %99'a çekersem direkt 3.9 - 4 GHz'e çıkıyor.
Bunların hepsi de demektir ki boştayken artık daha az güç tüketimi ve daha az sıcaklıklar oldu benim için. Çok güzel olmuş iyi ki düzelmiş burası.
Alakasız olacak ama boştayken fazla VRAM kullanımı da düzelmiş:
2 GB filan oluyordu W10'da.
Sadece Chrome ve Discord açık mesela bu hız bunlara yeterli.
Bu ayarla tabii ki güce ihtiyacı olunca bu hız artıyor, eskiden boşta bile düzgünce düşmezken şimdi rahatça 1.72'lere düşebiliyor.
Buradaki ayar da artık çalışıyor dediğim gibi, %20'yi %99'a çekersem direkt 3.9 - 4 GHz'e çıkıyor.
Bunların hepsi de demektir ki boştayken artık daha az güç tüketimi ve daha az sıcaklıklar oldu benim için. Çok güzel olmuş iyi ki düzelmiş burası.
Alakasız olacak ama boştayken fazla VRAM kullanımı da düzelmiş:
2 GB filan oluyordu W10'da.