Neler Yeni

Windows 11'den 10'a Nasıl Geçiş Yapabilirim?

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Selamlar, Windows 11 işletim sisteminde birden fazla hata yaşıyorum en basitinden windows gezgini hatası alt tab atma sorunu tarzı ve fps düşüşleri gibi hatalar yaşıyorum geri windows 10'a dönmek istiyorum ama windows 11de go back özelliği kalkmış sanırsam alternatif olarak nasıl dönebilirim dosyalar silinmeden?

bassictr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
-

Windows 11’den Windows 10’a geçiş (ilk 10 gün içinde)​

1. Sırasıyla Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğini seçin.
  2. Açılan ekranda “Geri Git” seçeneğine tıklayın ve Windows 10’a hızlı bir şekilde geri dönün.
NOT: Bu işlem Windows 11’e geçiş yapıldığı günden sonraki 10 gün içerisinde gerçekleştirilmelidir. Bu işlem ile kişisel dosyalarınız korunur; ancak güncelleme yaptıktan sonra yüklemiş olduğunuz uygulamalar ve sürücülerin yanı sıra ayarlarda yaptığınız değişiklikler kaldırılır.

Windows-11-Bilesen-Ekrani.jpeg

Windows 11’den Windows 10’a geçiş (10 gün geçtikten sonra)​

1. İlk olarak Windows 10 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyasını) indirin.
  2. İndirdiğiniz ISO dosyasını çalıştırın ve lisans anlaşmasını kabul edin.
  3. Karşınıza çıkan ekranda “Bu bilgisayarı şimdi yükselt” seçeneğine tıklayın ve devam edin. Bu noktada Windows 10 indirme işlemi başlayacak ve internet hızınıza göre bir süre devam edecektir.
  4. İndirme işlemi bittikten sonra “Devam” veya “Sonraki” seçeneğine tıklayın.
  5. Karşınıza gelen ekranda neleri saklamak istediğiniz sorulacaktır. Burada en altta yer alan “Her Şeyi Kaldır” "BURADA DOSYALARINI KALDIRMAK İSTEMİYORSAN BU SEÇENEĞİ SEÇME" seçeneğine tıklayın (temiz bir kurulum önerildiği için).
  6. Sonraki ekranda kuruluma başlayın ve güncel Windows 10 kurulumu bitene kadar bekleyin.
  7. Son olarak sistem yeniden başlatıldıktan sonra standart Windows 10 kurulum adımlarını tamamlayın. Hepsi bu kadar.

KAYNAK:https://webmasto.com/windows-11den-windows-10a-nasil-geri-donulur

Son düzenleme:
Top Bottom