Neler Yeni

Windows 7 mi döneyim ssd mi alayım

unicornkafasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emirhan Keskin
Sistem;
İ5 3230M işlemci
HD 4000 ekran kartı
4gb Ram
Pc çok yavaş açılıyor ve masa üstünde çok zorlanıyor boşta bile kalsa %30 ram kullanıyor win 7 mi dönmeliyim yoksa ssd mi almalıyım

Ayrıca 250 gb ssd yeter mi ortalama bir insana göre bir tek oyun olarak fm cs falan olur yoksa
ss+4 ram albilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
Walter White
T
Modlanmış win 10 kullanma. Tahminimce Toshiba serisi bir laptop kullanıyorsun. 120 gb SSD + 1600 Mhz 4 GB ddr3 sodimm bir ram gerek.

O pc de oyun oynanmaz. Dolu dolu alana ihtiyacın yok. Bu yüzden 120 lik SSD gerek maliyeti şuan için 170 TL.

1600 Mhz 8 Gb ram ile 64 bit sistemin akıcı hale gelir. Zaten paylaşımlı olduğu için 2 gb civarı raminden tüketiyor. Onunda maliyeti aşağı yukarı 120- 130 TL

300 TL gibi bir fiyata bilgisayarını internette akıcı kullanabilirsin.

Ayrıca win 10 kurduktan sonra tavsiye olarak şu videoyu uygulaman yararına olur.

Teşekkürler dostum hi level marka ssdler nasıldır? Söylediği değerleri verirler mi

theali

80+ Bronze
SSD almak daha mantıklı

LongKey

80+
Windows 7'ye geçmeni öneririm, düşük sistemlerde genelde Windows 10 önerilmez. SSD takviyesi de yapabilirsin, bütçe meselesi.

mesut3467

80+ Bronze
Ben James Donkey kullanıyorum. Uzun ömürlü değiller o yüzden önermiyorum. Önerdiğim fiyat olarak uygun görünüyor. Kronik bir sorunu var mı yok mu bir araştır derim. Fiyat olarak uygun gördüğüm için önerdim. Ram almadan önce şu bilgiyi vermem gerek. Eğer tek slot 4 gb olarak kullanıyorsan, şunu bilmelisin ki paylaşımlı ekran kartına sahip laptoplarda çift slot aynı ramlerden kullanmak performansı ciddi oranda yükseltiyor. Eğer 2+2 şeklinde ise satmanı ve 4 + 4 şeklinde almanı öneriyorum.

Senaryolar;

-Biraz bütçe artırabilirim diyorsan sandisk alman uzun vadede daha yararlı olur.

-Bütçem kısıtlı diyorsan sadece ssd ye yönel farkı ciddi oranda hissedersin.

-Bütçem hiç yok diyorsan olana kadar windows 7 yi cracksiz kullanmanı öneriyorum. Nereden bulursun bilmem warez sitelerde genelde trojenli hali bulunuyor. Yüklemeyi yaptıktan sonra malwarebytes ile tarat. Daha sonra eğer 3 günlük deneme süresi verilmişse cmd yi açıp slmgr /xpr komutunu yaz. 30 günlük ek süre verecektir. 3 kez bu şekilde kullanım hakkın oluyor. En azından temiz kullanırsın. 3 ay sonrada alabiliyorsan yükseltirsin.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
Walter White
Ben James Donkey kullanıyorum. Uzun ömürlü değiller o yüzden önermiyorum. Önerdiğim fiyat olarak uygun görünüyor. Kronik bir sorunu var mı yok mu bir araştır derim. Fiyat olarak uygun gördüğüm için önerdim.

Ayrıca ram almadan önce şu bilgiyi vermem gerek. Eğer tek slot 4 gb olarak kullanıyorsan, şunu bilmelisin ki paylaşımlı ekran kartına sahip laptoplarda çift slot aynı ramlerden kullanmak performansı ciddi oranda yükseltiyor. Eğer 2+2 şeklinde ise satmanı ve 4 + 4 şeklinde almanı öneriyorum.

Biraz bütçe artırabilirim diyorsan sandisk alman uzun vadede daha yararlı olur.

Bütçem kısıtlı diyorsan sadece ssd ye yönel farkı ciddi oranda hissedersin.
Tek slot 4gb

Akiran

80+ Silver

Her önüne gelen SSD alınmaz. Yukarıdaki iki SSD'de kendini kanıtlamış olan F/P SSD'lerden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,575
Üyeler
164,525
Son üye
mehmetcem
Top Bottom