neptün yüksel
80+ Bronze
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Olabilir aklıma gelmedi. Başka ne gibi artıları vardır?Başka artısı yok mu?
Olabilir aklıma gelmedi. Başka ne gibi artıları vardır?Başka artısı yok mu?
Daha defender çekirdekle yalıtım hatasını 5 yıl aradan sonra ilk kez çözdü Windows. Gömerim ben. Haklıyım, siz end usersiniz.70 tane eksi yazarak zaten Windows'u gömmeye geldiğinizi gösterir.
Ben de yemedim. Ağırlıklı olarak 3 yıldır Linux kullanırım hep.Kanka bence biraz paranoyak olabilirsin. 10 yıldır Windows kullanırım bilgisayara ne virüs bulaştı ne bilgilerim birinin eline geçti ne başka bişey oldu. Bence bu hurafelerden kurtul ve Windows yükle sistemine.
Eskiler mi ?Öncekiler;
macOS artılar ve eksileri
Merhaba ben Yüksel Zor, namı diğer neptün yüksel. Bugün sizlere macOS'in artılarından ve eksilerinden bahsedeceğim. Macbook'un değil. Macbooklar zaten güzel bir cihaz. Artılar; - Arayüzü güzel. Ben pencere döşemelerini çok seviyorum. Odaklanıyor insan. - Genel olarak programları çok basit ama...forum.donanimarsivi.comLinux artıları ve eksileri
Bir önceki konum; macOS artıları ve eksiler Merhaba arkadaşlar. Ben Yüksel Zor, namı diğer neptün yüksel. Bugün sizlere Linux işletim sistemi yerine GNU/Linux OS denilmesi daha uygun olan bir işletim sisteminin artılarından ve eksilerinden bahsedeceğim. Artıları; - Arayüz konusunda çok...forum.donanimarsivi.com
Merhaba arkadaşlar. Ben Yüksel Zor. Namı diğer neptün yüksel.
Bugün sizlere Windows'un artıları ve eksilerinden bahsedeceğim.
Artıları;
Oyun ve program desteğinin olması.
Eskiler ;
Boşta iken çok Ram tüketir,
Boşta iken çok CPU kullanır,
Arka planda çok gereksiz hizmetler ve işlemler çalışır,
Performansı berbattır.
Tam bir bloatware desek yeridir
Güzelce kullanabilmek için sistem gereksinimlerinin bayağı iyi olması gerekir,
Gizliliğe önem vermez,
Güvenlik yöntemleri, sistemi kullanılmaz hale getirecek kadar kastırdığı olur,
Güvenlik yöntemleri de katıdır ve yetersiz kalıyor,
Defender kapattınız diyelim, sonra pop-up ve bloatware AV'ler ile sistemi ekstra kastırıyorsunuz,
Arayüzü Windows 11 ile farklı bir bakış açısı sunsa da yine de iyi değildir,
Windows 11'in de kendi çok başka büyük sorunları vardır.
Kısacası hantal, ağır ve bloatware yüklü bir işletim sistemidir.
Gülücük attım oraya, bilerek öyle yazdım.Eskiler mi ?
Sen geçen microsofttan korkuyom şöyle böyle diye yarım saat dil döken arkadaş değil misin? Her sistemin artı ve eksisi var. Önemli olan ne amaçla kullandığın. En basit ve kullanması en kolay olan sistem Windows. Performansı düşük olsa ne yüksek olsa ne. Son kullanıcı pek bir şey hissetmiyor. MacOS herkese göre bir sistem değil ve ulaşılabilirlik olarak zor bir sistem. Linux zaten TR halkı için çok kabullenilen bir şey değil. Genelde yazılım geliştirme falan için kullanılıyor. Ne kadar provoke etsende en kullanışlı ve en popüler sistem Windows. Bu kadar kişi kullanıyorsa vardır bir bildikleri.Öncekiler;
macOS artılar ve eksileri
Merhaba ben Yüksel Zor, namı diğer neptün yüksel. Bugün sizlere macOS'in artılarından ve eksilerinden bahsedeceğim. Macbook'un değil. Macbooklar zaten güzel bir cihaz. Artılar; - Arayüzü güzel. Ben pencere döşemelerini çok seviyorum. Odaklanıyor insan. - Genel olarak programları çok basit ama...forum.donanimarsivi.comLinux artıları ve eksileri
Bir önceki konum; macOS artıları ve eksiler Merhaba arkadaşlar. Ben Yüksel Zor, namı diğer neptün yüksel. Bugün sizlere Linux işletim sistemi yerine GNU/Linux OS denilmesi daha uygun olan bir işletim sisteminin artılarından ve eksilerinden bahsedeceğim. Artıları; - Arayüz konusunda çok...forum.donanimarsivi.com
Merhaba arkadaşlar. Ben Yüksel Zor. Namı diğer neptün yüksel.
Bugün sizlere Windows'un artıları ve eksilerinden bahsedeceğim.
Artıları;
Oyun ve program desteğinin olması.
Eskiler ;
Boşta iken çok Ram tüketir,
Boşta iken çok CPU kullanır,
Arka planda çok gereksiz hizmetler ve işlemler çalışır,
Performansı berbattır.
Tam bir bloatware desek yeridir
Güzelce kullanabilmek için sistem gereksinimlerinin bayağı iyi olması gerekir,
Gizliliğe önem vermez,
Güvenlik yöntemleri, sistemi kullanılmaz hale getirecek kadar kastırdığı olur,
Güvenlik yöntemleri de katıdır ve yetersiz kalıyor,
Defender kapattınız diyelim, sonra pop-up ve bloatware AV'ler ile sistemi ekstra kastırıyorsunuz,
Arayüzü Windows 11 ile farklı bir bakış açısı sunsa da yine de iyi değildir,
Windows 11'in de kendi çok başka büyük sorunları vardır.
Kısacası hantal, ağır ve bloatware yüklü bir işletim sistemidir.
Tamam ben de bu artıları ve eksileri söyledim.Sen geçen microsofttan korkuyom şöyle böyle diye yarım saat dil döken arkadaş değil misin? Her sistemin artı ve eksisi var.
sorun pazar payının o kadar büyük olması ztnFarklı konulara gidip detaylı inceleme yapmak zorunda değilim, zaten bilgiye fazlasıyla sahibim. Pazar payı belli, sunulan imkanlar belli. 0'dan işletim sistemi yazıp mükemmeli yaratamayacaksanız bu kadar kasmanıza da gerek yok. 70 tane eksi yazarak zaten Windows'u gömmeye geldiğinizi gösterir. Ha Windows mükemmel OS mi, hayır. Zaten mükemmel OS diye bir şey yok, hepsinin bugları var. Pazar'da da zaten 2 tane işletim sistemi var, iş/gündelik için macOS, buraya oyun girerse Windows bitti. Onun cinciği, bunun cinciği boş şeyler. Yok en iyi gizliliği Linux sunuyor vs. geçenlerin %99'u 2 gün sonra tıpış tıpış geri dönüyor, fan değilse. Sunucu'lar hariç bir pazar payı da var denilemez.
Tartışarak kendimi yormaya değecek, ilerleme sağlatacak bir konu değil, o yüzden başka mesaj yazmayacağım.
Peki duyarlı olarak buna karşı ne yapabilirsin?Tamam ben de bu artıları ve eksileri söyledim.
Bunun için yazı yazman anlamsız.
Gizlilik endişelerim olduğu için Windows işletim sistemim bazında en büyük eksisi olan işletim sistemi. Sizin duyarsızlığınız, bu durumu önemsiz yapmıyor.
En azından bir Firewall yükle. Hangi bağlantılar bilgisayarına girip çıkıyor kontrol et.Peki duyarlı olarak buna karşı ne yapabilirsin?