Windows update yaparken veya işlemler yapılırken ani olarak kapatıldıysa eğer, bu gibi boot ekranlarında askıda kalma durumları baş gösterecektir. Zararlı bir içerikten kaynaklı bir durumsa eğer, o zaman windows onarım işlemleri yapmak gerekli olabilir ya da en iyisi temiz bir kurulum yapmak. Önemli verileriniz yoksa eğer yedeklenecek, temiz bir kurulum yapmak daha mantıklı gibi. Verileriniz varsa eğer, mevcut elinizde windows yazılmış usbdiskte mevcutsa format atar gibi sistemi başlatıp, başlangıç onarım seçeneklerini kullanarak sistemi onarmanız mümkün olabilir. Denemeden anlamak veya kestirmek anlaşılamaz illaki denemek şart. Yoksa eğer elinizde böyle bir imkan. Farklı bir pc'de boş usbdiske windowsu yazdırıp üstteki onarım işlemlerini rahat şekilde yapabilirsiniz.
Açılmayan işletim sistemleri için bilhassa verileri kurtarmaya yönelik girişimlerde kurmadan çalışan sistemlerle boot ederek live kurulum şekilde sistemi açıp, özel veriler yedeklendikten sonra format yoluna gidilebilir. Yoksa eğer yedeklenecek veriler direkt olarak diskleri silip formatı atın derim. En azından kafanız rahat olur.
Kurmadan çalışan winpe adlı live kurulumsuz çalışan sistemler mevcut netten temin edebilirsiniz. Ayrıca live çalışan linux mint benzeri işletim sistemlerinden de istifade etmeniz ayrıca mümkün. Live çalışması önemli olan yedek dosyalarınızı kurtarmak için bu mantıkla hareketle işlerinizi bir kaç dakikada yapabilirsiniz. Veri kurtarma ve yedekleme işlemleri için teknik servislerde bu yöntemleri kullanmaktalar. Silinmiş olan veriler hariç tabii ki. Bu gibi sorunlarda farklı teknikler gerekmekte profesyonel uygulamalar kullanmak gerekebiliyor bazen. Sizin sorununuz sadece windows'un boot ekranı askıda kalma olayı olduğundan, ilk öncelik olarak format diskinden başlangıç onarım işlemlerini yapmanız çözüme rahat şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır. Benim önerilerim şimdilik bu şekilde.
Sorununuzun çözülmesi dileklerimle saygılarımla.