Merhabalar, bu ne işe yaramaktadır bilgi verebilirmisiniz?Windows 10 performans script'i hakkında?
1- İndirilen dosyayı zip'ten çıkartın. ( Bunun için winRAR, 7zip, winzip ) vb. uygulamalarını kullanabilirsiniz.
2- Çıkan script dosyasına, sağtıklayarak çalıştırın. "Powershell script'i çalıştır seçeneğini" kullanınız ve Y klavye kısayolunu seçerek enter'ların ve işlemlerin bitmesini bekleyiniz.
3- İşlemlerin bitiminde, bilgisayarınız bir kereliğine yeniden başlatılacak uyarısı alınca Enter'layarak PC'i, yeniden başlatın işlem tamam.
indirme linki:
https://disk.yandex.com.tr/d/P6gh_92hBuqJ0w | Windows 10 Performans script'i. Platform: Windows10 / 11. x86x64 bit.
Script'in çalışmasından ekran görüntüsüdür.
Windows10 / 11 işletim sistemlerine performans ayarlamaları, gizlilik takiplerini kapatma, kullanılmayan performansa yönelik olan servisleri kapatarak daha hızlı bir sistem kullanım deneyimi sağlamaktadır. Özel yapılandırılmış powershell.script dosyasıdır. İşlemler otomatik yapılır çalıştırılan script'e onay vermeniz yeterli. Gerisini script dosyası kendiliğinden yapmakta işlemleri bitirmektedir. Her windows kurulumu sonrası çalıştırılması ve kolaylığı bakımında sisteme kalıcı olarak herhangi bir zarar vermeden sonradan kapatılan servislerin açılması mantığında, servisleri kapatmaktadır. Aynı zamanda dilerseniz eğer notepad ile, (notdefteri kullanılarak) sağtık düzenle ile, script'e kapanmasını veya açılmasını istediğiniz servislerin düzenini kendinize göre de derleyebilirsiniz. Özetle performans ve sistemin daha stabil çalışmasını sağlayan ufak boyutlu büyük iş başaran bir uygulama diyebiliriz. Kullanın ve yorumunuzuda eklersiniz bu sayede diğer arkadaşlarda bu konuda haber almış olurlar hem. Saygılarımla iyi forumlar.Merhabalar, bu ne işe yaramaktadır bilgi verebilirmisiniz?
Teşekürler bende kendi PC'imde deneyeceğim iyi günler .Windows10 / 11 işletim sistemlerine performans ayarlamaları, gizlilik takiplerini kapatma, kullanılmayan performansa yönelik olan servisleri kapatarak daha hızlı bir sistem kullanım deneyimi sağlamaktadır. Özel yapılandırılmış powershell.script dosyasıdır. İşlemler otomatik yapılır çalıştırılan script'e onay vermeniz yeterli. Gerisini script dosyası kendiliğinden yapmakta işlemleri bitirmektedir. Her windows kurulumu sonrası çalıştırılması ve kolaylığı bakımında sisteme kalıcı olarak herhangi bir zarar vermeden sonradan kapatılan servislerin açılması mantığında, servisleri kapatmaktadır. Aynı zamanda dilerseniz eğer notepad ile, (notdefteri kullanılarak) sağtık düzenle ile, script'e kapanmasını veya açılmasını istediğiniz servislerin düzenini kendinize göre de derleyebilirsiniz. Özetle performans ve sistemin daha stabil çalışmasını sağlayan ufak boyutlu büyük iş başaran bir uygulama diyebiliriz. Kullanın ve yorumunuzuda eklersiniz bu sayede diğer arkadaşlarda bu konuda haber almış olurlar hem. Saygılarımla iyi forumlar.
windows 10/11 diye belirtmişsiniz win11'e geçiş yaptım hızlı zaten ama bu dosyayı açıp çalıştırsam daha da hızlanır mı ve ya win11'de uyumlu olur mu ?Windows10 / 11 işletim sistemlerine performans ayarlamaları, gizlilik takiplerini kapatma, kullanılmayan performansa yönelik olan servisleri kapatarak daha hızlı bir sistem kullanım deneyimi sağlamaktadır. Özel yapılandırılmış powershell.script dosyasıdır. İşlemler otomatik yapılır çalıştırılan script'e onay vermeniz yeterli. Gerisini script dosyası kendiliğinden yapmakta işlemleri bitirmektedir. Her windows kurulumu sonrası çalıştırılması ve kolaylığı bakımında sisteme kalıcı olarak herhangi bir zarar vermeden sonradan kapatılan servislerin açılması mantığında, servisleri kapatmaktadır. Aynı zamanda dilerseniz eğer notepad ile, (notdefteri kullanılarak) sağtık düzenle ile, script'e kapanmasını veya açılmasını istediğiniz servislerin düzenini kendinize göre de derleyebilirsiniz. Özetle performans ve sistemin daha stabil çalışmasını sağlayan ufak boyutlu büyük iş başaran bir uygulama diyebiliriz. Kullanın ve yorumunuzuda eklersiniz bu sayede diğer arkadaşlarda bu konuda haber almış olurlar hem. Saygılarımla iyi forumlar.
Windows 11 altında zaten windows 10 var, dolayısıyla herhangi bir risk arz etmez. Script'i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İlgili olan tanımlı sistemi şişiren servislerin kapatılmasıyla sisteminizde %50'ye varan rahatlığı görürsünüz. Siz yine de, işlemleri yapmadan evvel olası bir memnuniyetsizlik durumları için, sistem geri yükleme noktası oluşturun ki, daha sonra aynı yere dönüş sağlayabilirsiniz bu sayede. Daha evvel denenmiştir ve testleri yapılmış olan powershell script'idir özetle sorunsuz.windows 10/11 diye belirtmişsiniz win11'e geçiş yaptım hızlı zaten ama bu dosyayı açıp çalıştırsam daha da hızlanır mı ve ya win11'de uyumlu olur mu ?
yaptım gayet güzel açılış hızı felan güzel arttı ama ekranı kaydettiğim video playerinida silmiş yani herhangi bir videoyu oynatamıyorum windows üzerinde onu çalıştıran programı tekrar nereden edinebilirim. Windows video oynatıcısınıWindows 11 altında zaten windows 10 var, dolayısıyla herhangi bir risk arz etmez. Script'i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İlgili olan tanımlı sistemi şişiren servislerin kapatılmasıyla sisteminizde %50'ye varan rahatlığı görürsünüz. Siz yine de, işlemleri yapmadan evvel olası bir memnuniyetsizlik durumları için, sistem geri yükleme noktası oluşturun ki, daha sonra aynı yere dönüş sağlayabilirsiniz bu sayede. Daha evvel denenmiştir ve testleri yapılmış olan powershell script'idir özetle sorunsuz.
Günümüzde artık windows media player eskimesi ve yaygın popüler video ve ses oynatıcılarının daha etkili ve kullanışlı olmasından kaynaklı WMP media player'ıda kaldırma fonksiyonuna ekledim ondan dolayı. Tavsiyem modern arayüze sahip olan daum potplayer uygulamasını kurmanız olacaktır. https://potplayer.daum.netyaptım gayet güzel açılış hızı felan güzel arttı ama ekranı kaydettiğim video playerinida silmiş yani herhangi bir videoyu oynatamıyorum windows üzerinde onu çalıştıran programı tekrar nereden edinebilirim. Windows video oynatıcısını
Teşekkürler öneriler için iyi forumlarGünümüzde artık windows media player eskimesi ve yaygın popüler video ve ses oynatıcılarının daha etkili ve kullanışlı olmasından kaynaklı WMP media player'ıda kaldırma fonksiyonuna ekledim ondan dolayı. Tavsiyem modern arayüze sahip olan daum potplayer uygulamasını kurmanız olacaktır. https://potplayer.daum.net
WMP media playerı program ekle kaldır, windows özelliklerinden tekrar tiki seçerek ayrıca aktif etmeniz mümkün bunuda eklemiş olalım.
Geri bildirim için teşekkür ederim. Umarım herkes istifade eder kullanır sizin gibi geri dönüşlerde bulunarak + ve - yönleriyle bildirimlerde bulunurlar arkadaşlarda. İyi Forumlar saygılarımla.